Translate -TRANSLATE -

Τρίτη 10 Μαρτίου 2009

ΕΝΑΣ ΣΚΥΛΟΣ…. ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙ ΠΕΡΑ


Οι τελευταίες έρευνες δείχνουν ότι οι σκύλοι βοηθούν παντοιοτρόπως στη θωράκιση της ανθρώπινης υγείας.

Το γερμανικό κράτος δίνει ειδικό επίδομα στους άστεγους, εφό­σον υιοθετήσουν ένα αδέσπο­το σκύλο, παιδικοί σταθμοί στη Βρετανία τους εντάσσουν στο... διδακτι­κό προσωπικό, ενώ ψυχολόγοι μάς συμ­βουλεύουν να απευθυνόμαστε στο σκυλί μας, όταν δεν υπάρχει κανείς να ακούσει το πρόβλημα μας.

Όπως αποδεικνύεται από τις πρόσφατες συγκεντρωτικές με­λέτες των επιστημόνων, εκτός από κα­λύτερος φίλος του ανθρώπου, είναι και ο καλύτερος φίλος της υγείας!

Η σχέση των κατοικίδιων με τη βελτίω­ση αρκετών παθήσεων και επιπλοκών της ανθρώπινης υγείας που σχετίζονται με το άγχος είναι κάτι που έχει αποδει­χτεί περίτρανα. Ένα κατοικίδιο έχει τη δυνατότητα να απαλύνει τις οξυμένες ψυχολογικές επιπλοκές που μπορεί να παρουσιάσει ένας άνθρωπος λόγω των διαφόρων προβλημάτων της καθημερι­νότητας, με ένα απλό χάδι ή με την αί­σθηση συντροφικότητας.

Παρ' όλα αυτά, πλέον παρατηρείται μια διαφοροποίηση στις ευεργετικές για την υγεία συνέπειες που έχουν τα δύο δημοφιλέστερα κατοι­κίδια, η γάτα και ο σκύλος, καθώς δια­πιστώνεται ότι, λόγω του ανεξάρτητου χαρακτήρα της, η γάτα υπολείπεται του «καλύτερου φίλου του ανθρώπου».

Οι τελευταίες έρευνες αποδεικνύουν πλέον πως η απόκτηση ενός σκύλου από νεαρή ηλικία έχει τη δυνατότητα να θωρακίσει τον ανθρώπινο οργανισμό. Οι ξεχωρι­στές έρευνες από Γερμανία και Βρετανία δείχνουν ότι οι άνθρωποι που έχουν σκύ­λους τείνουν να είναι πιο γυμνασμένοι. Επιπλέον, αξιοσημείωτο είναι ένα στοι­χείο που ανέδειξε η βρετανική έρευνα. Οι ιδιοκτήτες σκύλων πληρώνουν λιγό­τερα λεφτά σε γιατρούς και φάρμακα κα­θώς, όπως φαίνεται, ο προστάτης της δι­κής τους υγείας έχει... τέσσερα πόδια!

ΤΑ ΑΜΕΣΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΕΝΟΣ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΟΥ ΣΚΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΥΓΕΙΑ

  • Μειώνει τις πιθανότητες καρδιοαγ­γειακού εμφράγματος.

  • Χαμηλότερα επίπεδα χοληστερό­λης, χωρίς σημαντικές διαφοροποι­ήσεις στη διατροφή.

  • Αναπτύσσεται το ανοσοποιητικό σύστημα των βρεφών που περνούν τον πρώτο χρόνο της ζωής τους μαζί με ένα κατοικίδιο, ελαχιστο­ποιώντας έτσι το ρίσκο για άσθμα, ρινικές αλλεργίες και αναπνευστικές παθήσεις.

  • Μειώνουν το χρόνο που χρειάζεται ένας άνθρωπος για να αναρρώσει πλήρως έπειτα από μια σοβαρή ασθένεια.

ΤΑ ΠΑΠΑΠΛΕΥΡΑ ΕΥΕΡΓΕΤΗΜΑΤΑ

  • Βελτιώνει την φυσική κατάσταση των ηλικιωμένων ανθρώπων.
  • Οι μικροί μαθητές έχουν λιγότερες απουσίες στο σχολείο.
  • Βελτιώνεται η κοινωνική συμπεριφορά των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν προβλήματα κοινωνικής απομόνωσης ή περιθωριοποίησης.
  • Μειώνει την συχνότητα επισκέψεων στο γιατρό, με αποτέλεσμα ο ιδιοκτήτης ενός κατοικίδιου να έχει μικρότερες δαπάνες για φάρμακα, γιατρούς και νοσήλια.
  • Εξαφανίζει το αίσθημα της μοναξιάς που οδηγεί πολλούς ανθρώπους στην κατάθλιψη.
  • Ανεβάζει το επίπεδο και την ποιότητα ζωής ανθρώπων που αντιμετωπίζουν προβλήματα όπως ο αυτισμός.
  • Ανεβάζει την αυτοπεποίθηση των μικρών παιδιών που μεγαλώνουν με ένα κατοικίδιο.
του ΣΙΜΟΥ ΚΟΝΙΟΡΔΟΥ

Πηγή:

ΕΤ WEEKLY - ΥΓΕΙΑ
1.3.2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: