Translate -TRANSLATE -

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Απίστευτη ιστορία με τη δολοφονία Ελληνίδας πριν από 41 χρόνια!




 
Στις 19 Φεβρουαρίου του 1971, βρέθηκε το πτώμα μιας γυναίκας κάτω από τη γέφυρα Lake Panasoffkee, στην επαρχία Sumter στη Φλόριντα των ΗΠΑ. Από τις έρευνες των Αρχών υπάρχουν ενδείξεις ότι η γυναίκα αυτή καταγόταν από την Ελλάδα και πιθανόν από την περιοχή του Λαυρίου Αττικής.

«Το Χαμόγελο Του Παιδιού» ενημερώθηκε από το Εθνικό Κέντρο για τα Εξαφανισμένα και Κακοποιημένα παιδιά (National Center for Missing and Exploited Children) των Ηνωμένων Πολιτειών σχετικά με την υπόθεση ανθρωποκτονίας που παραμένει ανεξιχνίαστη εδώ και 41 χρόνια, καθώς το πτώμα της άτυχης γυναίκας δεν αναγνωρίστηκε ποτέ.

Οι αρμόδιες Αρχές των ΗΠΑ αιτήθηκαν τη συνδρομή του Οργανισμού για τη δημοσιότητα των στοιχείων που έχουν προκύψει από τις έρευνες, με σκοπό τον εντοπισμό των οικείων της γυναίκας.

Ακριβώς 41 χρόνια μετά, ο σερίφης της επαρχίας Sumter άνοιξε εκ νέου την υπόθεση και ζήτησε τη συνδρομή του Τμήματος Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου της Νότιας Φλόριντα, προκειμένου να διερευνηθούν περαιτέρω τα στοιχεία της, με στόχο τη διαλεύκανσή της. Με τα νέα δεδομένα, οι αστυνομικές Αρχές απευθύνουν έκκληση σε όποιον πολίτη γνωρίζει οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με την υπόθεση να επικοινωνήσει μαζί τους, ελπίζοντας ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη, έστω και ύστερα από 41 χρόνια.

Σύμφωνα με το πόρισμα της έρευνας του Τμήματος Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου στη Νότια Φλόριντα, η γυναίκα ήταν ηλικίας 17-24 ετών, είχε ύψος περίπου 1,55 μ., βάρος περίπου 50-54 κιλά, είχε καστανά ίσια μαλλιά και καστανά μάτια. Την ημέρα που δολοφονήθηκε φορούσε πράσινο καρό παντελόνι, πράσινη μπλούζα και ένα σάλι με πράσινα και κίτρινα σχέδια. Φορούσε ένα ρολόι στο αριστερό χέρι μάρκας Baylor, ένα χρυσό δαχτυλίδι με πέτρα στο αριστερό χέρι και ένα λεπτό χρυσό κολιέ στον λαιμό. Επίσης, βάσει της ανθρωπολογικής εξέτασης, η κοπέλα είχε κάνει ορθοπεδική επέμβαση στον αστράγαλο του δεξιού ποδιού λίγα χρόνια πριν από τη δολοφονία της, ενώ έπασχε από περιοστίτιδα της δεξιάς κνήμης, από την οποία ανάρρωνε.

Το στοιχείο που οδήγησε στην ένδειξη ότι το θύμα είναι ελληνικής καταγωγής και ότι πιθανόν ζούσε στο Λαύριο Αττικής είναι η εξέταση της οδοντοστοιχίας της γυναίκας από το Τμήμα Γεωλογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Φλόριντα, στην οποία εντοπίστηκαν υψηλά επίπεδα μόλυβδου. (Στο Λαύριο υπήρχαν υψηλά επίπεδα μόλυνσης από μόλυβδο). Τέλος, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ίδιας έρευνας, η νεαρή βρισκόταν στις ΗΠΑ για διάστημα περίπου 10-12 μηνών πριν από τη δολοφονία της.

Οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία, παρακαλούμε να καλέσει στην Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000 ή απευθείας στις αρμόδιες αστυνομικές Αρχές των ΗΠΑ που χειρίζονται την υπόθεση Sumter County Sheriff’s Office Detective Darren Norris 352-569-1617/352-569-1600 ή μέσω email dnorris@sumtercountysheriff.org.


zougla.gr
http://www.flashnews.gr/page.ashx?pid=3&aid=95434&cid=2 

Δεν υπάρχουν σχόλια: