Translate -TRANSLATE -

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Η ατάκα του κ. Παπούλια αλλά και ... ποιά "υπομονή" κ. Πρόεδρε;;;;




Ποια «υπομονή», κύριε Παπούλια;

Στις 17 Σεπτεμβρίου η Ένωση Στρατιωτικών της Πορτογαλίας, το συνδικαλιστικό όργανο που εκπροσωπεί τους ένστολους, έστειλε μια επιστολή στον πρωθυπουργό της χώρας με την οποία τον καλούσε να αποχωρήσει. Οι στρατιωτικοί σε αυστηρό ύφος περιέγραψαν το χάλι στο οποίο έφθασε η Πορτογαλία και του τόνιζαν ότι ο στρατός δεν σκοπεύει να μείνει απαθής μπροστά σ' αυτήν την εθνική εξαθλίωση, για την οποία ευθύνονται οι πολιτικοί. Η είδηση «περιέργως» δεν μεταδόθηκε από το πορτογαλικό πρακτορείο ειδήσεων LUSA. Πανικόβλητοι οι κυβερνώντες, την απέκρυψαν. Έχει ενδιαφέρον όμως το γεγονός ότι και τα μεγάλα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία επίσης την αποσιώπησαν και δεν την «μοίρασαν» στα διάφορα ΜΜΕ του κόσμου. Η τόσο σημαντική αυτή είδηση έγινε γνωστή χάρις στα μικρότερα δίκτυα και ανεξάρτητα σάιτ και μπλογκ. Ο πορτογάλος πρωθυπουργός Πέδρο Κοέλιο, όπως ο Ραχόι της Ισπανίας κι ο Μόντι της Ιταλίας, όλοι αυτοί οι μνημονιακοί προσκυνημένοι στην παντοκρατορία της μαντάμ Μέρκελ και των Βρυξελλών, έντρομοι βλέπουν ότι δεν έχουν ξεσηκωθεί μόνον οι καταπιεσμένοι λαοί τους, αλλά και οι Ένοπλες Δυνάμεις των χωρών τους.
Οι ίδιες αντιδράσεις εκδηλώνονται και στην Ελλάδα. Διότι το κυβερνητικό «τρίπτυχο της συμφοράς», οι Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης, διαπιστώνουν ότι το λαϊκό οργισμένο κύμα φουσκώνει και κάποια στιγμή θα τους σαρώσει. Όπως και στην Πορτογαλία, έτσι και στη χώρα μας εκδηλώνεται η δυσφορία και η αντίδραση των Ενόπλων Δυνάμεων. Αντιπροσωπεία τους επεσκέφθη τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Οι αξιωματικοί προειδοποίησαν τον ανώτατο άρχοντα ότι η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί. Η χώρα έχει μεταβληθεί σε «Τιτανικό», αλλά οι πολιτικοί παρατηρούν το εθνικό ναυάγιο απαθείς. Ψεύδονται, μάλιστα, ασύστολα Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης, όταν με φαρισαϊκή υποκρισία ισχυρίζονται για πολλοστή φορά ότι αυτά είναι τα... τελευταία μέτρα! Κοροϊδεύουν τους πάντες. Οι υπεύθυνοι της ελληνικής τραγωδίας, πανικόβλητοι, «ανακαλύπτουν" γύρω τους «ετοιμαζόμενα πραξικοπήματα». Τη λαϊκή αγανάκτηση και τις αποδοκιμασίες εναντίον νάνων πολιτικάντηδων τις θεωρούν... «πραξικόπημα»! Ο εθνικός ολετήρας Γιώργος Παπανδρέου με τον Μπεγλίτη, αντιλαμβανόμενοι ότι υπάρχουν πάντα αξιωματικοί, έντιμοι πατριώτες που δεν πρόκειται να τους δώσουν ποτέ συγχωροχάρτι για τη διάλυση της Ελλάδος, κατέφυγαν σε ολέθριες αποστρατείες, αποδυναμώνοντας τις Ένοπλες Δυνάμεις. Έτσι, αποστράτευσαν -μεταξύ άλλων- τον ικανότερο στρατιωτικό, αδάμαντα ήθους, τον κ. Φραγκούλη Φράγκου. Παράγοντες που στερούνται παντελώς εθνικής συνειδήσεως φοβούνται ότι ο κ. Φράγκου «είναι για τον Στρατό ό,τι ήταν ο Χριστόδουλος για την Εκκλησία»! Αλλά αυτός είναι ο μεγαλύτερος τίτλος τιμής...
Τώρα  μαζί με όλους τους κλάδους, οι άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας βγήκαν στους δρόμους. Οι αξιωματικοί αναγκάσθηκαν να μιλήσουν απευθείας με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Του εξέθεσαν τις ανησυχίες τους. Η παρέμβασίς των έχει ξεχωριστή βαρύτητα. Τον εκάλεσαν να συνειδητοποιήσει την παράλυση της δημόσιας ζωής, το πολιτικό χάος, τους εθνικούς κινδύνους και το αίσθημα της εθνικής ταπεινώσεως. Η Ελλάς δεν κυβερνάται πλέον από το ελληνικό Κοινοβούλιο, αλλά από την επονείδιστη «τρόικα». Τέτοιος εθνικός ξεπεσμός ουδέποτε άλλοτε συνέβη στη μακραίωνα Ιστορία μας. Ο Στρατός έχει οξυτέραν αντίληψιν των εθνικών κινδύνων. Η Ελλάς έχει μεταβληθεί σε ηφαίστειο και από στιγμής εις στιγμήν αναμένεται η έκρηξις.
Οι κυβερνώντες πολιτικολογούν αμέριμνοι και νομίζουν ότι «διαπραγματεύονται». Πλανώνται οικτρά, διότι οι ξένοι πάτρωνες δεν κουβεντιάζουν. Δίνουν μόνον διαταγές. Η αποσύνθεσις των πολιτικών ηθών προχωρεί ως καλπάζων καρκίνος σε όλα τα κύτταρα του κοινωνικού οργανισμού και στους ιστούς του κράτους. Η πολιτική κατάστασις είναι ετοιμόρροπος.
Ο κ. Παπούλιας όμως δεν φάνηκε να συνειδητοποιεί όλη την πρωτοφανή και τραγική κατάσταση. Περιορίσθηκε να συστήσει στους αξιωματικούς να... «σφίξουν τα δόντια» και να κάνουν υπομονή! Ως αρχηγός του κράτους, δεν θα έπρεπε να παραμείνει στη μοιρολατρία του, αλλά να αναλάβει πρωτοβουλία μεγάλης σημασίας. Να καλέσει την κυβέρνηση, τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων και να τους ξεκαθαρίσει ότι η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο. Ο λαός δεν αντέχει άλλο. Να δηλώσουμε σε Βερολίνο και Βρυξέλλες ότι καταργούμε μονομερώς το Μνημόνιο και δεν έχουμε πρόβλημα να φύγουμε από την Ευρωζώνη και, εν ανάγκη, θα επιστρέψουμε στο εθνικό μας νόμισμα. Το ενδεχόμενο αυτό τρέμει το μεγάλο κεφάλαιο, αλλά ο λαός δεν έχει να χάσει τίποτε. Χειρότερα από την παρούσα κατάσταση δεν μπορεί να προκύψει. Κι αν η συγκυβέρνηση, με την ευρωλαγνεία που τη διακρίνει, διαφωνήσει, τότε ο Πρόεδρος να παραιτηθεί. Με μια τέτοια πράξη εθνικής σημασίας θα γράψει Ιστορία. Εάν παραμείνει σιωπηλός και άβουλος, τότε μοιραίως καθίσταται συνυπεύθυνος των όσων θα ακολουθήσουν. Διότι στον εθνικό ορίζοντα διαγράφεται ο κίνδυνος νέου εμφυλίου. Οι αντιδράσεις που θα έλθουν θα είναι πολύ βίαιες. Κι αυτήν τη φορά Στρατός και Αστυνομία θα συμπαραταχθούν με όλους τους εργαζομένους που ξεσηκώνονται.
Οι πορτογάλοι αξιωματικοί υπενθύμισαν στον μνημονιακό πρωθυπουργό Κοέλιο ότι ο Στρατός στη χώρα τους οικοδόμησε μια δημοκρατική παράδοση, που εκφράστηκε με την ανατροπή της 40χρονης δικτατορίας των Σαλαζάρ και Καετάνο, το 1974. Η ανατροπή αυτή, που έμεινε γνωστή ως Επανάσταση των Γαρύφαλλων και είχε επικεφαλής τον λοχαγό Οτέλο Σαράιβα ντε Καρβάλιο, έφερε τη δημοκρατία στην Πορτογαλία. Σήμερα οι Πορτογάλοι βιώνουν κοινοβουλευτική μνημονιακή δικτατορία και η προειδοποίηση των αξιωματικών ήταν ξεκάθαρη. Να θυμίσουμε όμως τα λόγια ενός αδιαμφισβήτητου δημοκράτη.
Ο Νικόλαος Πλαστήρας, συνταγματάρχης το 1924, ομιλών τον Ιανουάριο του έτους εκείνου ενώπιον της Εθνοσυνελεύσεως, επεσήμανε και τα εξής: «Έργον του Στρατού δεν είναι η ανάμιξις εις την πολιτικήν. Έργον του Στρατού εις τους δημοκρατουμένους λαούς είναι η πειθαρχική εκτέλεσις των αποφάσεων των πολιτικών κυβερνήσεων. Είναι η υποταγή εις τα κελεύσματα της λαϊκής κυριαρχίας. Και ο ελληνικός Στρατός καθ' όλην την διάρκειαν του αιώνος της ελευθερίας, ετηρησε πιστώς το καθήκον του. Αλλ' υπήρξαν περιστάσεις κατά τας οποίας η θέλησις ακριβώς του λαού κατεδυναστεύετο, άλλοτε από την απολυταρχίαν του βασιλέως και άλλοτε από την διαφθοράν των φατριών. Και τότε ο ελληνικός Στρατός, σαρξ εκ της σαρκός και οστούν από τα οστά του ελληνικού λαού, αισθανόμενος και ορών ως συνεί δησις του Έθνους, εξηγείρετο, ουχί διά να επιβάλει θέλησιν ιδίαν, αλλά διά να επιβάλει τον σεβασμόν και διά να αποκαταστήσει το κύρος της λαϊκής κυριαρχίας...».
Σήμερα, η θέλησις του λαού καταδυναστεύεται από τη διαφθορά των μνημονιακών πολιτικών φατριών, Νέας Δημοκρατίας, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Έχουν φέρει ξενική κατοχή στην πατρίδα μας. Εγίναμε προτεκτοράτο. Κι εσείς κ. Παπούλια, το μόνο που βρήκατε να πείτε στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων είναι να... κάνει υπομονή;
Αλλά η υπομονή του λαού, κ. Πρόεδρε, εξαντλήθηκε. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια. Γιατί δεν λέτε σ' αυτούς τους ενσυνείδητους ή ασυνείδητους οργανωτές της παραλύσεως του Έθνους ότι τα επιβαλλόμενα απ' έξω «προγράμματα» απέτυχαν; Δεν βλέπετε ότι οι «εταίροι» και οι «εταίρες» μάς κοροϊδεύουν και θέλουν να κατεδαφίσουν την Ελλάδα; Χωρίς αιδώ ο Σαμαράς, στη συνάντηση που είχε με τον «ομογάλακτο» του, τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Μ. Μόντι, εδήλωσε ότι αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να μην κινδυνεύσει η ακεραιότητα της Ευρωζώνης! Αλλά σωτηρία των λαών είναι το άκρως αντίθετο: Η διάλυση της Ευρωζώνης! Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης, ποια συμφέροντα εξυπηρετούν; Της Ευρωζώνης ή της Ελλάδας; Διότι η χώρα μας δεν έχει κανένα συμφέρον σ' αυτό το κλουβί των τίγρεων. Μας έριξαν εκεί μέσα σαν τροφή για τα θηρία. Με σαρδόνια χαμόγελα, αυτή η μέγαιρα πρόεδρος του ΔΝΤ, η μαντάμ Λαγκάρντ (η οποία είχε δηλώσει ότι δεν πληρώνει φόρους στην πα­τρίδα της) εζήτησε προσφάτως να πληρώσουμε κι άλλα χαράτσια και μας μάλωσε διότι δεν εκχωρούμε με τους ρυθμούς που θέλει εκείνη τον εθνικό μας πλούτο.
Κι ο Σάντσο Πάντσα του Σαμαρά, ο Βαγγέλης Βενιζέλος (άλλος ευρωλάγνος Μινχάουζεν) μας είπε ότι θα επιβαρυνθούν πάλι οι ασθενέστερες τάξεις με νέα αιματηρά μέτρα, αλλά να μην ανησυχούμε, θα είναι τα... «τελευταία»! Έχει διάθεση ο κ. Βενιζέλος σε τέτοιες τραγικές ώρες να κάνει μαύρο χιούμορ. Τίποτε απ' όλα αυτά δεν συζήτησε με την ηγεσία των Ενό­πλων Δυνάμεων ο «υπομονετικός» Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Η καθολική λαϊκή δυσφορία επέφερε την έξαρση του ιστορικού 1909. Ας διαβάσει πάλι η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων τι έγραφε ο Γεώργιος Βεντήρης, ο ιστορικός του Βενιζελισμού -ας τον ονομάσουμε έτσι- για εκείνο το έτος που σημειώθηκε η βαθιά τομή στην κοινωνική και πολιτική ζωή της χώρας:
«Οι αξιωματικοί εξήλθαν εις το ύπαιθρον. Εκεί έπνεε ο σκληρός άνεμος της Αττικής. Το σύμβολον ευρέθη. Το Γουδί εκάλει την Ελλάδα εις τον αέρα του καθαρμού...». Κατά σύμπτωση, η τοποθεσία αυτή αποτελεί φόβητρο για τον επίλογο αναξίων δημοσίων ανδρών. Κύριε Παπούλια, αυτήν την ώρα δεν χρειαζόμαστε υπομονή, αλλά Εθνική Αντίσταση. Να κρούσετε τον κώδωνα του κινδύνου στην κυβέρνηση. Διότι, διαφορετικά, όταν θα αντικρίζετε πελιδνός από το Μέγαρον Ηρώδου Αττικού την Αθήνα να καίγεται, ο αγανακτισμένος λαός θα σας επαναλάβει τη φράση του Κωνσταντήμπεη, την ώρα που πυροβολούσε τον Καποδίστρια: «Κι εγώ κακά χερόβολα, κι εσύ κακά δεμάτια...».

Γεώργιος Λεονταρίτης
Εφημερίδα "ΤΟ ΠΑΡΟΝ"
7.10.2012



Σχόλιο μας : Δεν συμφωνούμε βέβαια με κάποιους από τους παραπάνω χαρακτηρισμούς πολιτικών προσώπων θεωρούμε όμως ότι δεν είχαμε το δικαίωμα να λογοκρίνουμε ένα εγκυρότατο δημοσιογράφο σε ένα κείμενο που στο ουσιαστικό περιεχόμενό του μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους. Θα αδικούσαμε πάντως τον k. Πρόεδρο αν δεν παρατηρούσαμε ότι όχι μόνο αντιλαμβάνεται την δυσχερή θέση του Ελληνικού Λαού αλλά και δεν δίστασε με εύσχημο τρόπο να την αναφέρει στην Γερμανίδα Καγκελάριο προκαλώντας της αμηχανία.
Το θέμα βεβαίως είναι ποια θα είναι η στάση του κ. Προέδρου όταν θα του φέρει η τρόικα εσωτερικού το νομοσχέδιο εξαθλίωσης του Ελληνικού Λαού προς χάριν των πιστωτών. Θα το υπογράψει ή θα αρνηθεί την καταδίκη ενός ολόκληρου λαού σε αργό και βασανιστικό θάνατο;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια: