Translate -TRANSLATE -

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ;



Λίστα Λαγκάρντ: Αναζήτηση στα ονόματα Papandreou, Papakonstantinou και Oikonomou;

 Σύμφωνα με μέλη της Επιτροπής "τα αρχεία που ανοίχτηκαν δεν ήταν στα τυφλά" και μετά από σύγκριση μεταξύ τους η αναζήτηση έγινε με συγκεκριμένες λέξεις – κλειδιά.


Στοχευμένη φέρεται να είναι σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία η αναζήτηση στα 58 αρχεία που ανοίχτηκαν στην λίστα Λαγκάρντ, τα περισσότερα εκ των οποίων φέρεται να ανοίχτηκαν το βράδυ της 30ης Σεπτεμβρίου του 2009, λίγες ώρες αφού είχε γίνει η παράδοση στο Ελληνικό υπουργείο Οικονομικών.


Σύμφωνα με μέλη της Επιτροπής "τα αρχεία που ανοίχτηκαν δεν ήταν στα τυφλά" και μετά από σύγκριση μεταξύ τους η αναζήτηση έγινε με συγκεκριμένες λέξεις – κλειδιά, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν τα ονόματα «George Papandreou», «Papakonstantinou» και «Oikonomou».

Τη δυνατότητα που υπάρχει για αναζήτηση στη λίστα Λαγκάρντ με βάση λέξεις – κλειδιά φέρεται να επιβεβαίωσαν τα στελέχη της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών που συνέταξαν την πραγματογνωμοσύνη, κατά τη διάρκεια της χθεσινής τους κατάθεση στην Προκαταρκτική Επιτροπή.

Πηγή: http://www.skai.gr/


Ανατροπές... - Έσβησαν τα τρία ονόματα για να στρέψουν εκεί τις έρευνες...

Κάπου αλλού και όχι στα τρία ξαδέλφια βρίσκεται το μυστικό της λίστας Λαγκάρντ 

 Αυτό πιστεύουν οι ασχολούμενοι με τις ανακρίσεις

 
Για «ξεκάρφωμα» διέγραψαν τα τρία ξαδέλφια του Παπακωνσταντίνου από το αρχικό CD με τη λίστα των 2.062 Ελλήνων με καταθέσεις στην HSBC, που έστειλε η τότε υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Κριστίν Λαγκάρντ τον Σεπτέμβριο του 2010 μέσω της πρεσβείας μας στο Παρίσι στον έλληνα ομόλογό της. «Ξεκάρφωμα» που έγινε προφανώς για να αποπροσανατολίσουν την έρευνα, όποτε γινόταν, από κάποια ονόματα πίσω από τα οποία βρίσκονται ενδεχομένως σημαντικά πρόσωπα της πολιτικής ζωής.

Σε αυτήν την εκτίμηση όλο και περισσότερο προσχωρούν οι εμπλεκόμενοι στις ανακρίσεις για τη... θρυλική, όπως εξελίχθηκε, λίστα Λαγκάρντ, από τη στιγμή που προκύπτει ότι τα ξαδέλφια του πρώην υπουργού Οικονομικών είναι «καθαρά», δηλαδή τα χρήματα που αναφέρονται στους λογαριασμούς της λίστας είναι δηλωμένα, έχουν νόμιμη προέλευση, επομένως δεν υπήρχε ουσιώδης λόγος που να δικαιολογεί το σβήσιμό τους από τη λίστα. Βέβαια, παραμένει το ερώτημα για ποιον λόγο ο Παπακωνσταντίνου διέγραψε τα ονόματα των τριών ξαδελφών του. Μια εξήγηση ίσως είναι ότι δεν ήθελε να υπάρχει επώνυμο Παπακωνσταντίνου, γιατί αμέσως όλα τα ΜΜΕ θα έπεφταν πάνω του. Μια άλλη εξήγηση, που δίνουν οι ασχολούμενοι με τις ανακριτικές διαδικασίες, είναι άλλοι να έσβησαν τα τρία ονόματα, εν αγνοία του πρώην υπουργού Οικονομικών. Έτσι εξηγείται ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν... θυμάται σε ποιον έδωσε το CD να το ανοίξει και να δει το περιεχόμενό του. Υπάρχει και η άλλη εκδοχή, ότι εκείνοι που γνώριζαν τι περιέχεται στα 2.062 ονόματα, έβαλαν τον Παπακωνσταντίνου να σβήσει τα ονόματα των ξαδελφών του και μετά τον εγκατέλειψαν ή δεν πρόλαβε να καλυφθεί...

Ανεξάρτητα του τι ακριβώς έχει συμβεί, υπάρχει ακόμη και βεβαιότητα στους δικαστικούς που έχουν την ευθύνη των ερευνών ότι κάτι άλλο υπάρχει και προς αναζήτηση αυτού έχουν στραφεί οι έρευνες, κάτω από απόλυτη σιωπή. Υπάρχει αισιοδοξία ότι στο τέλος θα φθάσουν στην άκρη του νήματος...

Να σημειωθεί ότι στις αρχές της εβδομάδας είχαν συνάντηση οι δύο Οικονομικοί Εισαγγελείς κ. Πεπόνης και Μουζακίτης με τον πρόεδρο της Προανακριτικής Επιτροπής κ. Χρήστο Μαρκογιαννάκη και προφανώς αντήλλαξαν απόψεις για την πορεία των ανακρίσεων και τα τυχόν νέα στοιχεία που βγαίνουν.

Στο μεταξύ, από την έρευνα που έκανε η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, αποκαλύφθηκε ότι το περιβόητο στικάκι έχει πολλές φορές... βιαστεί. Το ρεπορτάζ που ακολουθεί είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικό γύρω από τη διαχείριση του USB. 

paron.gr





Λίστα Λαγκάρντ: Νέα πραγματογνωμοσύνη διέταξαν οι οικ. εισαγγελείς

Η προηγούμενη πραγματογνωμοσύνη που ανατέθηκε στη διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών και αφορούσε στο στικάκι, δεν απέδωσε σε ό,τι αφορά το αντικείμενο της έρευνας.
  


Και νέα πραγματογνωμοσύνη, αυτή τη φορά σε πέντε ηλεκτρονικούς υπολογιστές που κατασχέθηκαν πρόσφατα απο το υπουργείο Οικονομικών και το ΣΔΟΕ, διέταξαν οι οικονομικοί εισαγγελείς, στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργούν για τη λίστα Λαγκαρντ.

Η προηγούμενη πραγματογνωμοσύνη που ανατέθηκε στη διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών και αφορούσε στο στικάκι, δεν απέδωσε σε ό,τι αφορά το αντικείμενο της έρευνας - της Δικαιοσύνης και της Βουλής- που αφορά την αλλοίωση του περιεχομένου της λίστας με την αφαίρεση συγκεκριμένων στοιχείων

Πηγή: http://www.skai.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: