Translate -TRANSLATE -

Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΕΟΝΤΑΡΙΤΗΣ : Οι Ιμπραήμηδες των Βρυξελλών...



ΜΕ ΤΟΝ ΦΑΚΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
 
Οι Ιμπραήμηδες των Βρυξελλών...
 
Γράφει ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΕΟΝΤΑΡΙΤΗΣ

H Γερμανία μάς έχει βάλει μέσα σ' έναν ευρωπαϊκό γύψο και δεν έχει σκοπό να σταματήσει να λυμαίνεται την πατρίδα μας. Τώρα η «τρόικα» (το «τάγμα εφόδου» των νέων Ες-Ες που κατέστη υπερκυβέρνηση) μας εκβιάζει ωμά: «Αν δεν υπάρξει συμφωνία μέσα στον Δεκέμβριο, θα σταματήσει η χρηματοδότηση, θα βάλουμε λουκέτο στις τράπεζες και δεν θα υπάρχει ρευστό χρήμα…».

Αυτό είναι το έγκλημα του ολετήρα Σημίτη, των τραπεζιτών του και όσων τον ακολούθησαν στην πρωθυπουργία από ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία. Μας έβαλαν υποχρεωτικά στο νόμισμα-παγίδα, στο ευρώ, για να εξυπηρετήσουν ξένα συμφέροντα. Με αυτό το καταραμένο νόμισμα μάς εκβιάζουν. Γι' αυτό θα πρέπει συντεταγμένα να επιστρέψουμε στη δραχμή και να χαράξουμε καινούργια εξωτερική και οικονομική πολιτική. Διαφορετικά θα είμαστε πάντα υπόδουλοι. 

Ο Σαμαράς και ο αρχηγός του μισού ΠΑΣΟΚ Βενιζέλος, σαν τους παλιούς κατοχικούς «πρωθυπουργούς» Τσολάκογλου, Λογοθετόπουλο και Ράλλη, συνιστούν «πειθαρχία» στους κατακτητές και «σταθερότητα», που σημαίνει να μην αντιδρούμε στη ληστοκρατία, στην αρπαγή των σπιτιών μας και στα παρανοϊκά - εξοντωτικά φορολογικά «προαπαιτούμενα». Το «δίδυμο» της τραγικής συγκυβέρνησης αγωνιά μην τυχόν βαδίσουμε στις κάλπες, επειδή έχει επίγνωση ότι εργάζεται εναντίον του λαού και θα υποστεί ήττα. Προκειμένου να εξασφαλίσουν τον θείο αριθμό των 180 για την εκλογή Προέδρου, επιστρατεύουν όλες τις μεθόδους, ποντάροντας στις ελαστικές συνειδήσεις κάποιων ανεξαρτήτων και ορισμένων της ΔΗΜΑΡ. «Ανταλλάγματα» παρέχονται γι' αυτούς και για τα παιδιά τους, που στοχεύουν να είναι υποψήφιοι. Τα σχέδια αποστασίας έχουν καταρρακώσει τον δημόσιο βίο. Πολιτικοί με επίδοση στους ακροβατισμούς, αυτογελοιοποιούνται επικαλούμενοι το «συμφέρον του ελληνικού λαού» και την «ανεξαρτησία σκέψεως»! Σε τίποτα εκ των δύο δεν πιστεύουν και κάποιοι «γυρολόγοι» ανεξάρτητοι και της ΔΗΜΑΡ ζητιανεύουν υπογραφές για να εκλεγεί Πρόεδρος τώρα. 

Το μεσοδιάστημα μέχρι την εκλογή Προέδρου θα ονομαστεί από τον ιστορικό του μέλλοντος ως «μεσοδιάστημα της ντροπής». Πάσα προσφορά δεκτή. Το σχέδιο του Σαμαρά είναι κουτοπόνηρο. Θέλει να εξαφανίσει τον πολιτικό χώρο από δεξιά του με την ελπίδα να πάρει αυτούς τους ψηφοφόρους. Κάνει τα πάντα να διαλύσει τους Ανεξάρτητους Έλληνες του κ. Καμμένου επειδή είναι κόμμα συνεπές αντιμνημονιακό. Οι «αποκαλύψεις» για τον Καρατζαφέρη έγιναν σε επιλεγμένη χρονική στιγμή. Η Ελιά -ψευδοδημοκρατική παράταξη-, μασκαράτα του ΠΑΣΟΚ, απέτυχε οικτρά. Ο Μπαλτάκος έκανε τις… Ρίζες, ελπίζοντας να πάρει τις ψήφους της Χρυσής Αυγής και στη δεδομένη στιγμή να στηρίξει τη Νέα Δημοκρατία. Και το οπερετικό ποτάμι του Σταύρου στοχεύει να παραπλανήσει όσους δεν καταλαβαίνουν από πολιτική, ώστε να στηριχθεί κάθε μνημονιακό κατασκεύασμα. Ο Σαμαράς μετεβλήθη σε Κίρκη, που μεταμορφώνει κάποιους «ανεξάρτητους» και αιφνιδίως «διαφωνούντες» με τον Καμμένο και τους μεταβάλλει σε κοπάδι που σέρνεται στα τέσσερα έναντι ανταλλαγμάτων. Έγιναν κωμικοί αυτοί οι «ανεξάρτητοι» με τις δικαιολογίες που προβάλλουν. Με τη βεβαιότητα ότι θα απολέσουν όλα τους τα προνόμια και τους βουλευτικούς μισθούς σε νέες εκλογές, επιστρατεύουν τους… εθνικούς κινδύνους και τη «σταθερότητα»! Γι' αυτούς σταθερότητα σημαίνει να μη χάσουν τα «κεκτημένα». Και ο Τσίπρας… αποσταθεροποιεί τη χώρα επειδή δεν δέχεται να μετάσχει στο κακόγουστο θέατρο των προσκυνημένων Νέας Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ. Τη «σταθερότητα της καταστροφής» και υποταγής τούς χαλάει ο Τσίπρας. Γι' αυτό τον βρίζουν από το πρωί μέχρι το βράδυ. Η «τρόικα» ζητάει συνεχώς κι άλλο αίμα, νέα Μνημόνια και μέτρα, ως σύγχρονος Μινώταυρος. Κι επειδή ο Τσίπρας, ως νέος Θησέας, αγωνίζεται να σκοτώσει το τέρας, κλονίζει τη «σταθερότητα» των κατακτητών και των υπηρετών τους. Έχουν το θράσος αυτοί που συγκυβερνούν να μιλάνε για «ανάπτυξη», για επενδύσεις, για «πλεόνασμα» και για άλλα παραμύθια, όταν μετέτρεψαν την ανεργία σε καρκίνωμα που δεν θεραπεύεται κι όταν κατέστρεψαν τη νέα γενιά. Φεύγουν τα νιάτα μακριά για να βρουν την τύχη τους, αφού οι ληστοκράτες τούς έκλεισαν τις πόρτες. Μου έρχεται στον νου ο στίχος του Τάσου Λειβαδίτη: «Χαμένη γενιά τραγουδάς, χαμένη γενιά, πού με πας…».

Οι αργυραμοιβοί της τιμής της πατρίδας μάς βυθίζουν συνεχώς σε μεγαλύτερο τέλμα. Αλλά οι διάφοροι «ανεξάρτητοι» δεν το βλέπουν και λένε με πάσα σοβαρότητα ότι διατηρούν… ανεξαρτησία σκέψης, ότι θα «κρίνουν κατά συνείδηση» για την εκλογή Προέδρου και θέλουν να δουν προηγουμένως ποιος θα είναι αυτός ο Πρόεδρος! Διαγράφοντας όσα οι ίδιοι έλεγαν κάποτε για τη μνημονιακή συγκυβέρνηση, ξαφνικά θυμήθηκαν το… συμφέρον του έθνους! Μόνο που μπερδεύουν το έθνος με τον… εαυτό τους και το προσωπικό τους συμφέρον. Το 1826, όταν το Μεσολόγγι χαροπάλευε, η Αγγλία ζητούσε ολοκληρωτική υποταγή της Ελλάδας για να συντρέξει τον Αγώνα. Την ολοκληρωτική υποταγή της πατρίδας μας ζητά σήμερα η «τρόικα» ενώ ο λαός χαροπαλεύει. Η εθνοσυνέλευση των κοτζαμπάσηδων το 1826 έβγαλε 13μελή επιτροπή που είχε εντολή να πουλήσει την Ελλάδα στους Άγγλους. Τώρα οι μνημονιακοί πουλάνε την Ελλάδα στη μαφία του Βερολίνου. Σαμαράς-Βενιζέλος βλέπουν πώς μας μεταχειρίζονται οι κατακτητές, αλλά δεν έχουν σθένος να υψώσουν φωνή. Δεν διαθέτουν ανάστημα για να ξεσηκώσουν τις ψυχές των υπόδουλων. 

Στις 19 Απριλίου 1944, η ΠΕΕΑ -η κυβέρνηση του βουνού- σε διάγγελμά της προς τον ελληνικό λαό (το υπέγραφαν οι Αλ. Σβώλος, Ευρ. Μπακιρτζής, Ηλίας Τσιριμώκος, Άγγ. Αγγελόπουλος, Πέτρος Κόκκαλης, Κώστας Γαβριηλίδης, Ν. Ασκούτσης και Σταμάτης Χατζήμπεης) ανέφεραν μεταξύ άλλων: «Οι κατακτητές μάς μεταχειρίζονται με έναν τρόπο που θα αποτελέσει αιώνιο στίγμα της ιστορίας τους. Δεν μας εκπλήττει. Αυτός είναι ο φασισμός. Ελάτε όλοι οι Έλληνες ενωμένοι να τους απαντήσουμε, όπως απάντησε ο Κολοκοτρώνης στον Ιμπραήμ μέσα στα ερείπια του κατακαμένου τότε Μοριά: Όχι τα κλαριά να μας κόψεις, όχι τα δέντρα, όχι τα σπίτια που μας έκαψες, μόνο πέτρα πάνω στην πέτρα να μη μείνει, εμείς δεν προσκυνούμε. Τι τα δέντρα αν τα κόψεις και κάψεις, την γην δεν θέλει να την σηκώσεις, κι η ίδια η γης που τα έθρεψες, αυτή μένει δική μας και τα ματακάνει. Μόνο ένας Έλληνας να μείνει, πάντα θα πολεμούμε. Και μην ελπίζεις πως την γην ετούτη θα την κάνεις δική σου. Βγάλ' το απ' τον νου σου…».

Αυτό το διάγγελμα της ΠΕΕΑ και τα λόγια του Κολοκοτρώνη εξακολουθούν να παραμένουν επίκαιρα. Ποιος θα τα πει, όμως, στους Ιμπραήμηδες της Ευρωπαϊκής Ένωσης; 

http://www.paron.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: