Translate -TRANSLATE -

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ






Παιχνίδια της μοίρας


"Είναι θετική εξέλιξη ότι η κυρία Μέρκελ αποδέχθηκε την πρόσκλησή μου να έλθει στη χώρα μας. Θα την υποδεχθούμε όπως αρμόζει σε έναν ηγέτη μεγάλης δύναμης και φίλης χώρας". Αυτό δήλωσε ο πρωθυπουργός κ. Σαμαράς για την επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου στην Αθήνα, που έχει οριστεί για την Τρίτη 9 Οκτωβρίου.

Σε μία κρίσιμη στιγμή για την ελληνική υπόθεση, η συνάντηση των επικεφαλής των κυβερνήσεων Ελλάδας - Γερμανίας μπορεί πραγματικά να αποβεί επωφελής για τα εθνικά συμφέροντά μας.

Ωστόσο, οποιοσδήποτε έχει ιστορική μνήμη και συγκρατεί ημερομηνίες δεν μπορεί παρά να σημειώσει την ιδιαιτερότητα της ημερομηνίας. Στις 9/10/1944, τρεις ημέρες προτού αποχωρήσουν από την ελληνική πρωτεύουσα οι βάρβαροι κατακτητές του Γ΄ Ράιχ, τη βομβάρδισαν! Σε μια πρωτοφανή επίδειξη ανανδρίας και μνησικακίας και ενώ γνώριζαν ότι ετοιμάζονταν να φύγουν, οι Γερμανοί εκδικήθηκαν το λίκνο της δημοκρατίας για την ατιμωτική ήττα τους στον πόλεμο, την οποία χρέωναν και στους Ελληνες. Το αποτέλεσμα αυτής της αθλιότητας ήταν να χάσουν τη ζωή τους έξι Ελληνες και να τραυματιστούν 22.

Επίσης, την ίδια μέρα οι χιτλερικοί εκτέλεσαν στο Κορωπί της Αττικής 44 πατριώτες που δεν ανέχτηκαν να αδρανήσουν και να κρατήσουν το στόμα τους κλειστό τις μαύρες ημέρες της Κατοχής.

Οι εποχές αλλάζουν, οι άνθρωποι φεύγουν, αλλά τα συμφέροντα των χωρών είναι διαχρονικά. Το ίδιο παγιωμένα στον χρόνο είναι τα προτερήματα και τα ελαττώματα των λαών. Μέσα από αυτό το πρίσμα μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι η Ιστορία επαναλαμβάνεται.

Η κυρία Μέρκελ ξανάρχεται (μαζί με όλα τα φαντάσματα του παρελθόντος) στον τόπο του εγκλήματος. Εκεί όπου υποφέρουν, βασανίζονται και σκοτώνονται οι Ελληνες για να ικανοποιηθεί η γελοία μεγαλομανία διάφορων απογόνων των Τευτόνων ιπποτών και των στρατηγών της Βέρμαχτ και των Ες Ες. Στο τέλος αυτές οι δυνάμεις είθισται να ηττώνται, αλλά στο μεσοδιάστημα ταλαιπωρείται το έθνος μας.

Αυτό το μεσοδιάστημα περνάμε και θα υποχρεωθούμε να πιούμε κι άλλα πικρά ποτήρια...

http://www.dimokratianews.gr/content/10273/παιχνίδια-της-μοίρας


Σειρήνες πολέμου θα ακουστούν την Τρίτη 

με την άφιξη της Μέρκελ!






Τυχαίο δε νομίζω! Την Τρίτη που στην χώρα μας καταφθάνει η καγκελάριος της Γερμανίας, θα ηχήσουν οι σειρήνες του πολέμου!

Όπως  φαίνεται και από το επίσημο έγγραφο της Υπηρεσία πολιτικής προστασίας, στις 11 το πρωί της Τρίτης, θα ηχήσουν οι σειρήνες σε  όλη την Επικράτεια. Οι Γερμανοί ξανάρχονται….

Και μπορεί ο Πρωθυπουργός να τόνισε στο μήνυμα του ότι θα υποδεχτούμε την κα Μέρκελ, όπως αρμόζει σε  έναν αρχηγό κράτους μιας μεγάλης δύναμης, φίλιας προ της Ελλάδα, τα συνδικάτα και τα  κόμματα της αντιπολίτευσης- ετοιμάζονται να υποδεχτούν την Γερμανίδα Καγκελάριο ….όπως αρμόζει.

Με καχυποψία αντιμετωπίζει ο γερμανικός Τύπος την απόφαση της Γερμανίδας καγκελαρίου να επισκεφθεί την Αθήνα. Μπορεί το Βερολίνο να υποστηρίζει ότι πρόκειται για μια συνηθισμένη επίσκεψη, «ωστόσο τίποτα δεν είναι φυσιολογικό όταν η Μέρκελ επισκέπτεται τη δεδομένη χρονική στιγμή την Αθήνα», σημειώνει το Spiegel.

Σύμφωνα μάλιστα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων η Μέρκελ αποφάσισε να επισκεφθεί την Τρίτη το «επίκεντρο της ευρωκρίσης» όπως χαρακτηρίζει την Αθήνα τονίζοντας πως η καγκελάριος θα βρεθεί «στο στόμα του λύκου» λόγω της εικόνας που έχει στην ελληνική κοινή γνώμη.

Βεβαίως όλως τυχαίως οι συναγερμοί θα ηχήσουν την ημέρα άφιξης της κυρίας Μέρκελ. Πάντω ο κόσμος,  το πιο πιθανό είναι να ξεχυθεί στους δρόμους, παρά να κρυφτεί….

ΠΗΓΗ: briefingnews.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: