Translate -TRANSLATE -

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ






36 ΟΧΙ - 19 ΑΠΟΧΕΣ - 0 ΝΑΙ

Ένα βροντερό "Οχι" στην καταστροφή της Κύπρου, ακούγεται ήδη από την αίθουσα όπου συνεδριάζει η κυπριακή Βουλή: Ο πρόεδρος της Βουλής, Γ. Ομήρου του ΕΔΕΚ σε μια ιστορική ομιλία του ανέκραξε ότι "Δεν θα γίνουμε πειραματόζωο επιβολής νεοαποικιακών δεσμών. Λέμε «Όχι» στην υποδούλωση".

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Μάριος Κάρογιαν: "Η πατρίδα αυτή δέχεται απρόκλητη και άδικη επίθεση. Οφείλουμε να την υπερασπιστούμε. Η πρότασή μας είναι «όχι» στη συμφωνία που προτείνει το Eurogroup.  Δεν θα δώσουμε σε κανέναν το δικαίωμα να μας κάνει πειραματόζωο" (σ.σ.: τ'ακούνε οι Ελλαδίτες πολιτικοί που έχουν παραδώσει άνευ όρων τα πάντα στην τρόικα;)

Λίγο πριν αναχωρήσει για τη Μόσχα παραιτήθηκε ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Μ. Σαρρής. Ο πρόεδρος δεν έκανε αποδεκτή την παραίτησή του. 

Ο υπουργός πετάει προς τη Μόσχα μεταφέροντας πρόταση για αγορά από τη Ρωσία των τραπεζών Λαϊκή και Τράπεζα Κύπρου. Μαζί του πετούν και πολλοί επιχειρηματίες που έχουν επιχειρηματικές σχέσεις με τη Ρωσία.

Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική συνομιλία Αναστασιάδη-Μέρκελ στην οποία ο Kύπριος πρόεδρος την ενημέρωσε για την βέβαιη καταψήφιση της προτασης του κουρέματος από τη Βουλή. Η καγκελάριος ρώτησε που θα βρει η Κύπρος τα χρήματα και ο κ. Αναστασιάδης απάντησε ότι έχει άλλα σχέδια τα οποία προσπαθεί να τα συντάξει και τα δουν στη Γερμανία. Επίσης της τόνισε ότι παρά τις προσπάθειές του οι βουλευτές δεν πείθονται να ψηφίσουν το κούρεμα.

Καθώς η κυβέρνηση παραδέχεται ότι δεν εξασφαλίζει την πλειοψηφία αποφάσισε να απέχουν οι βουλευτές του ΔΗΣΥ έτσι ώστε το νομοσχέδιο να καταψηφιστεί με μεγάλη πλειοψηφία και να σταλεί μήνυμα στις Βρυξέλλες και το Βερολίνο.

Το CNN σε ανταποκρισή του από τη Λευκωσία δίνει συγχαρητήρια στην Κύπρο για το ηχηρό όχι στην τρόικα υποστηρίζοντας ότι η καυτή πατάτα βρίσκεται στα χέρια της.

Ο πρόεδρος της Κύπρου κ. Ν. Αναστασιάδης δήλωσε ότι θα σεβαστεί οποιοδήποτε αποτέλεσμα αλλά διατύπωσε την εκτίμηση ότι η Βουλή θα απορρίψει το νομοσχέδιο για κούρεμα καταθέσεων.  Μιλώντας στη σουηδική τηλεόραση, είπε ότι η Βουλή θα τοποθετηθεί αρνητικά διότι θεωρεί και πιστεύει ότι είναι άδικο και πλήττει τα συμφέροντα της Κύπρου γενικότερα.

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr











Δεν υπάρχουν σχόλια: