Translate -TRANSLATE -

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Σόιμπλε σε Handelsblatt: «Το τρίτο πακέτο θα είναι σαφώς μικρότερο»



Ενα νέο πακέτο στήριξης της Ελλάδας θα είναι σαφώς μικρότερο από τα προηγούμενα δύο, δηλώνει σε συνέντευξή του στην οικονομική εφημερίδα Handelsblatt o γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. 
 
Ένα μήνα πριν τις γερμανικές εκλογές ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μιλά και πάλι για το ενδεχόμενο νέας οικονομικής στήριξης της Ελλάδας μετά την εκπνοή του δεύτερου πακέτου βοήθειας το 2014.

Σε συνέντευξή του στην οικονομική εφημερίδα Handelsblatt του Ντίσελντορφ τονίζει: «Δώσαμε την προοπτική για περαιτέρω οικονομική βοήθεια υπό την προϋπόθεση ότι η ελληνική κυβέρνηση θα υλοποιήσει τις δεσμεύσεις και με την προσδοκία ότι θα έχουμε να κάνουμε με πολύ μικρότερα ποσά από ότι μέχρι τώρα, μιας και στην Ελλάδα θα έχει επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα».

Ο υπουργός Οικονομικών αντέκρουσε τις κατηγορίες που τον θέλουν να αποσιωπά τους κινδύνους της στρατηγικής στήριξης του ευρώ πριν τις γερμανικές εκλογές, λέγοντας ότι «η γερμανική κυβέρνηση δεν υποστήριξε ποτέ ότι η σωτηρία του ευρώ θα ήταν δωρεάν». Και πρόσθεσε ότι η Γερμανία έχει αναλάβει ρίσκα, όμως δεν θα υπάρξει στάση πληρωμών από ελληνικής πλευράς. Σε ερώτηση αν είναι σε θέση να εγγυηθεί τα λεγόμενά του, ο υπουργός είπε: «Αν θέλετε κάτι τέτοιο: ναι».

Υπερασπιζόμενος τις δηλώσεις του περί τρίτου πακέτου στήριξης της Ελλάδας ο κ. Σόιμπλε είπε: «Απλά υπενθύμισα ότι στα μέσα του 2014 καλούμαστε να λάβουμε μια απόφαση, η οποία σχετίζεται με την εκπνοή του δεύτερου πακέτου στήριξης και όχι με τις γερμανικές εκλογές».

Για μια ακόμη φορά πάντως ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απέκλεισε ένα δεύτερο κούρεμα του ελληνικού χρέους, διότι κατά την άποψή του «θα καλλιεργούσε κλίμα ανησυχίας και θα οδηγούσε ενδεχομένως σε αποσταθεροποίηση της ευρωζώνης».

DW
http://www.newsbomb.gr/chrhma/story/338643/soimple-se-handelsblatt-to-trito-paketo-tha-einai-safos-mikrotero#ixzz2cmL0Ucex

Δεν υπάρχουν σχόλια: