Translate -TRANSLATE -

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Ευρώπη υπό κατοχή

 
 
Η Ευρώπη σήμερα βρίσκεται υπό κατοχή. Και πιο συγκεκριμένα υπό γερμανική κατοχή.

Και παρόλα αυτά, υπάρχουν ακόμα άνθρωποι, οι οποίοι επιμένουν ότι με υπομονή και σύνεση η κρίση θα περάσει και θα έρθουν ξανά καλές ημέρες.

Δυστυχώς αυτοί είναι και οι περισσότεροι και για αυτόν τον λόγο τρία ανεπαρκή, άβουλα και προδοτικά κόμματα εξακολουθούν και λυμαίνονται την εξουσία στην Ελλάδα.

Όλες οι δηλώσεις και κυρίως οι πράξεις της Γερμανίας, δείχνουν ένα αλαζονικό έθνος που το μόνο που το νοιάζει είναι να φτωχοποιήσει και να επιβληθεί στα άλλα ευρωπαϊκά έθνη.

Στην Ελλάδα όλες οι δηλώσεις είναι λίγο πολύ γνωστές. Συμβουλές, συστάσεις που πολλές φορές το μόνο που έχουν σκοπό είναι να προσβάλλουν ένα ολόκληρο έθνος. Εξώφυλλα με αρχαίες φιγούρες να υψώνουν το μεσαίο δάχτυλο και υποτιμητικά σχόλια παντού.

Για την Κύπρο συνεχώς σχόλια για την φορολογία και για την διαύγεια του τραπεζικού συστήματος, όταν το τραπεζικό σύστημα της Γερμανίας είναι το πιο φαύλο του κόσμου και όταν μια γερμανική εταιρεία όπως η Siemens έχει το προνόμιο να έχει καταδικαστεί σε όλες τις χώρες που έχει δραστηριοποιηθεί με την κατηγορία των υπόγειων διαδρομών μαύρου χρήματος με την κάλυψη του γερμανικού κράτους.

Σχετικά με την Ιταλία, αντί να σεβαστούν την ψήφο των πολιτών, αποφάσισαν ότι δεν συνομιλούν με όλους τους Ιταλούς πολιτικούς, παρά μόνο με αυτούς που σύμφωνα με τα δικά τους πάντα κριτήρια δεν είναι κλόουν. Γιατί με περισσό θράσος, αυτόν τον χαρακτηρισμό επέδωσαν σε κάποιους. Λες και ο ημίαιμος κύριος Ρέσλερ είναι πιο σοβαρός απο αυτούς, τους οποίους έν πάσει περιπτώσει επέλεξε ο ιταλικός λαός και θα έπρεπε να είναι απολύτως σεβαστό.

Ακόμα και για το πρόσφατο διατροφικό σκάνδαλο με την πρόσμιξη κρέατος αλόγου σε τροφές στην Ευρώπη, βρέθηκε Γερμανός πολιτικός να προτείνει ότι τα σκευάσματα αυτά πρέπει να διατεθούν στους φτωχούς της Ευρώπης.

Σχόλια και συμβουλές περισσεύουν ακόμα και για την Πορτογαλία και την Ισπανία, οι οποίες ζουν ένα αντίστοιχο δράμα με αυτό των Ελλήνων. Ισπανοί πολίτες έφτασαν σε σημείο να αυτοπυρπολούνται μέσα σε τράπεζες που τους κατάσχεσαν τα σπίτια, ενώ στην Πορτογαλία ο στρατός προειδοποιεί την κυβέρνηση για επικείμενο πραξικόπημα. Και οι Γερμανοί το μόνο που έχουν να πουν είναι ότι οι χώρες αυτές "πρέπει να συνεχίσουν τις μεταρρυθμίσεις".

Ούτε καν η Γαλλία δεν γλύτωσε. Ακόμα και αυτή δέχεται τις πιεστικές συμβουλές των Γερμανών για μεταρρυθμίσεις, οι οποίες σε όλες τις χώρες έχουν ως μοναδικό σκοπό να διαλύσουν την οικονομία, το κράτος πρόνοιας και τις υποδομές.

Παρόλα αυτα, Έλληνες πολιτικοί με κακές προθέσεις εξακολουθούν και τηρούν με ευλάβεια όλες τις οδηγίες των Γερμανών.

Ο πρωθυπουργός της χώρας λέει ότι "η Ελλάδα θα τα καταφέρει", ο συγκυβερνών κύριος Βενιζέλος προσπαθεί να αναστήσει ένα παλαιολιθικό κόμμα απο τις στάχτες του και ο αριστερός κατά τα άλλα κύριος της ΔΗΜΑΡ λέει ότι οι Έλληνες έχουν ξεπεράσει τα όρια αντοχής, αγνοώντας ότι δεν μιλάμε για όρια αντοχής, αλλά για όρια αξιοπρέπειας που κινδυνεύει να χάσει ένας ολόκληρος λαός.

Στην Ελλάδα η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα σε ένα υποκατάστημα του ΙΚΑ και σε έναν παιδικό σταθμό.

Στην Ελλάδα άνθρωποι έχουν πεθάνει προσπαθώντας να βρουν πατέντες για να ζεσταθούν.

Στην Ελλάδα παιδάκια πεθαίνουν γιατί έχει κλείσει μια απο τις πιο σημαντικές καρδιολογικές μονάδες όπως του νοσοκομείου "Παίδων".

Στην Ελλάδα έχει αυξηθεί η παιδική θνησιμότητα.

Στην Ελλάδα οι αυτοκτονίες έχουν ξεπεράσει τις τρεις χιλιάδες.

Στην Ελλάδα οι καρκινοπαθείς δεν βρίσκουν φάρμακα.

Και παρόλα αυτά υπάρχουν ακόμα Έλληνες που πιστεύουν ότι αυτές οι πολιτικές θα μας βγάλουν από την κρίση.

Η Ελλάδα, όπως και πολλά άλλα κράτη στην Ευρώπη απλά βιώνουν τις συνέπειες της Γερμανικής κατοχής. Όσο πιο γρήγορα το καταλάβουμε και αντιληφθούμε πως δεν χρειάζεται ούτε υπομονή ούτε αδιαφορία αλλά αντίσταση, τόσο πιο γρήγορα θα τελειώσουν τα βάσανα των Ελλήνων.

Η προηγούμενη κατοχή διήρκεσε τέσσερα χρόνια. Σήμερα βρισκόμαστε στον τέταρτο χρόνο. Θα κάνουμε κάτι ;

Τσανουσης Σταμος
http://stsanoussis.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: