Translate -TRANSLATE -

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΕΡΙΓΡΑΨΟΥΝ ΑΥΤΟ - siamak yari

Έφθασε σήμερα στο e-mail μου το παρακάτω μήνυμα μαζί με τις 6 σοκαριστικές φωτογραφίες:

"ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΕΡΙΓΡΑΨΟΥΝ ΑΥΤΟ!!!

ΜΑΚΑΡΙ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΣΥΓΧΩΡΕΣΕΙ!!!

Ένα 8χρονο παιδί πιάστηκε σε μία αγορά στο Ιράν να κλέβει ψωμί

- Στο όνομα του Ισλάμ το παιδί πρέπει να τιμωρηθεί, ένα αυτοκίνητο θα πατήσει το χέρι του. Θα χάσει για πάντα τη δυνατότητα να ξαναχρησιμοποιήσει το χέρι του.
- Είναι αυτή θρησκεία ειρήνης και αγάπης;

Καμία θρησκεία δε μπορεί ποτέ να δικαιολογήσει τέτοια αποτρόπαια εγκλήματα

Προωθήστε το .....αφήστε τον κόσμο να μάθει τι συμβαίνει στο όνομα του Ισλάμ...

Προωθήστε το σε όλους, για ενημέρωση.


Πρέπει να σταλεί παγκοσμίως!


Ακόμα και αν αυτό το μήνυμα έχει σταλεί σε
σας πάνω από μία φορά, απλά συνεχίστε να το προωθείτε! "

Δεν σας κρύβω ότι μόλις το έλαβα αγανάκτησα και σκέφθηκα αμέσως να το αναρτήσω στο blog αυτό σαν φωνή διαμαρτυρίας. Όμως κάτι δεν μου πήγαινε καλά. Σε αυτό συνετέλεσαν δύο στοιχεία που ήλθαν στο μυαλό μου :
  • Αφού, αυτοί που διαπράττουν αυτό το κακό, και είναι τόσο βάρβαροι που κάνουν κακό σε ένα μικρό παιδί για ένα κομμάτι ψωμί, γιατί θα το περιποιούνταν με το να του του βάλουν μια πετσέτα κάτω από το χέρι που επηζητούσαν να το καταστρέψουν ;
  • Στις φωτογραφίες δεν διέκρινα κάποια αρχή λ.χ. ένα αστυνομικό ή ενα μουσουλμάνο ιερωμένο.
  • Ψάχνοντας παλαιότερα το θέμα της sharia είχα διαβάσει ότι, σύμφωνα με αυτή, για να τιμωρηθεί ένα παιδί για κλοπή πρέπει, αν μεν είναι αγόρι να είναι τουλάχιστον 15 ετών ενώ, αν είναι κορίτσι, να είναι τουλάχιστον 9 ετών. Το τελευταίο αυτό, της διαφοράς ηλικίας μεταξύ αγοριού και κοριτσιού, μου είχε προκαλέσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και έγινε η αφορμή να θυμάμαι αυτή την διαφορά για να την επικαλούμαι όταν μιλώ για ανισότητες στον ισλαμικό κόσμο και για την δυσμενή θέση της γυναίκας στις μουσουλμανικές χώρες.


Τα τρία αυτά γεγονότα με έκαναν να ψάξω περισσότερο το θέμα στο Ιντερνετ όπου ανακάλυψα την παρακάτω φωτογραφία με τον αριθμό 7


Το παιδάκι των προηγούμενων φωτογραφιών στέκεται, μετά την υπαίθρια παράσταση που έδωσε ο ΒΑΡΒΑΡΟΣ πατέρας του (αυτός με το μικρόφωνο) έχοντας και τα δύο του χέρια χωρίς πρόβλημα.


Το τι ακριβώς έγινε και πιο τρυκ χρησιμοποιείται για να μην πάθει ζημιά (;) ο μικρός δεν το γνωρίζω. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα ρίξτε μια ματιά στις παρακάτω ιστοσελίδες :

http://www.snopes.com/photos/gruesome/crushboy.asp

http://littlegreenfootballs.com/article/18085_Sharia_Punishment_Photos_Misattributed/comments/#ctop

http://www.iran-bulletin.org/political_islam/punishmnt.html


Αν λοιπόν σας έρθει ένα τέτοιο μήνυμα μην το προωθήσετε. Γιατί οι φωτογραφίες μπορεί να είναι αληθινές αλλά το περιεχόμενο που τις συνοδεύει ψεύτικο.


Όσοι πιστεύουν ότι υπάρχουν στραβά στον μουσουλμανικό φονταμενταλισμό θα μπορούσαν σαφώς να αναφερθούν στην καταστροφή των αγαλμάτων του Βούδα από τους ταλιμπάν, θα μπορούσαν να αναφερθούν στην υποχρεωτική κλειτοριδοεκτομή στην Ερυθραία, την Σομαλιά κ.α., θα μπορούσαν να αναφερθούν στο λιθοβολισμό γυναικών στην Νιγηρία ή στον αποκεφαλισμό ανθρώπων στην Σαουδική Αραβία, Υεμένη και αλλού. ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ καί όχι κατασκευασμένα.


Το κακό το πολεμάς και το διορθώνεις με την ΑΛΗΘΕΙΑ και όχι με ψέματα αυτό ας το καταλάβουμε όλοι μας.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δεν κόβονται όλων των κλεφτών τα χέρια. Υπάρχουν όροι. Δες εδώ:

http://nabiallah.wordpress.com/2009/02/ ... %af%ce%b1/