Translate -TRANSLATE -

Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

ΣΑΜΑΡΑΣ : Οι Γερμανοί θα εισπράξουν τα χρήματά τους. Το εγγυώμαι προσωπικώς.






Αυστρία: Χαμός με τις δηλώσεις Σαμαρά για Βορειοευρωπαίους



Αυστρία: Χαμός με τις δηλώσεις Σαμαρά για Βορειοευρωπαίους


Μεγάλη προβολή των σημερινών συνομιλιών στην Αθήνα, του Έλληνα πρωθυπουργού με τον επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.



Ανάλογης προβολής ή και μεγαλύτερης όμως στα αποψινά δελτία ειδήσεων της δημόσιας Αυστριακής Ραδιοφωνίας έτυχε και η συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά στο αυριανό φύλλο της γερμανικής εφημερίδας Suddeutsche Zeitung, με τη δήλωση του πρωθυπουργού στη συνέντευξη, ότι θέλει να εισπραχτούν 30 δισεκατομμύρια Ευρώ από ιδιωτικοποιήσεις, να κυριαρχεί στο σχετικό ρεπορτάζ.

Στην είδηση της Αυστριακής Ραδιοφωνίας τονίζεται πως ο Αντώνης Σαμαράς θέλει να εισπράξει, μέσω ιδιωτικοποιήσεων, συνολικά 30 δισεκατομμύρια Ευρώ, μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια, δηλώνοντας ο ίδιος πως θα γίνουν ακόμη πολύ περισσότερα, ενώ αναρωτιέται γιατί να μην ιδιωτικοποιηθούν και οι σιδηρόδρομοι ή γιατί θα πρέπει το κράτος να έχει γραφεία στοιχημάτων. Αναφέρεται ακόμη πως συγχρόνως ο ίδιος παραπέμπει σε δυσκολίες κατά τις ιδιωτικοποιήσεις, επισημαίνοντας ότι κάθε φορά που ένας Γερμανός, Ολλανδός ή Αυστριακός πολιτικός θέτει στη συζήτηση την έξοδο της Ελλάδας από το Ευρώ, ο ίδιος αναρωτιέται πώς να γίνουν οι ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων επιχειρήσεων και ποιος επιχειρηματίας θα επενδύσει ευρώ στην Ελλάδα αν είναι να πάρει πίσω δραχμές. 

Στην είδηση τονίζεται ακόμη η διαβεβαίωση του Έλληνα πρωθυπουργού ότι ο ελληνικός κυβερνητικός συνασπισμός είναι αποφασισμένος να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του απέναντι στους δανειστές και ότι έχει συμφωνηθεί ένα νέο πακέτο 11,5 δισ. Ευρώ για το 2013 και 2014 και πως ο ίδιος αναμένει μέσα σε δύο έως τρεις εβδομάδες να είναι γνωστές οι λεπτομέρειες και να τεθεί κατόπιν σε ψηφοφορία στη Βουλή. Επιπλέον στην είδηση επισημαίνονται οι κατηγορηματικές δηλώσεις του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στην Αθήνα, για την πλήρη αντίθεσή του σε μια έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, που, κατά την άποψή του, θα έθετε σε κίνδυνο ολόκληρη τη Νομισματική Ένωση. 

http://www.newsbomb.gr/politikh/story/228162/aystria-hamos-me-tis-diloseis-samara-gia-voreioeyropaioys-politikoys

Δεν υπάρχουν σχόλια: