Translate -TRANSLATE -

Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Πανικός από νέο ιό στο Facebook





Πανικός από νέο ιό στο Facebook
Τo link που δεν πρέπει να ανοίξετε και τι να κάνετε για να τον αντιμετωπίσετε

Ένας νέος ιός που χτυπάει τους λογαριασμούς των χρηστών του Facebook, κυκλοφορεί τις τελευταίες ημέρες στο Διαδίκτυο σκορπώντας τον πανικό.
Ο ιός αυτός στέλνει στους Facebook φίλους του χρήστη, υβριστικά μηνύματα ή σε άλλες περιπτώσεις τους αναφέρει ότι κάποιος ανεβάζει φωτογραφίες ή βίντεο με αυτούς και τους δίνει ένα link με ένα συνημμένο αρχείο. Σε περίπτωση που το ανοίξουν στέλνει αυτόματα μηνύματα και στους δικούς τους φίλους.
Όσοι χρήστες έχουν λάβει κάποιο περίεργο μήνυμα θα πρέπει να το σβήσουν αμέσως, ενώ όσοι έχουν μολυνθεί από τον ιό αυτό θα πρέπει να αλλάξουν τον κωδικό  πρόσβασής τους στο Facebook, να καθαρίσουν την προσωρινή μνήμη όλων των browsers του υπολογιστή τους (history, cookies, temporary files, κλπ) και να σιγουρευτούν ότι έχουν την ενημερωμένη έκδοση του antivirus τους.


Ιδιαίτερα προσεχτικοί πρέπει να είναι οι χρήστες του Facebook και για άλλο ένα ιό που τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορεί στο διαδίκτυο μέσω κοινωνικής δικτύωσης. Ο ιός εξαπλώνεται μέσω συνημμένων αρχείων που καταφθάνουν στον φάκελο εισερχομένων μηνυμάτων της υπηρεσίας (inbox) και εφόσον ο χρήστης ανοίξει αυτά τα αρχεία τότε αυτόματα στέλνει το «κακόβουλο» μήνυμα σε όλους τους φίλους του.
 
Πηγή:  
 http://www.iefimerida.gr/node/152660#ixzz30GxUswWc
Panos Maragos via Yahoo Ελλάδας - Ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια: