Translate -TRANSLATE -

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Εκβιάζουν στον κύβο οι δύο «τρόικες»








Εκβιάζουν στον κύβο οι δύο «τρόικες»
 
Του ΚΩΣΤΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ


Εκβιασμοί, εκβιασμοί και πάλι εκβιασμοί. Πρώτες και καλύτερες οι δύο «τρόικες». Η «τρόικα» του εξωτερικού είναι θρασύτατη, αλλά και μουλωχτή. Και μάλιστα διά του τελευταίου τροχού της αμάξης της! Ο οποίος, ούτε λίγο ούτε πολύ, ζήτησε να εκκενωθούν τα νησιά μας που δεν έχουν περισσότερους από 150 κατοίκους, προβάλλοντας λόγους δήθεν εξοικονόμησης τεράστιων ποσών! Λες και δεν γνωρίζει η πλειονότητα των Ελλήνων ότι ακατοίκητα νησιά στερούνται Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ). Το λίαν εξοργιστικό, εν προκειμένω, είναι ότι η δουλοφρόνως μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά και Σία δεν κήρυξε persona non grata τον πονηρούλη αυτόν υπαλληλίσκο και δεν τον απέλασε πάραυτα από τη χώρα μας. Της αξίζει, όθεν, ο… αμέριστος θαυμασμός μας!

Η «τρόικα» εσωτερικού, από την άλλη μεριά, στηρίζεται στην ακατάσχετη προπαγάνδα –προπαγάνδα συνδυασμένη με ταυτόχρονη κατατρομοκράτηση των οικονομικά εξαθλιωμένων Ελλήνων (σε ποσοστό που υπερβαίνει τουλάχιστον το 50% και συμβαδίζει επιπλέον με τη διάλυση της αστικής μας τάξης)– των εξωνημένων ΜΜΕ. Πρωτίστως των πανελλαδικής εμβέλειας καναλιών, αλλά και πλειάδας εφημερίδων και περιοδικών που οργιάζουν. Τα ραδιόφωνα –πλην των δακτυλοδεικτούμενων ραδιο-φόνων– το παίζουν φίφτι-φίφτι. Ορισμένα μάλιστα από τα τελευταία μοιράζουν τα υπέρ και τα κατά στις καθημερινές εκπομπές τους στο όνομα της… αντικειμενικότητας. Μιας αντικειμενικότητας που δεν μετριέται ποτέ με ποσοστά.

Προσφιλές θέμα των μνημονιακών ΜΜΕ, που καθορίζουν συχνότατα την πολιτική ατζέντα ερήμην της κυβερνήσεως, είναι η «επανίδρυση» της ΝΔ. Ο Σαμαράς, φοβούμενος τον καταποντισμό του υφιστάμενου κόμματός του, πλημμελέστατο καθώς είναι, ετοιμάζει έναν κεντροδεξιό ΚΑΙ ΑΜΙΓΩΣ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ φορέα, στον οποίο θα εισπηδήσουν ασμένως αρκετά ρετάλια του ΠΑΣΟΚ. Μνημονιακά ρετάλια, βεβαίως, κι ας έχουν βαρύγδουπα ονόματα. Χρυσοχοΐδης, Λοβέρδος, Διαμαντοπούλου, ακόμα και φαιδρές καρικατούρες στελεχίσκων, όπως ο Μόσιαλος, θα… θυσιαστούν για να μας ξανασώσουν! Θα είναι για κλάματα ένας τέτοιος φορέας, αφού θα έχει απέναντί του ανθρώπους σε απόγνωση, που είναι αδύνατον να μην αντιδράσουν ΔΥΝΑΜΙΚΑ. Ανθρώπους ανήμπορους να εξασφαλίσουν την επιβίωσή τους, οι οποίοι ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ότι τα αντιλαϊκά μέτρα δεν θα έχουν τελειωμό.

Την Τρίτη το απόγευμα η μέχρι τούδε αγαστή συνεργασία των αρχηγών της τρικομματικής κυβέρνησης υπέστη ρωγμές δημοσίως. Ο Βενιζέλος μίλησε για… «προτεκτοράτο»! Ο άνθρωπος δηλαδή –τρίτος στην ιεραρχία μετά τον Παπανδρέου τον τρίτο και τον Παπακωνσταντίνου– που ομνύει στο Μνημόνιο! Ευθυγραμμίστηκε επίσης με τον προλαλήσαντα Κουβέλη στα εργασιακά. Έναν Κουβέλη «που κινδυνεύει να βρεθεί στη θέση στρατηγού χωρίς στρατό», όπως έγραψε προσφυώς την Τετάρτη η «Αυγή», ο οποίος είχε δηλώσει σε έντονο ύφος τα ακόλουθα: «Τα όσα η ‘‘τρόικα’’ επιμένει αναφορικά με τα εργασιακά ζητήματα με βρίσκουν αντίθετο. Οι αξιώσεις της με βρίσκουν αντίπαλο. Δεν πρόκειται να δεχθώ ούτε να ψηφίσω, ούτε εγώ ούτε οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, τις μεταβολές που επιμένει η ‘‘τρόικα’’ να θέλει αναφορικά με τα εργασιακά δικαιώματα». Στη συνέχεια ανέλυσε τις επιπτώσεις που θα προκύψουν αν ισχύσουν αυτές οι μεταβολές και επισήμανε την αύξηση της ανεργίας και την επιπλέον τροφοδότηση της ύφεσης. Πρόσθεσε επίσης τα προβλήματα που θα αναφυούν, ούτως ή άλλως, και από τις περικοπές που περιλαμβάνει το νέο πακέτο μέτρων.

Ερώτημα: Να τον πιστέψουμε; Απάντηση: Το ερώτημα είναι, αυτήν τη στιγμή που γράφω, ρητορικό. Διότι ΜΟΝΟ κατά την ψηφοφορία στη Βουλή θα κριθεί το αληθές ή ψευδές της εικαζόμενης ερωτηματικής πίστης μας. Με δεδομένο ότι έχουμε μπουχτίσει πια από ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ τσαλιμάκια, τείνω να προβλέψω –και μακάρι να διαψευστώ– ότι οι σχεδόν οργίλες δηλώσεις Κουβέλη δεν πρόκειται να εκφύγουν τελικά της μέχρι τούδε πεπατημένης. Ο Σαμαράς, άλλωστε, που έφτασε στο επονείδιστο σημείο να διαγράψει βουλευτή του επειδή εξέφρασε την ΠΡΟΘΕΣΗ ψήφου του –δισεκατομμύρια ανά την υφήλιο έχουν πει «θα σε σκοτώσω» ή «θα τον/τη σκοτώσω» και δεν το έχουν πράξει (οι λιγοστές εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα), ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ. Πρόκειται για αδίστακτο εξουσιομανή που επικαλείται την πατρίδα, προδίδοντάς την. Η τύχη του είναι προδιαγεγραμμένη. Θα πέσει σύντομα με πάταγο. Και θα πέσει σύντομα με πάταγο επειδή ΚΑΤΑΡΓΗΣΕ ΤΗΝ «ΤΡΟΪΚΑ» ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΠΛΕΟΝ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ. (Η «τρόικα» εξωτερικού έχει τον δικό της χαβά και εξακολουθεί να του κάνει γυμνάσια.)

Μέρκελ, Σόιμπλε και άλλοι σκληροί του «4ου Ράιχ» μάς επαινούν κάθε τόσο, νομίζοντας αφελώς ότι τον ελληνικό λαό τον εκφράζει ο… Σαμαράς! Τελικά θα αντιμετωπίσουν έναν αδάμαστο ελληνικό λαό, που η ακατασίγαστη οργή του θα τους συντρίψει, αφού συντρίψει πρώτα τους μνημονιακούς Έλληνες εντός και εκτός Βουλής. Κι αυτό διότι ΑΔΙΕΞΟΔΗ ΥΠΟΜΟΝΗ δεν υφίσταται πουθενά στον κόσμο.
Κατά τα άλλα, οι ξένοι αυθέντες μας μας ΤΡΕΜΟΥΝ. Γνωρίζουν άριστα ότι με άλλη πολιτική ηγεσία, η μικρή Ελλάδα θα τίναζε στον αέρα τον παντοδύναμο ευρωπαϊκό Βορρά, υποχρεώνοντάς τον να πληρώσει πολλά τρισεκατομμύρια ευρώ για να σώσει την Ισπανία, την Ιταλία, αλλά και τη Γαλλία, προκειμένου να διαφυλάξει το κοινό νόμισμα. Στοιχεία υπάρχουν άφθονα. Άλλωστε, η αναμενόμενη, σίγουρη, νίκη του Ομπάμα ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΕΙ ΑΝΩΜΑΛΑ.

http://www.paron.gr/v3/new.php?id=81004&colid=67&dt=2012-10-28%200:0:0

Δεν υπάρχουν σχόλια: