Translate -TRANSLATE -

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ : Oι πύραυλοι της Συρίας και του Ιράν μπορεί να χτυπήσουν την Κρήτη και τη Κύπρο



 
To έχω ξαναγράψει και παλαιότερα αλλά πρέπει να το επαναλάβω. Αν σε αυτό που πρόκειται να ξεκινήσει στην Συρία απουσία απόφασης του ΟΗΕ εμπλακεί το Ιράν τότε η θέση της Ελλάδας και της Κύπρου θα είναι πολύ δύσκολη. Είναι δεδομένο ότι οι επιθέσεις κατά της Συρίας θα ξεκινούν απο τις βάσεις των ΗΠΑ στη Σούδα και της Βρεττανικές βάσεις της Κύπρου.

Δεν είναι μόνο η ετοιμότητα που πρέπει να έχει τις επόμενες ημέρες η Ελληνική και η Κυπριακή αεράμυνα, δεν είναι τα extra συστήματα πυραύλων Patriot που θα έπρεπε να είχαν απαιτηθεί απο τις ΗΠΑ όπως έκανε η Τουρκία, πρέπει να υπάρχει και ψυχολογική προετοιμασία για τον πληθυσμό αλλά και να προετοιμαστούν τα καταφύγια για πάν ενδεχόμενο. Αυτά δεν πρέπει να γίνονται την τελευταία στιγμή. Το άλλο μεγάλο πρόβλημα είναι αυτό που έχει η Ελλάδα λόγω των πολλών μουσουλμάνων μεταναστών που έχει, που είναι μια βόμβα στσ σωθικά της η οποία μπορεί να πυροδοτηθεί ακόμη και από λάθος.

Είναι δυστυχία για τη Ελλάδα αυτή τη τραγική στιγμή να ηγούνται δύο σημαντικών υπουργείων ο πρώην Τούρκογλου και ο Αβραμόπουλος, ότι χειρότερο. Η Ελλάδα και η Κύπρος θα έπρεπε να είναι έτοιμες και τα λόγια δεν αρκούν. Χρειάζονται έργα και έργα δεν έχουν γίνει.

Δυτικές δυνάμεις έχουν ενημερώσει τη Συριακή αντιπολίτευση να αναμένει ένα πλήγμα εναντίον των δυνάμεων του Άσαντ μέσα στις προσεχείς ημέρες, όπως ανέφεραν πηγές οι οποίες συμμετείχαν σε μια συνάντηση μεταξύ απεσταλμένων τους και του Συριακού Εθνικού Συνασπισμού (ΣΕΣ) στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με την Washington Post o Πρόεδρος Ομπάμα εξετάζει το ενδεχόμενο μιας περιορισμένης σε έκταση και διάρκεια στρατιωτικής επίθεσης στη Συρία. Η εφημερίδα στηρίζεται σε πληροφορίες αξιωματούχων της κυβέρνησης των ΗΠΑ . Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η επίθεση θα έχει στόχο την “τιμωρία” της Συρίας για τη χρήση χημικών όπλων, αλλά θα έχει και αποτρεπτικό χαρακτήρα, ενώ θα διαφυλάσσει τις ΗΠΑ από μια μεγαλύτερη εμπλοκή στον εμφύλιο πόλεμο της χώρας. Aυτό δεν είναι πιστευτό…
 

                                                  
 
 Όπως επισημαίνεται, ο χρόνος διεξαγωγής της επίθεσης, η οποία δεν αναμένεται να διαρκέσει πάνω από δύο ημέρες και θα διεξαχθεί από τη θάλασσα με πυραύλους Κρουζ ή με βόμβες μεγάλους βεληνεκούς κατά στρατιωτικών στόχων που δεν συνδέονται άμεσα με τα χημικά όπλα της Συρίας, θα εξαρτηθεί από τρεις παράγοντες: την ολοκλήρωση της έκθεσης που θα πιστοποιεί την χρήση χημικών όπλων από τη Συριακή κυβέρνηση, τις συνομιλίες με τους συμμάχους και το Κογκρέσο και τη νομιμοποίηση της επίθεσης σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο.

Μεταξύ άλλων, υποστηρίζεται ότι η έκθεση των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ αναμένεται να δημοσιοποιηθεί εντός της εβδομάδας.

Σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους, μόνο η Συριακή κυβέρνηση κατέχει χημικά όπλα και τους πυραύλους για την εκτόξευσή τους, ενώ ο συνεχής έλεγχος των αποθεμάτων των χημικών όπλων παρακολουθείται στενά από τις Αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες. Η Αμερικανική επίθεση θα πραγματοποιηθεί πιθανώς μετά την αποχώρηση των επιθεωρητών του ΟΗΕ από τη Συρία.

Aναλυτές, αλλά και αξιωματούχοι της Αμερικανικής κυβέρνησης, που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, θεωρούν τώρα πολύ πιο πιθανή μια στρατιωτική επέμβαση, καθώς οι ΗΠΑ και άλλα κράτη, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία, έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα της χρήσης χημικών όπλων από τις Συριακές δυνάμεις.

Όπως επισημαίνει ο Aaron David Miller, αντιπρόεδρος του «Woodrow Wilson International Center for Scholars» στην Ουάσιγκτον, το ερώτημα δεν είναι πλέον εάν θα υπάρξει μια επέμβαση, αλλά το πότε και ποια μορφή θα πάρει η απάντηση του Ομπάμα, η οποία θα εξαρτηθεί από το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα, εάν δηλαδή θα αποτελεί μια περιορισμένη αποτρεπτική ενέργεια ή επέμβαση για την στήριξη της αντιπολίτευσης. Το πιθανότερο, σύμφωνα με τον Miller, είναι ότι θα υπάρξει πυραυλική επίθεση κατά επιλεγμένων συριακών στόχων.

Ερωτήματα και απαντήσεις

Aυτή η επίθεση θα σταματήσει όταν οι Συριακές δυνάμεις και το Ιράν αντεπιτεθούν; Όχι. Το όριο των δύο ημερών δεν έχει νόημα. Άρα στη καλύτερη περίπτωση θα γίνει ότι έγινε στη Λιβύη.

Πώς είναι εξασφαλισμένο ότι το Ιράν δεν θα συμμετάσχει τελικά; Υπάρχει κάτι κάτω απο το τραπέζι; Αν όχι, τότε στη χειρότερη περίπτωση θα υπάρξει στη περιοχή ένας πολύ μεγάλος πόλεμος.

Μπορεί να γίνει κάτι χωρίς να έχει συμφωνήσει η Κίνα και η Ρωσία; Όχι. Θα ήταν παράλογο.

Συνεχίζω να πιστεύω, ότι η δημιουργία του κράτους του Κουρδιστάν στην περιοχή παραμένει μια καλή λύση για όλους τους εμπλεκομένους και αυτό πρέπει να είναι ο στόχος. Στόχος δεν είναι άλλωστε ο Άσαντ αλλά η διάλυση της Συρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: