Translate -TRANSLATE -

Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Γεώργιος Λεονταρίτης : Η ώρα της Νέμεσης



Η ώρα της Νέμεσης...
 
Γράφει ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΕΟΝΤΑΡΙΤΗΣ

Ποτέ άλλοτε κυβέρνηση δεν έβλαψε τόσο πολύ τον τόπο μας όσο οι μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις από την εποχή του ολετήρα Σημίτη και μετά. Πρωθυπουργοί και υπουργοί Οικονομικών θα πρέπει να παραπεμφθούν σε ειδικό δικαστήριο προκειμένου να απολογηθούν για όσα διέπραξαν σε βάρος του λαού κατ’ εντολήν των ξένων πατρώνων.

Το 1922, οι «έξι» (πέντε πολιτικοί και ο αρχιστράτηγος) οδηγήθηκαν στο Γουδί, ως υπαίτιοι της Μικρασιατικής συμφοράς. Κι εκείνοι είχαν και κάποια ελαφρυντικά. Παρ’ όλα τα λάθη τους, δεν θα μπορούσε κανείς να τους χαρακτηρίσει «προδότες». Δεν τους έλειψε ο πατριωτισμός. Δεν ήσαν τυχαίοι άνθρωποι. Κάθε άλλο. Ο ρόλος των «Συμμάχων» (των «εταίρων» θα λέγαμε σήμερα) υπήρξε καίριος και αφάνταστα δόλιος. Και η πολιτική του Ελευθερίου Βενιζέλου συζητείται ακόμα. Ύστερα από 92 χρόνια αυτό το κεφάλαιο εξακολουθεί να προβληματίζει. 

Το σίγουρο είναι ότι οι πονηροί Αγγλογάλλοι μάς χρησιμοποίησαν για μια υπερπόντια επιχείρηση προκειμένου να παίξουμε τον ρόλο του χωροφύλακα των δυτικών ιμπεριαλιστών. Αυτοί μας προέτρεψαν σ' αυτόν τον ρόλο, προκειμένου αφενός μεν να εγκαταστήσουν φίλια φυλάκια στον δρόμο του πετρελαίου της Μ. Ανατολής, ιδιαίτερα στην περιοχή της Μοσούλης, αφετέρου, δε, να φενακίσουν την Ελλάδα προσφέροντάς της μια περιοχή η οποία όχι μόνο ήταν αδύνατον να κρατηθεί με τα μέσα που διέθετε ο στρατιωτικός μηχανισμός της, αλλά που, αργά ή γρήγορα, θα είχε να αντιμετωπίσει τη συμπαγή μάζα των τούρκων βαρβάρων, του εσωτερικού της Μ. Ασίας. Οι «Σύμμαχοι», στη δεδομένη στιγμή, «τα βρήκαν» με τους Τούρκους και μας άφησαν μόνους στο έλεος των ορδών του Κεμάλ. Έτσι, καταστράφηκε ο ζωντανός Ελληνισμός της Ιωνίας. 

Η συμφορά ήταν τόσο γιγαντιαία ώστε η Επανάσταση του 1922, για να κατευνάσει την οργή των θυμάτων -καλώς ή καλώς-, έκρινε ότι έπρεπε «κάποιοι» να εκτελεστούν. Σήμερα τα πράγματα είναι εξίσου τραγικά. Από τον γερμανοτραφέντα Σημίτη μέχρι την οπερετική συγκυβέρνηση, πρωθυπουργοί και υπουργοί Οικονομικών, ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ, χωρίς κανένα ελαφρυντικό, κατέστρεψαν την Ελλάδα και εβύθισαν στη δυστυχία ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες, χάριν των γερμανοευρωπαϊκών συμφερόντων. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το ευρώ κ.λπ., που αποτελούν τα «όργανα» της καταστροφής, και η γερμανόδουλη πολιτική ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας μας έφεραν σ' αυτό το κατάντημα. Μας οδήγησαν σε νέα κατοχή, χωρίς προοπτική σωτηρίας. Τα δύο κόμματα είναι εξίσου ένοχα, γι' αυτό και συγκυβερνούν προκειμένου να στηρίξει το ένα το άλλο. Γι' αυτό, μαζί θα βυθιστούν. Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ παίζουν χειρότερο ρόλο απ' εκείνον των «πρωθυπουργών» της προηγουμένης Κατοχής. Διότι οι Τσολάκογλου, Λογοθετόπουλος και Ράλλης υπηρέτησαν μεν τους Γερμανούς, αλλά δεν τους έφεραν αυτοί. Οι πολιτικοί των σημερινών δύο αμαρτωλών κομμάτων είναι αυτοί που έφεραν εδώ τους Γερμανούς και τους υπηρετούν, εφαρμόζοντας τις διαταγές τους, για την εξόντωση του πληθυσμού με τα παρανοϊκά φορολογικά μέτρα και την πρωτοφανή εξαθλίωση. 

Την «επαναδιάταξη της Ευρώπης», που ονειρευόταν ο Χίτλερ, υλοποιεί η Μέρκελ και η συγκυβέρνηση των Αθηνών την υπηρετεί δουλικά. Χαρακτηριστικό φαινόμενο της γερμανοδουλείας είναι η είδηση που έγραψε η εφημερίδα μας στο φύλλο της 26ης Οκτωβρίου: «Εκείνο έλειπε, οι Γερμανοί να μην τιμούν τους ανθρώπους τους! Κάθε άλλο παρά έκπληξη ήταν ότι ο γερμανός Πρόεδρος εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Σπύρο Σημίτη, αδελφό του πρώην πρωθυπουργού μας και διαθέσιμο για όποια θέση τον ζητήσουν (αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που, όπου γάμος και χαρά, αυτός είναι πρώτος). Σε επιστολή του, ο Πρόεδρος γράφει: ''Σας ευχαριστώ, ως πολίτης Γκάουκ, και εξίσου εγκάρδια ως Πρόεδρος της χώρας, για τις δραστηριότητές σας στον τομέα της προάσπισης της ελευθερίας''! Πολύ θα θέλαμε να μάθουμε, ποιες ήταν αυτές οι δραστηριότητες υπέρ της ελευθερίας, στη Γερμανία, του αδελφού Σπύρου, και κυρίως ποιος ο λόγος που έκανε τον γερμανό Πρόεδρο να του στείλει την επιστολή. Είναι πάντως γνωστό -έχει επανειλημμένα γραφτεί- ότι ο Σπύρος Σημίτης ήταν σε υψηλότατη θέση των μυστικών υπηρεσιών της Γερμανίας…». 

Τέτοιες «υπηρεσίες» προσέφεραν και προσφέρουν στη Μέρκελ και στο Δ' Ράιχ πολλοί μέσα από Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ. Οι «Σύμμαχοι» το 1922 μας ήθελαν για τα οικονομικά τους συμφέροντα και στη δεδομένη στιγμή μάς εγκατέλειψαν. Σήμερα, η Μέρκελ μάς χρειάζεται για την Ευρωζώνη της και θα μεταβάλλει την Ελλάδα σε παραθεριστικό κέντρο των Γερμανών και τους Έλληνες σε γκαρσόνια και «κούληδες» (σαν τους Κινέζους, που έκαναν χρέη ζώων σέρνοντας αμάξια με επιβάτες). Η γερμανίδα καγκελάριος τρέμει μήπως φύγουμε από την Ευρωζώνη και επιστρέψουμε στο εθνικό μας νόμισμα, διότι τότε θα αρχίσει να ξηλώνεται το «πουλόβερ» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μιας «ένωσης» που βρίσκεται κάτω από το σκήπτρο της. Κι αντί να απειλήσουν οι πολιτικοί μας ότι με την τακτική που εκείνη ακολουθεί, θα σηκωθούμε και θα φύγουμε εγκαινιάζοντας νέες συμμαχίες και εξωτερική πολιτική, μετατρέπονται σε φαιδρούς Χατζηαβάτες που προσκυνούν το «σαράι» του «πολυχρονεμένου» Βεζύρη… 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έβαλε στην Αγγλία πρόστιμο 2,1 δισ. ευρώ, επειδή ο αγγλικός προϋπολογισμός για το 2015 «παραβιάζει τους όρους του Συμφώνου Σταθερότητας». Ο πρωθυπουργός Κάμερον, όμως, που δεν είναι δούλος σαν τους δικούς μας πολιτικάντηδες, σηκώθηκε με σθένος και είπε: «Δεν σας πληρώνουμε, δεν έχετε να πάρετε τίποτα…»! Ποιος από τους δικούς μας Χατζηαβάτες έχει το κουράγιο να πει τέτοια κουβέντα στη μισητή «τρόικα»; Οι ψευτοθόδωροι Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ έχουν βουλιάξει μέσα στον βάλτο των ψεμάτων που διατυμπανίζουν, προκειμένου να κερδίσουν λίγο χρόνο ακόμη εξουσίας. Κανείς δεν τους πιστεύει και άπαντες τούς αναθεματίζουν. Κακώς τον Ιούλιο γιορτάζουμε την «αποκατάσταση της δημοκρατίας». Στο εξής, εκείνη την ημέρα θα πρέπει να πενθούμε. Αφενός διότι τότε χάσαμε μέγιστο κομμάτι της Κύπρου και 200.000 άνθρωποι ξεριζώθηκαν από τη γη τους και αφετέρου διότι σταδιακά μετά τη Μεταπολίτευση -από την εποχή Σημίτη και μετά- οι «δημοκράτες» μνημονιακοί κατέστρεψαν όλη την Ελλάδα και βύθισαν τον λαό μας σε πρωτοφανή δυστυχία. Κι έχουν το θράσος ακόμα οι ελεεινοί «ιδεολόγοι του ΕΝΦΙΑ» να απευθύνονται στους πολίτες και να ισχυρίζονται ότι για όλα φταίει ο… ΣΥΡΙΖΑ! 

Για τη Μικρασιατική συμφορά κάποιοι πήγαν στο Γουδί. Το 1945 κάποιοι -έστω λίγοι- δωσίλογοι της προηγούμενης Κατοχής δικάστηκαν. Για τη σημερινή ελληνική καταστροφή «κάποιοι» θα πρέπει να λογοδοτήσουν, κυρίως απέναντι στην Ιστορία. Η Νέμεση οφείλει να είναι αυστηρή. Διαφορετικά, το δημοκρατικό πολίτευμα θα φθείρεται, θα εξασθενίζει και θα κατηγορείται από τους παραδοσιακούς του εχθρούς ότι υποθάλπει τη ληστοκρατία… 

Ήδη το κράτος έχει καταστεί ανυπόληπτο και εχθρός του πολίτη. Οι ένοχοι δεν είναι δυνατόν να παραμένουν στο απυρόβλητο. Φέρει ευθύνες και ο κ. Παπούλιας, που από το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα όχι μόνο δεν ανησυχεί γι' αυτό το φαινόμενο, αλλά δεν αποφασίζει τουλάχιστον να παραιτηθεί ώστε να βαδίσουμε σε εκλογές. Για να φύγουν τα ανδρείκελα της Μέρκελ και να ασκηθεί ελληνική εξωτερική πολιτική και όχι γερμανοευρωπαϊκή. Για να προσπαθήσει αυτός ο ταλαίπωρος, βασανισμένος λαός να ξανασταθεί στα πόδια του. Αλλά η τιμωρία των ενόχων παραμένει καθολικό αίτημα. Διότι τα αφρισμένα κύματα της λαϊκής οργής κάποτε θα ξεσπάσουν με απρόβλεπτες συνέπειες. 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, στον βωμό της οποίας μάς θυσιάζουν οι δουλόφρονες ευρωλάγνοι, δεν αντιπροσωπεύει τίποτα πλέον και δεν εντυπωσιάζει κανέναν. Μερικοί ίσως θεωρήσουν ότι το σημερινό μου άρθρο είναι πολύ «σκληρό». Τους απαντώ με τον στίχο του Μαγιακόφσκι: «Οι λέξεις μου δεν το 'χουνε συνήθεια να χαϊδεύουνε αυτιά…». Το 1944, οι ΕΑΜικοί ηγέτες ζητούσαν την παραδειγματική καταδίκη όσων συνεργάστηκαν με τους κατακτητές. Έλεγαν ότι αυτό έπρεπε να είναι το πρώτο καθήκον της πρώτης κυβέρνησης της ξαναλευτερωμένης Ελλάδας. Ύστερα από 70 χρόνια, η πρώτη αντιμνημονιακή κυβέρνηση θα δεχθεί το ίδιο αίτημα για τις σημερινές «ορντινάτζες» της Μέρκελ… 

"ΤΟ ΠΑΡΟΝ"

Δεν υπάρχουν σχόλια: