Translate -TRANSLATE -

Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Υπέκυψε η κυπριακή κυβέρνηση στην γερμανική γραμμή και προσφέρει «γη και ύδωρ»


Προδόθηκε η Κύπρος: Κατέληξαν σε χειρότερη λύση




Το κούρεμα 4% σε όλες τις τράπεζες και σε όλες τις καταθέσεις, το κούρεμα 22% σε καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ μόνο για την τράπεζα Κύπρου και η αναδιάρθρωση της Λαϊκής Τράπεζας, είναι το εκδικητικό τίμημα που επέβαλαν οι γερμανοί οικονομικοί δυνάστες στην Κύπρο για το  «όχι» που είπε ο κυπριακός λαός στην οδυνηρή πρόταση του Eurogroup.

Το πού κατέληξε το δράμα που για μια εβδομάδα έζησε η Κύπρος είναι φανερό!! Κατέληξε σε μια πρόταση, χειρότερη από αυτή που είχε προτείνει το Eurogroup, σύμφωνα με τα όσα εκτιμούν όλοι, εάν φυσικά κλείσει η συμφωνία με τα παραπάνω δεδομένα.

Η ζημιά στην Κύπρο και στο τραπεζικό της σύστημα, που ήδη είχε επέλθει με την πρόταση του EUROGROUP και η «σφαίρα» που έφυγε από το Βερολίνο δεν θα γυρίσει πια πίσω πριν καταστρέψει τελείως την χρηματοπιστωτική "βιομηχανία" της Κύπρου, όπως ωμά ζήτησε η Μέρκελ λέγοντας ότι το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Κύπρου πρέπει να περιοριστεί εντός των συνόρων της. 

Η Κύπρος, κάτω από μια υποταγμένη φιλογερμανική κυβέρνηση, οδηγήθηκε σε ένα ταπεινωτικό «ναι σε όλα» και με το παραπάνω… προκειμένου να μην "αφανιστεί" όταν ήδη η κυβέρνησή αυτή την είχε εξαρχής καταδικάσει σε αφανισμό.με την αποδοχή των προτάσεων του EUROGROUP και την εισαγωγή του επαίσχυντου νομοσχεδίου στην Κυπριακή Βουλή για ψήφιση.

Η ΚΥΠΡΟΣ ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ. Η ΚΥΠΡΟΣ ΠΡΟΔΟΘΗΚΕ ....

Κρίμα... πολύ κρίμα.. 

Τώρα δεν απομένει άλλη λύση από μια "αιματηρή" αλλά αξιοπρεπή σωτηρία μέσα από την ΑΜΕΣΗ έξοδο από το euro και την δημιουργία νέων δυναμικών συμμαχιών, έστω και με παραχωρήσεις, που όμως θα εξασφαλίζουν την ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ.

Φυσικά η σημερινή κυβέρνηση της Κύπρου που έδωσε γή και ύδωρ στη Γερμανία και απεδείχθη παντελώς ανίκανη να καταλήξει σε μια σωτήρια συμφωνία με την Ρωσία ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ και αυτό είναι κάτι που πρέπει να το λάβουν σοβαρά υπόψη τους οι ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ της Κυπριακής Βουλής για τις επόμενες κινήσεις τους. 

ΑΦΟΥ ΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΑΥΤΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΙΧΑΝ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΝΑ ΥΨΩΣΟΥΝ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥΝ ΟΧΙ ΣΕ ΕΝΑ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΩΜΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ.

 Ο ΛΑΟΣ ΑΣ ΤΙΜΩΡΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥ ΤΟΥΣ ΕΠΙΟΡΚΟΥΣ.



 ΒΡΑΔΙΑ ΘΡΙΛΕΡ ΣΤΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑ

 Εμπλοκή σημειώθηκε νωρίτερα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, στις διαπραγματεύσεις των κυπριακών αρχών με την τρόικα για το πακέτο διάσωσης της κυπριακής οικονομίας.

Η εμπλοκή οφείλεται στην αδιάλλακτη στάση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και ειδικότερα της εκπροσώπου του στην Κύπρο Ντέλια Ντελκουλέσκου, η οποία φέρεται να έχει οδηγίες από τη Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ να εμμείνει στην ίδια διευθέτηση για την Τράπεζα Κύπρου που ίσχυσε για τη Λαϊκή Τράπεζα.

Η Ντελκουλέσκου εμμένει στο διαχωρισμό της Τράπεζας Κύπρου σε «καλή» και «κακή» κατά το πρότυπο της Λαϊκής και κατόπιν να υπάρξει συγχώνευση των δύο «καλών» τμημάτων των δύο τραπεζών.

Σύμφωνα με μια πηγή που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, μετά την άτεγκτη στάση του ΔΝΤ το ερώτημα που τίθεται είναι ποια στάση θα κρατήσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο πρόεδρος της Κύπρου Ν. Αναστασιάδης συνέχιζε ως πριν από λίγη ώρα τις διαβουλεύσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Πηγή: real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: