Translate -TRANSLATE -

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΚΥΠΡΙΟ "ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ'

ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ  ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΝΑΝ;

ΕΓΩ Ο ΝΙΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΕΧΘΩ ΚΟΥΡΕΜΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ !!



Αδέλφια μας της Κυπρου μια είναι η λύση. Όλοι στους δρόμους. 
Οι Ισπανοί ήδη βγήκαν να σας υποστηρίξουν. Αύριο ετοιμάζονται οι Πορτογάλοι και εμείς είμαστε έτοιμοι!!! 
Όλος ο νότος στους δρόμους για να δείξουμε οτι αυτό δεν μπορεί να περάσει δεν μπορούν να χαθούν οι όποιες καταθέσεις των αδελφών μας Κυπρίων!! 
Τέρμα πια η κοροιδία. Τέρμα πια οι θυσίες για την "Ευρωπαική" Γερμανία!!! 
Έχουμε δύναμη αδέρφια αρκεί να το καταλάβουμε!!!! 
Είμαστε μαζί σας στον αγώνα!!!

ΞΕΣΗΚΩΘΗΚΑΝ ΟΙ «ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ» ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΚΥΠΡΟ

Χιλιάδες Ισπανοί πραγματοποίησαν το Σάββατο διαδήλωση στην Μαδρίτη και σε άλλες πόλεις της Ισπανίας, καταδικάζοντας το χειρισμό της οικονομικής κρίσης από τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κατηγορώντας την ΕΕ ότι “ανήκει στις αγορές”.

Οι πορείες, που διοργανώθηκαν από το κίνημα “αγανακτισμένων” της Ισπανίας, ήταν αποτέλεσμα της απόφασης του Eurogroup για κούρεμα των καταθέσεων στην Κύπρο έτσι ώστε να σωθεί το κράτος από μια χρεοκοπία, ως μέρος μιας συμφωνίας για την παραχώρηση πακέτου διάσωσης, ύψους 10 δισεκατομμυρίων ευρώ της ΕΕ.

«Δεν χρωστάμε τίποτα. Δεν θα πληρώσουμε τίποτα», ανέγραφε ένα πανό που κρατούσαν διαδηλωτές στη βόρεια πόλη της Βαγιαδολίδ.

“Φύγε Τρόικα”, φώναζαν διαδηλωτές στην ισπανική πρωτεύουσα, αναφερόμενοι στο τρίο των πιστωτών – Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο – που επιβλέπει τις διασώσεις των χωρών της Ευρωζώνης που ήταν αποτέλεσμα της κρίσης χρέους.
Στη Μαδρίτη, οι διαδηλωτές βάδισαν προς την Puerta del Sol, την κεντρική πλατεία, που είχε καταληφθεί για αρκετούς μήνες από τους αγανακτισμένους, των οποίων η κίνηση δημιουργήθηκε το Μάιο του 2011 και ενέπνευσε διαμαρτυρίες σε άλλες χώρες.

Συνθήματα και πανό κάλυψαν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, που αφορούν μεταξύ άλλων τις περικοπές λιτότητας, τα σκάνδαλα διαφθοράς και την ανεργία.

“Θέλουμε να καταδικάσουμε την κατάσταση στην Ευρώπη, όπου σώζονται οι τραπεζίτες, αλλά μας βάζουν όλους εμάς να πληρώνουμε», δήλωσε η Teresa Partida, 60χρονη άνεργος.

“Είναι απατεώνες, κλέφτες. Θα πρέπει να ντρέπονται», δήλωσε ο Begonia Crespo, 52χρονος ηθοποιός, καταδικάζοντας το σκάνδαλο στο οποίο οι ηγέτες του δεξιού κυβερνώντος κόμματος της Ισπανίας φέρεται να έλαβε φακέλους με μετρητά.

ΚΤ Ισπανίας: Δεν υπάρχουν ενδείξεις φυγής κεφαλαίων από Ισπανία, λόγω Κύπρου

Δεν υπάρχουν ενδείξεις για φυγή κεφαλαίων από την Ισπανία, ως αποτέλεσμα των εξελίξεων στην Κύπρο, μετά την απόφαση των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης για την Κύπρο, ανακοίνωσε το Σάββατο η ισπανική Κεντρική Τράπεζα.

“Σε ό, τι αφορά εμένα, το ισπανικό τραπεζικό σύστημα λειτουργεί υπό απόλυτα κανονικές συνθήκες”, δήλωσε Εκπρόσωπος Τύπου της τράπεζας.

Η Κύπρος είναι η πέμπτη χώρα μετά την Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Πορτογαλία και την Ισπανία που στρέφεται στην Ευρωζώνη για οικονομική βοήθεια κατά τη διάρκεια της κρίσης χρέους.

Αναφερόμενες στην απόφαση του Eurogroup, επίσημες ισπανικές πηγές έσπευσαν να υποστηρίξουν ότι η προσέγγιση για την Κύπρο είναι μοναδική.

“Η κατάσταση της Κύπρου και η συμφωνία αυτή δεν μπορεί να επεκταθεί σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρωζώνης”, δήλωσε το Σάββατο πηγή του ισπανικού Υπουργείου οικονομίας.

«Είναι μια θετική συμφωνία, διότι επιλύει το πρόβλημα της ΚύπροΥ και ταυτόχρονα δίνει ένα σαφές μήνυμα για τη σταθερότητα και τη βιωσιμότητα του ευρώ”, πρόσθεσε.

πηγή: ΚΥΠΕ
http://dedousi.blogspot.gr/2013/03/blog-post_6447.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: