Translate -TRANSLATE -

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

ΤΡΑΓΙΚΟ : Οκτάχρονος έκλεβε (!) κεράκια για να διαβάζει!

 
Σε μία κοινωνία όπου η εγκληματικότητα καλπάζει και την ίδια ώρα η μαζική φτωχοποίηση ολόκληρων κοινωνικών ομάδων, ελέω Μνημονίου, έχει φέρει τη χώρα στα όρια κατάρρευσης, ένας «κλέφτης» διαφορετικός από τους άλλους συγκλόνισε με την πράξη του την τοπική κοινωνία της Αλεξανδρούπολης. 
 
Την περασμένη εβδομάδα ένα αγoράκι ηλικίας οχτώ ετών «συνελήφθη» επ’ αυτοφώρω από περαστικούς την ώρα που έκλεβε... κεριά από εκκλησία στο κέντρο της ακριτικής πόλης. Στο άκουσμα της «απολογίας» του πιτσιρικά, οι αρχικά επιφυλακτικοί «διώκτες» του πάγωσαν: «Δεν έχουμε στο σπίτι μας ρεύμα, μας το έκοψαν και δεν μπορώ να διαβάσω για το σχολείο» τους είπε, δικαιολογώντας την πράξη του.

Την ιστορία του λιλιπούτειου «παραβάτη» έφερε στο φως της δημοσιότητας η διαδικτυακή εφημερίδα της Θράκης «Γνώμη» και, όπως εξηγεί η συντάκτρια του άρθρου Κική Ηπειρώτου, «αυτή είναι μόνο μία από τις δεκάδες τραγικές ιστορίες οικογενειών που, μην έχοντας τη δυνατότητα να καλύψουν ούτε καν τις βασικές τους ανάγκες, αναγκάζονται να στερήσουν από τα παιδιά τους ακόμα και το αυτονόητο δικαίωμα της μόρφωσης».

Mάλιστα, σύμφωνα με στοιχεία της Β΄ ΕΛΜΕ Εβρου, η κατάσταση στα χωριά στα βόρεια του νομού είναι ακόμη χειρότερη, με τους μαθητές να αποτελούν τα σιωπηλά θύματα της κρίσης. Οικογένειες με δύο ή και περισσότερα παιδιά στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση βρίσκονται...στη δυσάρεστη θέση να μην μπορούν να καλύψουν τα απαιτούμενα έξοδα για τη στήριξή τους, διακόπτοντας τα απαραίτητα φροντιστηριακά μαθήματα. Ταυτόχρονα, λόγω των ευρύτερων περικοπών στον κλάδο της παιδείας, το πρόγραμμα της ενισχυτικής διδασκαλίας, που για πολλούς μαθητές αποτελούσε τη μοναδική σανίδα σωτηρίας, ανεστάλη, αφήνοντάς τους ξεκρέμαστους εν όψει πανελληνίων.
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
http://online-pressblog.blogspot.gr/2013/02/blog-post_7746.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια: