Translate -TRANSLATE -

Κυριακή 9 Μαΐου 2010

Το σεξ δεν έχει «ηλικία» για τους άντρες




Οι άντρες ζουν λιγότερο από τις γυναίκες, αλλά τουλάχι­στον τις ξεπερνούν στην «ηλι­κία του σεξ.


Οι άντρες έχουν υπερδιπλά­σια πιθανότητα, σε σχέση με τις γυναίκες, να είναι σεξουα­λικά ενεργοί σε μεγάλη ηλι­κία, ενώ η καλή υγεία αποτε­λεί το «κλειδί» και για τα δύο φύλα, προκειμένου να έχουν μακρόχρονη σεξουαλική δρα­στηριότητα, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημο­νική έρευνα.


Η μελέτη έγινε από ερευ­νητές του Πανεπιστημίου του Σικάγου. Όπως διαπιστώ­θηκε, οι άντρες στην ηλικία των 55 ετών έχουν κατά μέσο όρο ακόμα γύρω στα 15 χρό­νια ενεργού σεξουαλικής ζωής, ενώ οι γυναίκες 10,5 χρόνια. Επίσης, οι άντρες σε μεγάλη ηλικία είναι πολύ πιθανότερο, σε σχέση με τις γυναίκες, να αναφέρουν ότι έχουν ποιοτική σεξουαλική ζωή και ενδιαφέρον για το σεξ.


Σύμφωνα με την έρευνα, ένα άτομο με καλή υγεία -άντρας ή γυναίκα- στην ηλι­κία των 55 ετών έχει σχεδόν διπλάσια πιθανότητα να ενδιαφέρεται για το σεξ. Αν είναι άντρας, τότε χάρη στην καλή υγεία του θα μπορεί να το απολαμβάνει κατά μέσο όρο για πέντε έως επτά ακόμα χρόνια, σε σχέση με όσους δεν έχουν καλή υγεία, ενώ μια υγιής γυναίκα 55 ετών μπορεί να προσθέσει τρία έως έξι ακόμα χρόνια σεξουαλικής δραστηριότητας κατά μέσο όρο στη ζωή της.


Με βάση τα ανωτέρω στοι­χεία, φαίνεται ότι ένας άντρας κατά μέσο όρο σταματά να έχει σεξουαλική ζωή γύρω στα 70 χρόνια του, περίπου οκτώ ή εννιά χρόνια πριν από τον θάνατο του (με βάση το προσδόκιμο ζωής στις ΗΠΑ). Αντίστοιχα, η σεξουαλική ζωή μιας γυναίκας τερματίζεται κατά μέσο όρο στα 65 χρόνια της, 17 ή 18 χρόνια πριν από τον θάνατο της (με βάση το προσδόκιμο ζωής).

© απε - μπε

Πηγή:
Εφημερίδα "Μετρό"

Δεν υπάρχουν σχόλια: