Translate -TRANSLATE -

Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

ΚΩΣΤΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ : Σταυρικός θάνατος χωρίς ανάσταση


Σταυρικός θάνατος χωρίς ανάσταση
Του ΚΩΣΤΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Ο Σαμαράς πανηγυρίζει υποκριτικότατα, την ώρα που η Μέρκελ εκ του σύνεγγυς και οι Σόιμπλε, Ντάισελμπλουμ και Λαγκάρντ εκ του μακρόθεν περιφέρουν κυνικά το φέρετρο της Ελλάδας προς… παραδειγματισμόν. Ταυτόχρονα, οι ξένοι και ντόπιοι καπιταλιστές διασταυρώνουν λυσσαλέα τα ξίφη τους, μη υπαρχούσης διαθήκης κατατεθειμένης σε συμβολαιογραφείο, για το ποιοι θα σουφρώσουν τα περισσότερα.

Συμβολικός ο τίτλος λόγω των ημερών αλλά και ουσιαστικός, διότι ανάσταση δεν πρόκειται να υπάρξει, ενώ η διαιώνιση της εξαθλίωσης του λαού μας για περισσότερα από 50 χρόνια θα ισούται με σταυρικό θάνατο.

Το απαισιόδοξο αυτό μήνυμα έχει, όμως, ρωγμές. Καθότι επίκεινται οι διπλές εκλογές, το αποτέλεσμα των οποίων ενδέχεται να ανατρέψει ΡΙΖΙΚΑ το υφιστάμενο στη χώρα μας ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ. Την ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗ, δηλαδή, και ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ κυβέρνηση των εθελόδουλων προδοτών Σαμαρά και Βενιζέλου, οι οποίοι διατείνονται ότι… θα μας σώσουν, ενώ η μέγιστη επιδίωξή τους είναι να σώσουν τους εαυτούληδές τους από ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ.

Απαιτείται, επομένως, η πλήρης αξιοποίηση των διπλών εκλογών. Αποχή, λευκά και άκυρα θα αποτελέσουν ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΘΟΣΙΩΣΕΩΣ. Όσοι καταφύγουν σ' αυτά –ιδίως φτωχοί, άνεργοι και άστεγοι– θα πλήξουν τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Το ζητούμενο είναι –κοντά στο νου κι η γνώση– Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΑ ΑΝΑΛΓΗΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ. Για να επιτευχθεί αυτή η ΑΝΑΤΡΟΠΗ χρειάζεται ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΔΕΟΣ. Και υπάρχει ΙΣΧΥΡΟ αντίπαλο δέος που δεν είναι άλλο από την αξιωματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ. Το κόμμα αυτό έχει ασφαλώς αδυναμίες και δεν αποφεύγει τα λάθη. Σε φάση όμως εθνικής υποτέλειας, εξανδραποδισμού της κοινωνίας και μνημονιακής βαρβαρότητας διαθέτει τα εχέγγυα να ανασύρει το κάρο από τη λάσπη. Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι «το αγώι ξυπνάει τον αγωγιάτη», όπως λέει η σοφή αυτή λαϊκή παροιμία.

Λύση συνεπώς υπάρχει. Λύση αποτελεσματική και μάλιστα εκ των ενόντων. Ο κατακερματισμός των ψήφων σε κομματίδια πρωτοεμφανιζόμενα –ο συνασπισμός ΠΑΣΟΚ, Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα, Δυναμική Ελλάδα και Νέοι Μεταρρυθμιστές - Πολιτεία 2012 και Πρωτοβουλία Β΄– ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ και ατελέσφορος. Ικανοποιεί απλώς ανέφικτες προσωπικές μωροφιλοδοξίες.

Όσο για το σκανδαλωδώς διαφημιζόμενο Ποτάμι του Στ. Θεοδωράκησυστημικό ανάχωμα που έχει αναγάγει το «βλέποντας και κάνοντας» σε… θεσμό!– κάτι θα κάνει. Ίσως εκλέξει έναν ευρωβουλευτή. (Ο Γιάννης Τριάντης, σε ανάλυσή του τη Μ. Τρίτη στην «Ελευθεροτυπία», αναφέρεται σε πρακτικές «κομφορμιστικού αντικομφορμισμού».)

Θεωρώ περιττό να υπογραμμίσω ότι οι περισσότερες δημοσκοπήσεις είναι πλαστές. Και είναι πλαστές ΕΞ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ, εκτός από εκείνες που παραπλανούν εκ προθέσεως. Κι αυτό διότι το ποσοστό των απαντώντων στα ερωτήματα των σχετικών εταιρειών είναι μικρό, αφενός, ενώ οι απαντήσεις που δίδονται ενδέχεται να είναι κατά ένα ποσοστό ψευδείς, αφετέρου.

Στις εθνικές εκλογές της 6ης Μαΐου του 2012, ο ΣΥΡΙΖΑ του 4% και κάτι αναρριχήθηκε στο 16,78%, ενώ η ΝΔ έφτασε στο 18,85%. Τον πέρασε δηλαδή μόλις 2,07% και εισέπραξε τις 50 επιπλέον έδρες. Ακολούθησαν αμέσως οι εθνικές εκλογές της 17ης Ιουνίου του 2012 –εκλογές σκανδαλωδών οργίων εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και με υβριστικούς χαρακτηρισμούς στην ελληνική γλώσσα εκ μέρους γερμανικής εφημερίδας μεγάλης κυκλοφορίας– και τα αποτελέσματα είχαν ως εξής: Η ΝΔ έλαβε 29,7% και ο ΣΥΡΙΖΑ 26,9%. Διαφορά 2,8%, με τη ΝΔ να εισπράττει εκ νέου τις επιπλέον 50 έδρες.

Σε ποιο συμπέρασμα οδηγούν τα προαναφερθέντα στοιχεία; Στο συμπέρασμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίστηκε από οπαδούς όλων σχεδόν των κομμάτων. Αν ληφθεί μάλιστα υπ' όψιν ότι από τις δίδυμες εκείνες εκλογές του 2012 έχουν παρέλθει δύο περίπου χρόνια –χρόνια διάλυσης της μεσαίας τάξης και συνεχώς αυξανόμενης οικονομικής εξαθλίωσης των Ελλήνων–, η ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι αλματώδης. Θα τον εμπιστευθούν ως ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΛΥΣΗ και θα τον ψηφίσουν πολύ περισσότεροι πρώην οπαδοί της ΝΔ, οι οποίοι θεωρούν απολύτως υπεύθυνο για την κατάντια τους τον Σαμαρά. Το ίδιο θα συμβεί και με τους φυλλορροούντες οπαδούς του ΠΑΣΟΚ. Τόσο τον Σαμαρά όσο και τον Βενιζέλο τους βδελύσσονται οι πλείστοι άλλοτε οπαδοί τους. Τεράστια εκλογική ζημιά θα υποστεί –κι ας μη φαίνεται αυτό ακόμα– και το ΚΚΕ λόγω του αξιοθρήνητου Κουτσούμπα, που προκαλεί αναγούλα σε κάθε γνήσιο κομμουνιστή. Ο τωρινός γενικός γραμματέας, ενός ιστορικού κόμματος με αρχές και ευπρέπεια –θα τρίζουν τα κόκκαλα αρκετών προκατόχων του–, αποκάλεσε, σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής», τον Αλέξη Τσίπρα… «σκυλάκι του καναπέ»! Με αυτόν τον χαρακτηρισμό απέδειξε ότι δεν είναι μόνο χυδαίος αλλά και βλακόμετρο. Γιατί η ανυπόστατη αυτή ύβρις θα λειτουργήσει ως μπούμερανγκ εις βάρος του κόμματός του.

paron.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: