Translate -TRANSLATE -

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009

Υπερβολική τηλεθέαση & κατάθλιψη...

Ανησυχητικά στοιχεία για εφήβους

από την Αμερικανική Ιατρική Ένωση


Μέχρι τώρα ξέραμε ότι η υπερβολική τηλεθέαση από παιδιά και νεαρά άτομα μπορεί να τα εθί­σει στη βία, να τους χαλάσει τα μάτια, να τους καλλιεργήσει ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες και βέβαια να τα κάνει να σπαταλούν την ώρα τους.

Τώρα, έρευνα της Αμερικανικής Ιατρικής Ένωσης έρχεται να μας πληροφορήσει ότι η πολύωρη παρακολούθηση της τηλεόρασης στην εφη­βεία μπορεί να αυξήσει την πιθανότητα κατάθλιψης κατά τη διάρκεια της ενηλικίωσης!

Οι ερευ­νητές χρησιμοποίησαν στοιχεία από 4.142 εφήβους, οι οποίοι κατά την έναρξη της έρευνας δεν έπασχαν από κατάθλιψη. Μετά όμως από επτά χρόνια παρακολούθησης, διαπιστώθηκε ότι πε­ρισσότερο από το 7% εμφάνισε συμπτώματα της νόσου. Από αυτούς το μεγαλύτερο ποσοστό ήταν άτομα που παρακολουθούσαν τηλεόραση περισσότερο από 9 ώρες την ημέρα. Κυρίως επη­ρεάστηκαν τα αγόρια, ενώ οι ερευνητές δεν έχουν καταλήξει αν αυτό που επηρεάζει τη διάθε­ση είναι ένα συγκεκριμένο είδος προγράμματος ή κάποιος άλλος παράγοντας, όπως π.χ. η μο­ναχική παρακολούθηση ή μαζί με άλλα άτομα. Το μόνο καλό είναι ότι δεν παρατηρήθηκε σύνδεση μεταξύ της κατάθλιψης και της έκθεσης σε βιντεοπαιχνίδια, βιντεοκασέτες ή ραδιόφωνο.

ΠΟΛΥΔΕΥΚΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΝΑΤΥΠΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια: