Translate -TRANSLATE -

Κυριακή 18 Μαΐου 2014

ΚΩΣΤΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ : Η κάλπη


Η κάλπη
Του ΚΩΣΤΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Επισημαίνω ελαφρότατα παραλλαγμένο –και στη γλώσσα, καθαρεύουσα, του αυθεντικού– ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ: Ουδέν λάθος αναγνωρίζεται μετά την απομάκρυνσιν εκ της κάλπης. Οι πάντες γνωρίζουν το περιεχόμενο αυτής της επίκαιρης ρήσης. Και ο καθένας με αντίπαλο και συμπαίκτη ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ θα αποφασίσει το ψηφοδέλτιο που θα ρίξει στην κάθε κάλπη. Ψηφοδέλτιο σφοδρής αντίδρασης.

Εννοώ τους ευσυνείδητους και προβληματισμένους ψηφοφόρους. Όχι εκείνους που έχουν εκχωρήσει προκαταβολικά το ιερό δικαίωμα της ψήφου σε αλλοδαπούς αρχιεκμεταλλευτές και ημεδαπά αρπακτικά όρνεα. Στους τελευταίους υπάγονται προδήλως και όσοι φροντίζουν διά της κάλπης να διαιωνίσουν προσωπικά συμφέροντα. Και υπάρχουν αρκετά τέτοια απάνθρωπα τέρατα.

Το ζητούμενο αυτής και της επόμενης Κυριακής είναι ΝΑ ΣΥΝΤΡΙΒΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΩΝ. Το ζητούμενο, το διακαώς απαιτούμενο, είναι το ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟ ΜΑΥΡΙΣΜΑ ΤΟΥΣ. Σε αντίθετη περίπτωση θα μας πνίξει η δυσωδία τους και η διαπλοκή. Υπάρχει έστω και ένας σκεπτόμενος και συναισθανόμενος την αδιέξοδη τραγωδία που βιώνουν οι πλείστοι συμπολίτες του Έλληνας, ο οποίος θα αφήσει ανεκμετάλλευτη τη μοναδική ευκαιρία που του προσφέρει η συγκυρία; Κανένας. Ακόμα και άρρωστοι θα πάνε να ψηφίσουν για να καταψηφίσουν τους ολετήρες της πατρίδας τους.

Σαμαρά και Βενιζέλο, τους τρισάθλιους αυτούς θιασώτες της «σταθερότητας» του υλικού και ηθικού εξανδραποδισμού των Ελλήνων, καταγγέλλει από τον τάφο του ο μέγας Θουκυδίδης στην ακόλουθη διαπίστωση: «Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδας στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει».

Είναι πασίγνωστο ότι ζούσαμε επί πολλές δεκαετίες σε καθεστώς βασιλευομένης δημοκρατίας. (Προηγήθηκε ο απόλυτος άρχων, ο βασιλεύς των βασιλέων Όθων). Κανένας δεν φανταζόταν, όμως, ότι θα βιώναμε το ευτράπελο εκείνο που βιώνουμε σήμερα από τους θλιβερούς ηγετίσκους του συνονθυλεύματος της γερμανοκρατούμενης Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όπως γράφεται κατά κόρον, ο… πολύς Μπαρόζο, ως νέος βασιλιάς της χώρας μας (!), όρισε πρωθυπουργό τον έμπιστό του Παπαδήμο –και δυνάστη μας–, στέλνοντάς τον στο Μαξίμου, αφού είχε εξασφαλίσει προηγουμένως την υποστήριξή του εκ μέρους του… πατριώτη Σαμαρά! (Θυμίζω ότι, εγκαταλείποντας την εξουσία στην Ελλάδα ο Παπαδήμος, άφησε κληρονομιά 79, αν δεν απατώμαι, επώδυνα μέτρα στον… ανιδιοτελή διάδοχό του Σαμαρά, τα οποία και εφάρμοσε με ελάχιστες μικροδιαφοροποιήσεις).

Το… μεγαλοφυές σκεπτικό του, με εκτελεστή τον ψυχρό τεχνοκράτη και δούλο των ξένων πατρώνων του Στουρνάρα, ήταν: Δεν κόβουμε εδώ, αλλά κόβουμε το ίδιο ποσό εκεί. Και αυτό έγινε σε τρεις-τέσσερις διαφορετικούς τομείς. Ως προς τις απολύσεις εργαζομένων, πρωταγωνιστικό ρόλο διαδραμάτισε και διαδραματίζει ο ανάλγητος και κυνικός διαχειριστής ζωντανών πτωμάτων Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο προηγούμενο άρθρο μου αποκαλούσα τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Προβόπουλο «απρόβλεπτο αρωγό του ΣΥΡΙΖΑ». Και κατέληγα μετά την επαίσχυντη δήλωσή του ότι «οι ελληνικές τράπεζες πρέπει να αφήνουν τις μη βιώσιμες επιχειρήσεις να πτωχεύουν» ως εξής: «Ευτυχώς που η κατάπτυστη δήλωση Προβόπουλου έγινε ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ και ΘΑ ΕΠΙΤΕΙΝΕΙ ΜΕΤΑ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΑΡΑΘΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΗΣ ΗΔΗ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ».

Ένα το κρατούμενο, επομένως, ο ανεκδιήγητος Προβόπουλος. Υπάρχει όμως και δεύτερο κρατούμενο: Ο φαυλεπίφαυλος και φαιδρεπίφαιδρος Πάγκαλος, το ακατάσχετο σε εξυπνακίστικες φλυαρίες στόμα τού οποίου δεν επικοινωνεί με τον… προϊστορικό εγκέφαλό του στις αμέτρητες ραδιοφωνικές συνεντεύξεις που παραχωρεί σε όποιον δημοσιογράφο επιθυμεί, τηρώντας τα προσχήματα, να διασκεδάσει με τα λεγόμενά του.

Αυτή τη φορά «ο μαζί τα φάγαμε» τα έβαλε με τον ανεπίληπτο πατριώτη Μανώλη Γλέζο και προέβη σε σεξιστικό παραλήρημα εις βάρος της Ρένας Δούρου. Δεν θεωρώ αναγκαίο να αναφερθώ σε δηλώσεις των δύο θιγέντων και άλλων κομματικών φίλων τους. Θεωρώ υπεραρκετό το καυστικότατο σχόλιο μέσω twitter του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου. Απολαύστε το! «Οι δηλώσεις του κ. Πάγκαλου τόσο για τον Μ. Γλέζο όσο και για τη Ρ. Δούρου είναι απαράδεκτες και προκλητικές. Δεν ξέρω αν θα ψηφίσει ΝΔ ή Ποτάμι, αλλά μάλλον έγινε χορηγός του ΣΥΡΙΖΑ». Προσθέτω ότι δεν είναι μόνο ο Πάγκαλος, αλλά και «τα παγκαλοειδή της εξουσίας», σύμφωνα με τον εύστοχο χαρακτηρισμό του Πέτρου Κατσάκου στην «Αυγή» της Τετάρτης.

Η κάλπη μάς περιμένει. Είναι ήδη γκαστρωμένη και μας καλεί να την ξεγεννήσουμε με τις στοχευμένες εναντίον των κρατούντων ψήφους μας. Ας μην ξεχνάμε ότι οι κρατούντες δεν είναι Έλληνες. Είναι ανθέλληνες. Υποπόδια των ποδών της ευρωπαϊκής συμμορίας που μας καταδυναστεύει. Όσοι δεν τους καταψηφίσουν ή δεν πάνε για να τους καταψηφίσουν απέχοντας, θα είναι οι νέας μορφής λιποτάκτες της καταστρεφόμενης πατρίδας μας. 

"ΠΑΡΟΝ"

Δεν υπάρχουν σχόλια: