Translate -TRANSLATE -

Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣΈνα άρθρο με τίτλο "Για πείτε μας ρε παλικάρια του ευρώ, γιατί δεν θα έχουμε να φάμε αν γυρίσουμε σε δραχμή;"  αναρτήθηκε  στο ιστολόγιο "Λόγιος Ερμής" και σας το παρουσιάζω περιοριζόμενος  στα ουσιαστικά σημεία του που δίνουν απάντηση  στο ερώτημα "Γιατί μας λένε ψέματα σχετικά με επιστροφή σε εθνικό νόμισμα".

Θέλω να πω λίγα πράγματα προς τον κόσμο που είτε από φόβο, είτε από άγνοια, είτε από οξεία τηλεορασίτιδα, νομίζει ότι η χώρα μας δεν παράγει τίποτα, ότι αν βγούμε από το ευρώ θα πεινάσουμε, και άλλα τέτοια φαιδρά.
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ
Όσον αφορά το ότι δεν παράγουμε τίποτα (μιλάω για βιομηχανική παραγωγή), έχω τρία παραδείγματα: ΛΑΡΚΟ, ΕΛΒΟ, ΕΑΣ. Τρεις μεγάλες, βαριές βιομηχανίες εκ των οποίων τα ΕΑΣ είναι επί ξύλου κρεμάμενα από πέρσι. (Υπάρχει ένα άρθρο του Λεωνίδα Βατικιώτη ενδεικτικό για τον αν η χώρα μας μπορεί ή όχι να έχει παραγωγή και θα το βρείτε εδώ: https://leonidasvatikiotis.wordpress.com/2013/11/08/εασ-ελβο-λαρκο-ομαδική-εκτέλεση-με-συ/.
Αν πιάσουμε επιπλέον φαρμακοβιομηχανίες, μεταλλουργία, ναυπηγεία κλπ που δούλευαν παλιότερα και μπορούν να δουλέψουν στο φουλ - κάποια από αυτά ακόμα τα καταφέρνουν· έχουμε έτοιμες υποδομές, ανέργους/υποψήφιους εργαζομένους και τεχνογνωσία πολλών ετών.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Το δεύτερο θέμα (η τροφή) είναι πιο σοβαρό.
Έκανα μία έρευνα για την επάρκεια μας σε τρόφιμα.
Σύμφωνα με την αρμόδια υπηρεσία του OHE (FAO - Food and Agriculture Organization), η Ελλάδα το 2015 αναμένεται να έχει επάρκεια τροφίμων από αγροτική παραγωγή (περιλαμβάνει και κτηνοτροφία-αλιεία) περίπου 88%. Αυτό είναι πρόβλεψη. Το 2014 ήμασταν πάνω από 90%. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε παραγωγικές δυνατότητες.
Επίσης, στον παγκόσμιο δείκτη διατροφικής επάρκειας (http://foodsecurityindex.eiu.com/Country/Details#Greece) , η Ελλάδα είναι 29η σε 109 χώρες, με πολύ ικανοποιητικά στατιστικά.
Μεγαλύτερο μειονέκτημα μας σύμφωνα με τον δείκτη; Η έλλειψη κρατικής χρηματοδοτικής στήριξης στον αγροτικό τομέα. Αυτό μπορούμε να το παρακάμψουμε με εθνικό νόμισμα και βγαίνοντας από την «Ευρωζώνη».


ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ
Για πείτε μας Τώρα οπαδοί του ευρώ γιατί δεν θα έχουμε να φάμε αν γυρίσουμε σε εθνικό νόμισμα;
Επειδή αντί για μοσχάρια Αργεντινής θα τρώμε ελληνικά αρνιά που έχουμε υπερπαραγωγή και αντί για ένταμ Ολλανδίας θα τρώμε φέτα και κεφαλοτύρι;
Αντίθετα να σας πω γιατί δεν θα έχουμε να φάμε σε λίγους μήνες με ευρώ; Απλά γιατί δεν θα έχουμε ευρώ στις τσέπες μας.
Η έρευνα θα μπορούσε να επεκταθεί και σε άλλα θέματα, από την ενέργεια μέχρι τα αποθέματα χρυσού και συναλλάγματος, πάντα από επίσημες, όσο γίνεται, πηγές αλλά αυτά μπορούν να αποτελέσουν θέμα και άλλης συζήτησης.
ΕΚΚΛΗΣΗ
Ο αρθρογράφος συνεχίζει με μια έκκληση : "Θέλω να καταλήξω στο εξής: Σύντροφοι Λαφαζανη, Λαπαβίτσα, Καζάκη, Κουτσούμπα και δεν ξέρω κι εγώ ποιος άλλος: Γιατί δεν βγαίνετε να μιλήσετε καθαρά και με στοιχεία; Γιατί δεν βγαίνετε να δείξετε στον κόσμο αυτά που εγώ με πολλή διάθεση και λίγες μέρες ψάξιμο βρήκα για να αντικρούσετε όλες τις καταστροφολογίες που ακούγονται; Πώς θα πείσετε τον κόσμο που είναι φοβισμένος από τις ταινίες καταστροφής που παίζουν επί χρόνια κάθε βράδυ στις 8 τα MME;
Τι πάει να πει, ρε Παναγιώτη, Θέλουμε να είμαστε τρίτο κόμμα;
Μια χαρά θα είστε εσείς στη Βουλή με τους μισθούς σας και τα 15 ακίνητα ο καθένας.
Νομίζετε ότι οι άνθρωποι μπορούν να αντέξουν άλλον ένα χρόνο εξαθλίωσης και φτώχειας; Γιατί δεν τα κάνετε όλα άνω - κάτω τώρα, όχι σαν τα μέλη της ΧΑ, αλλά με στοιχεία και αδιάσειστα επιχειρήματα; Με πολιτισμό και καθαρές κουβέντες.
Γιατί παίζετε το παιχνίδι με τους κανόνες που έχουν φτιάξει οι άλλοι; Για να «μετρήσετε δυνάμεις»; Βγείτε επιτέλους και μιλήστε αληθινά".
Και συνεχίζει ο αρθρογράφος..
"Πιτσιρίκο, δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή πολιτικοί που να εκφράζουν την κοινωνία, κι αν υπάρχουν πρόσωπα, είτε είναι περιχαρακωμένα και παγιδευμένα σε ένα παλιότερο σύστημα πολιτικού/εκλογικού αγώνα, είτε δεν ξέρουν να μιλήσουν στον κόσμο. Ο ΣΥΡΙΖΑ καπέλωσε τους αγανακτισμένους και η έγκυος κοινωνία όταν γέννησε έβαλε θετό μπαμπά -πατερούλη που λες κι εσύ- τον Τσίπρα. Νομίζω, όμως, ότι τους επόμενους μήνες μετά τις εκλογές θα έχουμε νέα γεννητούρια. Κι ελπίζω όλοι οι μπαμπάδες να είμαστε παρόντες αυτή τη φορά.
(Το άρθρο δημοσιεύτηκε εδώ : http://www.logiosermis.net/2015/09/blog-post_12.html)

Δεν υπάρχουν σχόλια: