Translate -TRANSLATE -

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Τα φορολογικά τερατουργήματα δεν θα περάσουν



Του Γιώργου Καισάριου

Πριν μερικές μέρες είδα ένα άρθρο που ανέφερε ότι κριτήριο εισοδήματος στο μέλλον θα είναι και τι βαθμό πτυχίο έχει ο κάθε ένας!!

Το άρθρο έπαιρνε στίγμα από ένα κείμενο στη Ναυτεμπορική, που έλεγε ότι στο υπό κατάρτιση φορολογικό νομοσχέδιο, μεταξύ άλλων, κριτήριο θα είναι ο χρόνος άσκησης του επαγγέλματος αλλά και η ειδικότητα
καθώς και οι επιστημονικοί τίτλοι!!!

Με λίγα λόγια, όσο πιο πολλά πτυχία έχεις, τόσο πιο πολύ θεωρεί η εφορία ότι έχεις την δυνατότητα μεγαλύτερου εισοδήματος και άρα τόσο πιο πολλά σε φόρους θα πληρώνεις!!!


Επιπλέον, οι φορολογικές αρχές αυτής της χώρας, θέλουν τη θέσπιση ενός ελάχιστου εισοδήματος, βάσει του οποίου θα θεωρείται ως βιώσιμη η άσκηση του επαγγέλματος!!!


Ξεχάστε δηλαδή τους πειραματισμούς, το venture capital ή να κάνετε κάτι που δεν έχει ξανακάνει κανείς. Στα μάτια της εφορίας, θα πρέπει να έχεις κέρδος για να μπορείς να το κάνεις. Και όταν δεν δείξεις κέρδος, η εφορία θα θεωρεί ότι έχεις κλέψει και ετοιμάσου να πληρώσεις φόρο, κερδίζεις δεν κερδίζεις.


Το άλλο καραγκιοζιλίκι το ακούσατε;


Δεν έχει καμία σημασία αν κυκλοφορείς το αυτοκινήτό σου ή όχι, ή αν κατέθεσες τις πινακίδες, διότι δεν έχεις τα χρήματα να το κυκλοφορείς και να το συντηρείς. Υπάρχουν σοβαρές σκέψεις (σύμφωνα με δημοσιεύματα στον τύπο, τα οποία πάντως διέψευσε επισήμως το υπουργείο Οικονομικών) να επιβληθεί ειδικός φόρος επί των αυτοκινήτων που είναι ακίνητα!!!


Βλέπεις αγαπητέ αναγνώστη, περίπου 750.000 αυτοκίνητα έχουν ακινητοποιηθεί τα τελευταία χρόνια και οι Έλληνες γραφειοκράτες έχουν τρομάξει από τα χαμένα έσοδα και ψάχνουν απεγνωσμένα με ό,τι τερτίπι μπορεί κανείς να φανταστεί να τα ανακτήσουν!!!


Έλεος, έλεος και έλεος!
Εγώ ένα πράγμα ακόμα δεν έχω καταλάβει. Το καραγκιοζιλίκι του τεκμαρτού εισοδήματος το έχουμε από την αρχή του προηγούμενου αιώνα. Έχει ωφεληθεί το ελληνικό κράτος με αυτά τα καραγκιοζιλίκια έστω ελάχιστα;

Για ποιο λόγο δεν υπάρχουν αυτά τα καραγκιοζιλίκια στον υπόλοιπο πλανήτη γη, έχει αναρωτηθεί κανείς;
Η απάντηση είναι διότι δεν δουλεύουν!!!

Μου αρέσει που ορισμένοι προσπαθούν να βρουν τρόπους να δικαιολογήσουν αυτή την ανεπίτρεπτη φορομπηχτική φορολογική συμπεριφορά αυτού του κράτους - τέρατος, στο όνομα του ότι ορισμένοι (που δεν έχουν άλλον τρόπο να ζήσουν) κάνουν κάποια μαύρη εργασία.


Μου αρέσει που πολλοί έχουν δώσει συγχωροχάρτι σε όλο το πολιτικό σύστημα, που έχει διαλύσει την αγορά και την ραχοκοκαλιά του παραγωγικού ιστού αυτής της χώρας, στο όνομα της ηθικής και στο όνομα ότι θα πρέπει να πιάσουμε την φοροδιαφυγή.


Και όποιος από εσάς εκλαμβάνει τα γραπτά μου ως κρυπτογραφημένα μηνύματα υπέρ της φοροδιαφυγής, με το συμπάθιο έχει καταλάβει λάθος. Όπως είπα, αν νομίζει το κράτος αυτό ότι κάποιοι φοροδιαφεύγουν, να τους πιάσει να τους κάνει ότι θέλει.


Δεν έχει όμως το δικαίωμα να ρουφήξει το αίμα όλων των υπολοίπων, στο όνομα ότι τόσα του λείπουν για να συνεχιστεί αυτό το παρακράτος με τους τρελούς αυτούς φορομπηχτικούς νόμους, που όχι ανάπτυξη δεν θα προσφέρουν, αλλά θα διαλύσει ό,τι παραγωγικό έχει μείνει σε αυτή τη χώρα.


Διότι άλλο οι μειώσεις δαπανών, που σε μεγάλο βαθμό δέχομαι και άλλο η αλόγιστη χωρίς καμία λογική φορολόγηση, στο όνομα του να διατηρήσουμε αυτό το κράτος - τέρας
.

Πάντως, η επόμενη φορολογική προσπάθεια της κυβέρνησης, όταν αποτύχουν αυτά τα φορολογικά μέτρα
και πριν βάλουν φόρους στον αέρα που αναπνέουμε, θα είναι να μπει τεκμήριο στο σεξ ("Γιατί όχι και τεκμήριο στο σεξ;").

george.kesarios@capital.gr

 Πηγή:www.capital.gr 


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: