Translate -TRANSLATE -

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Η ΜΑΥΡΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ…;;.

 
TΙΣ τελευταίες ημέρες η αγωνία τόσο της κυβέρνησης όσον και του σκληρού πυρήνα τής Ε.Ε και της Ευρωπαίκής Κεντρικής Τράπεζας έχει κορυφωθεί. Ο λόγος είναι ότι η οικονομική κατάσταση τής Ελλάδος ευρίσκεται σε τραγικό σημείο. Καταβάλλονται απεγνωσμένες προσπάθειες για την διάσωση των Ελληνικών τραπεζών των οποίων η ρευστότητα ευρίσκεται σε επικινδυνότατο σημείο. Τα αποθεματικά τους ευρίσκονται σε τραγικό κλάσμα ενώ οι επισφαλείς απαιτήσεις τους αγγίζουν το ιλιγγιώδες ποσό των €80 δις…! (εξ’ αντικειμένου είναι ανέφικτη η είσπραξη έστω και τού 5%). Από την άλλη πλευρά τα έσοδα του δημοσίου μειώνονται καθημερινά με αποτέλεσμα την δραματική μείωση τής ρευστότητας των δημοσίων ταμείων.
 
Κάτω υπό τις παρούσες συνθήκες δύο τινά θα συμβούν στο άμεσο μέλλον (ημέρες η εβδομάδες!!!), ή θα αναγκασθεί η κυβέρνηση σε κούρεμα (κατάσχεση) των καταθέσεων, ανεξαρτήτως κατατεθειμένου ποσού, ή θα προχωρήση στην αναγκαστική χρεωκοπία. Στη περίπτωση του κουρέματος των καταθέσεων τα περί εγγυημένων €100.000 ευρώ θα παραμερισθεί από …“το εθνικό συμφέρον”.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τις τελευταίες ημέρες παρατηρούνται αναλήψεις από τις τράπεζες αυξημένες κατά 43%…! Σήμερα η τράπεζα τής Ελλάδος παρουσίασε αύξηση … €2,55 δισ. τού πρωτογενούς πλεονάσματος στο α’ επτάμηνο του 2013…. μέ στοιχεία τα οποία είναι “μαγειρεμένα” σε μια προσπάθεια καθησυχασμού και παραπλάνησης… 
 
Αυτή είναι και κρυφή προετοιμασία στην οποία επιδίδεται το οικονομικό επιτελείο πυρετωδώς τις τελευταίες ημέρες και νύχτες. Δυστυχώς η μαύρη Παρασκευή είναι πολύ κοντά όπως και η κορύφωση τού δράματος τού Ελληνικού Λαού.
Νίκος Νικολάου
ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: