Translate -TRANSLATE -

Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Η τρόικα του καλοκαιριού εξαθλιώνει το λαό





Γράφει ο
Κώστας Μαργαρίτης
Οι συχνές επισκέψεις της Τρόικας στη πατρίδα μας έχουν τρομοκρατήσει τους πολίτες. Νέα μέτρα, απώλεια εισοδημάτων, ανεργία, ύφεση, απεργίες και αναστάτωση που αντί να επιταχύνει τον παραγωγικό ιστό της χώρας, τον θέτει σε πλήρη αποδιοργάνωση!

Η ανάπτυξη έχει καταντήσει «έκθεση ιδεών» και η σημερινή κυβέρνηση, με φιλότιμες κινήσεις, προσπαθεί να αποκαταστήσει το κύρος και την αξιοπρέπεια της Ελλάδας.

Τα μέτρα που λαμβάνονται δεν ευνοούν το «επιχειρείν» και οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες κλείνουν και δημιουργούν νέους ανέργους και νέες απώλειες ασφαλιστικών εισφορών.

Τώρα είναι η στιγμή για πατριωτικές πολιτικές, που θα φέρουν οικονομική αναστάτωση στις αγορές και θα εξιτάρουν το ενδιαφέρον ξένων επενδυτών. Ακούμε ότι ο τουρισμός, φέτος, έχει σημαντικές απώλειες, αλλά ουδείς ασχολείται να σχεδιάσει ένα πακέτο μόνο για τις ελληνικές οικογένειες. Να δώσει κίνητρα στον Έλληνα να πάει διακοπές και να τύχει τιμών ξένων πρακτόρων.

Τα φωτοβολταϊκά κινούνται στο απέραντο χάος της γραφειοκρατίας και των τραπεζών. Οι πολίτες έχουν επενδύσει εκατομμύρια ευρώ και βλέπουν τους κόπους ετών να χάνονται. Απαιτείται ταχύτατο ξεμπλοκάρισμα των διαδικασιών και άμεση χρηματοδότηση των επενδυτών από τις τράπεζες. Αυτή η κινητικότητα θα δώσει ώθηση στον επιχειρηματικό κόσμο και θα δημιουργήσει νέες θέσεις απασχόλησης. Ο ελληνικός λαός είναι φιλότιμος και θέλει να διαπιστώνει ότι οι κόποι του πιάνουν τόπο. Τα ευρώ που χάνει να πηγαίνουν για την αποπληρωμή του χρέους της πατρίδας.

Δεν ανέχεται συμπεριφορές τύπου Δ/κητή ΙΚΑ-Δ/κητή ΑΤΕ που λειτούργησαν σε «άλλες εποχές» και με «άλλες συνήθειες». Άραγε ο διεθνής διαγωνισμός για το «Macedonia Palace» που θα ξεκινούσε το Μάιο και τα 8 εκατομ. Ευρώ που βγήκαν στο εξωτερικό, δεν συγκινούν την κυβέρνηση, που δίνει μάχες για να περισώσει συντάξεις και μισθούς;

Εγρήγορση των διαδικασιών και δημιουργία Ταμείου Αποπληρωμής Χρέους(ΤΑΧ), από έσοδα που προκύπτουν από διαδικασίες όπως οι προαναφερθείσες. Θα βρεθούν πολλές πηγές τέτοιων εσόδων, από φοροδιαφυγές και «ύποπτες συναλλαγές».

http://www.elzoni.gr/html/ent/104/ent.25104.asp

Δεν υπάρχουν σχόλια: