Translate -TRANSLATE -

Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

ΚΩΣΤΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ : Ο εξευτελισμός τους θα είναι τεράστιος



Ο εξευτελισμός τους θα είναι τεράστιος
Του ΚΩΣΤΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Εννοώ πρωτίστως τον εξευτελισμό των εταιρειών δημοσκοπήσεων. Οι οποίες προσπαθούν να καλυφθούν πίσω από υψηλά ποσοστά ΑΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΗΣ ΨΗΦΟΥ, χωρίς να αποτολμούν, οι πλείστες τουλάχιστον, ΑΝΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΥΡΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ. Τι δηλοί ο μύθος; Δηλοί οφθαλμοφανέστατα ότι επιδιώκουν την εκ των υστέρων… κατανόηση της κοινής γνώμης για τα τερατουργήματα των, προδήλως αδρά αμειβόμενων, προβλέψεών τους. Εξυπακούεται ότι αναφέρομαι στις δημοσίως εκτιθέμενες δημοσκοπήσεις. Διότι εντελώς άλλα αποτελέσματα θα έχουν οι «δημοσκοπήσεις των πρεσβειών» και εκείνες, μυστικές γαρ, που προορίζονται για διάφορα κόμματα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, γνωρίζοντας κατά πάσα πιθανότητα την άνετη επικράτησή του στις επικείμενες εκλογές, ορθώς δεν θριαμβολογεί. Εάν το έπραττε, ενδέχεται να μειώνονταν κάπως τα ποσοστά του. Το ισχυρίζομαι αυτό από προσωπική πείρα.

Στις πρώτες βουλευτικές εκλογές μετά την κατάρρευση της δικτατορίας των συνταγματαρχών, πέντε υποψήφιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ανάμεσά τους και η αφεντιά μου, που είχαμε τα εκλογικά μας κέντρα στην Πανεπιστημίου και στις παρυφές της, κλείσαμε την Πανεπιστημίου με τη βοήθεια χιλιάδων οπαδών του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι συνέρρεαν για να ακούσουν τις ομιλίες μας, φωνάζοντας πριν και μετά από κάθε μία ευρηματικά συνθήματα.

Μετά τις ομιλίες Απόστολου Κακλαμάνη και Γιώργου Γεννηματά ανήλθε στο βήμα ο διεθνολόγος Θαλής Μυλωνάς. Ο οποίος άρχισε την ομιλία του ως εξής: «Προτού να καταπιαστώ με το κυρίως θέμα μου, θέλω να σας ανακοινώσω μια σημαντική είδηση που μόλις πληροφορήθηκα. Το BBC μετέδωσε ότι το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 45%». Ακολούθησε πανζουρλισμός με ακατάπαυστα χειροκροτήματα.

Όταν τελείωσε η ομιλία του έγκριτου διεθνολόγου, ήρθε η σειρά μου να ανεβώ στο βήμα. «Είμαι αγανακτισμένος, πολύ αγανακτισμένος», είπα και πρόσθεσα: «Θα στεναχωρήσω τον σύντροφο Μυλωνά και εσάς, συντρόφισσες και σύντροφοι, που τον αποθεώσατε μ’ αυτό το ύποπτο, το προβοκατόρικο 45% που ανακοίνωσε. Τι αφέλεια είναι αυτή; Κανένας σας και καμιά σας δεν υποπτεύθηκε ότι επρόκειτο για χονδροειδέστατη παγίδα; Εμείς αγωνιζόμαστε για την επίτευξη του 17% ώστε να μπούμε στη δεύτερη κατανομή». Μετά από σιωπή αμηχανίας και ντροπής ξέσπασαν χειροκροτήματα πολλαπλάσιας διάρκειας και έντασης από εκείνα για το ανακριβέστατο 45%. (Τελικά δεν έμαθα –και δεν πιστεύω– ότι το BBC έκανε μια τέτοια προβοκατόρικη κοτσάνα. Πιθανολογώ ότι την… είδηση τη σφύριξε στον Μυλωνά κάποιος βαλτός της ΝΔ και αυτός την κατάπιε αμάσητη.)

Το αναφερθέν περιστατικό εκείνης της εποχής είναι άσχετο με τα σημερινά δεδομένα των επικείμενων αυτοδιοικητικών και ευρωβουλευτικών εκλογών. Παρά ταύτα, το θεωρώ διδακτικό. Και αυτό διότι βρίθουν, ιδίως ετούτη την περίοδο, οι προβοκάτορες στη χώρα μας. Μια χώρα αλυσοδέσμια αλλοδαπών εκμεταλλευτών και ημεδαπών προδοτών της πατρίδας μας και πατρίδας τους. Εάν ο εξευτελισμός των εταιρειών δημοσκοπήσεων θα είναι τεράστιος, ο εξευτελισμός των ολετήρων του τόπου μας και των εξαθλιωμένων ανθρώπων του θα είναι ουρανομήκης. Ο Βενιζέλος, αξιοθρήνητος εκβιαστής κατά τη διάρκεια του συνόλου του πολιτικού του βίου, εκλιπαρεί τώρα την ψήφο ενός δήθεν ανερμάτιστου λαού, διατεινόμενος ότι, εάν το άθροισμα του ποσοστού της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ είναι μικρότερο από το αντίστοιχο του ΣΥΡΙΖΑ, θα κινδυνεύσει η… σταθερότητα της συγκυβέρνησης! Ποιας συγκυβέρνησης; Αυτής που κλονίζεται και παραπαίει; Αυτής που τη βδελύσσονται οι Έλληνες και περιμένουν την άμεση κατάρρευσή της;

Ο Σαμαράς από την πλευρά του έχει κηρύξει εκτός νόμου τον διάλογο, έχει ακρωτηριάσει τη δημοκρατία, έχει καταργήσει την παρουσία του στη Βουλή και έχει ακυρώσει κάθε επιταγή του Συντάγματος!

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλπάζει. Και καλπάζει παρά το γεγονός ότι οι κρατούντες τού έχουν επιβάλει επικοινωνιακό και οικονομικό στραγγαλισμό. «Δίνουν τετραπλάσιο χρόνο “προπαγάνδας” στην Ελιά-ΠΑΣΟΚ, δίνουν τετραπλάσια χρηματοδότηση σε κόμμα που ο ίδιος ο πρόεδρός του απειλεί (;) πως στις 26 Μαΐου μπορεί και να μην υφίσταται! Αποφασίζουν μεγαλύτερη εκλογική χρηματοδότηση στον ΛΑΟΣ απ’ ό,τι στον ΣΥΡΙΖΑ». (Δημήτρης Βίτσας)

Ως απρόβλεπτος –και μέγιστος– αρωγός στον ΣΥΡΙΖΑ λειτούργησε ο ανεκδιήγητος διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Προβόπουλος, ο οποίος καταρρακώνει αιφνίδια την οικονομία και την ανάπτυξη της χώρας μας, επιτιθέμενος σε ελληνικές επιχειρήσεις.

Ιδού τι γράφει, μεταξύ άλλων, το κύριο άρθρο της «Εφημερίδας των Συντακτών» της Πέμπτης για τον εν λόγω ανάλγητο κύριο: «Σε ξαφνικό θάνατο οδηγεί εκατοντάδες χιλιάδες μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις, που αυτήν τη στιγμή αντιμετωπίζουν προβλήματα ρευστότητας, η δήλωση του Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος ότι “οι ελληνικές τράπεζες πρέπει να αφήνουν τις μη βιώσιμες επιχειρήσεις να πτωχεύουν”! Είναι η αποθέωση του κυνισμού και της “φιλοσοφίας” των ελίτ, που απαιτούν από τις τράπεζες –και σύμφωνα με τον κ. Προβόπουλο φαίνεται να το καταφέρνουν– χρηματοδότηση μόνο για τις δικές τους επιχειρήσεις»!

Ευτυχώς, προσθέτω εγώ, που η κατάπτυστη δήλωση Προβόπουλου έγινε ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ και ΘΑ ΕΠΙΤΕΙΝΕΙ ΜΕΤΑ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΑΡΑΘΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΗΣ ΗΔΗ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.

www.paron.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: