Translate -TRANSLATE -

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Το μνημόνιο βλάπτει σοβαρά τη δημοκρατία




Για ανάγκη απαλλαγής της Ελλάδας από το μνημόνιο και την τρόικα έκανε λόγο, από τη Λευκωσία, ο αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι «το μνημόνιο βλάπτει σοβαρά τη δημοκρατία».

Σύμφωνα με το βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, τα κοινοβούλια όλων των χωρών οι οποίες εφαρμόζουν προγράμματα προσαρμογής έχουν μετατραπεί «σε υπηρέτες των απαιτήσεων της τρόικας και των δανειστών», παραβιάζοντας έτσι την αρχή της λαϊκής κυριαρχίας.

Στα πλαίσια της 48ης διάσκεψης ευρωπαϊκών υποθέσεων των κοινοβουλίων των χωρών της ΕΕ, ο κ. Μαριάς μίλησε για καταστροφή της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας λόγω μνημονίου, επιρρίπτοντας ευθύνες τόσο στην τρόικα, όσο και στις ελληνικές κυβερνήσεις των τελευταίων ετών.

Ο τομεάρχης Οικονομικών της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων υπογράμμισε ότι τα αποτελέσματα των εφαρμοζόμενων πολιτικών ήταν «λιτότητα, βίαιη μείωση μισθών και συντάξεων και διάλυση των εργασιακών σχέσεων και του κοινωνικού κράτους».

Έκανε τέλος λόγο για «Ευρωπαϊκή Ένωση των δανειστών», η οποία έχει αντικαταστήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση λαών και κρατών.

Παράλληλα, κατήγγειλε και την ΕΚΤ για κερδοσκοπία εις βάρος του ελληνικού λαού, σε ό,τι αφορά το ζήτημα των ελληνικών ομολόγων που έχουν αγοραστεί από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σε χαμηλότερες της ονομαστικής αξίας τιμές στη δευτερογενή αγορά.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: