Translate -TRANSLATE -

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Ρίτσα Μασούρα : ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ






ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γράφει η Ρίτσα Μασούρα
Αν, όπως προαναγγέλλεται, οι κύριες συντάξεις μειωθούν με τον τρόπο που θα μειωθούν και οι επικουρικές ...εξαϋλωθούν, οι συνταξιούχοι θα πληγούν ανεπανόρθωτα. Θα συμβεί όμως και κάτι ακόμη: θα κληθούν να πληρώσουν διπλάσιους φόρους από εκείνους που πλήρωναν, ενώ θα εισπράττουν πολύ λιγότερα χρήματα.
Το πρώτο ερώτημα, επομένως, που τίθεται, είναι πώς θα ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, ειδικά δε όταν ζουν παιδιά και εγγόνια.
Το δεύτερο ζήτημα είναι ότι ήδη υπάρχει απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας που απαιτεί συμμόρφωση της κυβέρνησης με πρόσφατη απόφασή του για την επιστροφή των συντάξεων στο προ του 2012 καθεστώς (πριν τις περικοπές). Η κυβέρνηση κωφεύει εφόσον έχει άδειες τις τσέπες .
Να θυμίσω ότι αντίστοιχη απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου στην Πορτογαλία έγινε σεβαστή και η κυβέρνηση της χώρας προσαρμόστηκε, παρά το ότι οι δανειστές στράβωσαν τη μούρη τους. Κάτω από αυτές τις συνθήκες κρίνεται επιτακτικό, επείγον και απολύτως αναγκαίο να υπάρξει εθνική διαπραγματευτική ομάδα (και όχι ομάδα Σύριζα) που θα επιδιώξει την επαναδιαπραγμάτευση αυτού του θέματος. Ισοδύναμα δεν μπορεί να υπάρξουν και δεν θα υπάρξουν! Άρα, ο κ. Τσίπρας δεν έχει κανένα λόγο να παραμυθιάζει τον κόσμο, αν και θεωρώ ότι τον παραμυθιάζουν οι σύμβουλοί του, οι οποίοι είτε δεν γνωρίζουν, είτε γνωρίζουν, αλλά παίζουν κομματικά παιγνίδια.
(Αυτά για τους συνταξιούχους. Έπονται και άλλες αναρτήσεις για τις ομάδες που αναμένεται να αντιμετωπίσουν τον κοινωνικό Αρμαγεδδώνα για τον οποίο δεν είναι ενημερωμένοι, ούτε και προετοιμασμένοι - δεν αναφέρομαι σε αυτούς που έχουν κατακλέψει το κράτος και τώρα μας κοιτούν αφ' υψηλού και εκ του ασφαλούς.)
facebook/Ritsa Masoura

Δεν υπάρχουν σχόλια: