Translate -TRANSLATE -

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Άλλο ο πατριωτισμός κι άλλο η ακροδεξιά ατζέντα του κάθε παλαβού


 
Από την πρώτη στιγμή το antinews έθεσε μετ’ επιτάσεως το θέμα της παράνομης μετανάστευσης.

Από την πρώτη στιγμή γράφαμε ότι η χώρα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι κι ότι η προηγούμενη κυβέρνηση έκανε έγκλημα όταν υπέκυψε στις απαιτήσεις των Ευρωπαίων να μπαίνει κάθε καρυδιάς καρύδι στην Ελλάδα και να μη μπορεί να επαναπροωθηθεί από εκεί που ήρθε.

Έχουμε πολλές φορές, με εκτενή άρθρα, ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση για την ανοχή που δείχνει πολλές φορές και έχουμε τονίσει ότι η Ελληνική Προεδρία δίνει μια χρυσή ευκαιρία για να βρεθεί μια λύσει με το λαθρομεταναστευτικό.

Άλλο, όμως, να αγωνιζόμαστε επειδή η Ελλάδα έχει καταντήσει «μαύρη τρύπα» στην οποία μπαίνουν χιλιάδες πρόσφυγες από όλα τα μέρη της Γης κι άλλο να πνίγονται κακόμοιροι άνθρωποι στα νερά του Αιγαίου και να μην αισθανόμαστε έστω και μια ανατριχίλα στην πλάτη ή έναν κόμπο στο στομάχι.

Είδαμε όλοι τη νέα Λαπεντούζα που εξελίχθηκε στο Φαρμακονήσι. Δώδεκα μετανάστες πνίγηκαν στα νερά του Αιγαίου, μεταξύ των οποίων εννέα παιδιά. Είδαμε επίσης τους υπόλοιπους 16 που διασώθηκαν να καταγγέλλουν ότι η στάση των λιμενικών ήταν απαράδεκτη. Είπαν ότι τους έβριζαν, ακόμη κι ότι τους έσπρωχναν να πέσουν στη θάλασσα.

Φυσικά οι λιμενικοί δεν δέχονται σε καμιά περίπτωση κάτι τέτοιο και λένε ότι μετατοπίστηκαν οι επιβάτες της μικρής βάρκας η οποία και βούλιαξε. Λένε επίσης ότι τους ρυμουλκούσαν προς το Φαρμακονήσι κι όχι προς τα τουρκικά παράλια, δεν πρόκειται δηλαδή για κάποια «μαζική απέλαση» που κατέληξε σε τραγωδία.

Προφανώς η όποια έρευνα γίνει θα δείξει ποιος φταίει, αν και στις περιπτώσεις αυτές ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις τι έγινε. Ούτε είμαστε εμείς που θα πούμε ποιοι πραγματικά φταίνε για την ανείπωτη αυτή τραγωδία. Αν πρόκειται για δυστύχημα, ο θεός (ο δικός μας ή ο δικός τους) να αναπαύσει την ψυχή τους. Αν πρόκειται για έγκλημα οι υπεύθυνοι πρέπει να τιμωρηθούν. Όπως επίσης πρέπει να ερευνηθεί και αν οι καταγγελίες γίνονται από τους μετανάστες ώστε να κερδίσουν μια άδεια παραμονής στην Ελλάδα. Δεν θέλουμε να πιστέψουμε κάτι τέτοιο. Ούτε ότι υπάρχουν Έλληνες, και κυρίως λιμενικοί που σπρώχνουν ανθρώπους στα παγωμένα νερά του Αιγαίου.

Και φυσικά δεν πρόκειται να παίξουμε το παιχνίδι του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων «ευαίσθητων» που δακρύζουν με τόση ευκολία με τέτοιες τραγωδίες και ζητούν «να πέσουν κεφάλια» χωρίς να ξέρουν τα πραγματικά γεγονότα.

Αυτό που θέλουμε να πούμε, μετά από αυτή την τραγωδία είναι ότι σε καμιά περίπτωση δε θα χάσουμε την ανθρωπιά μας. Άλλο ο πατριωτικός φιλελευθερισμός κι άλλο η ακροδεξιά ατζέντα του κάθε παλαβού που χαίρεται βλέποντας να πνίγονται παιδάκια τριών ετών.

Άλλο η λατρεία της πατρίδας μας, της ιστορίας της και των συμβόλων της και άλλο η μισαλλοδοξία και ο ρεβανισμός προς κάθε νέο, προς την πρόοδο τελικά. Γιατί έτσι θα καταντήσουμε να καίμε βιβλία στο τέλος.

Θα μπούμε ασπίδα στον Έβρο για να σταματήσει η ροή  λαθρομεταναστών αν χρειαστεί, αλλά δεν θα τους πυροβολούμε κιόλας. Δεν θέλουμε να αποτελεί η ομοφυλοφιλία «κυρίαρχη τάση» αλλά δεν θα πετροβολούμε τους gay για να δείξουμε ότι είμαστε άντρες ματσό. Με λίγα λόγια η παρουσία και δράση της Χρυσής Αυγής δεν θα μας κάνει να χάσουμε τον ανθρωπισμό μας. Δεν θα μας κάνει να νοθεύσουμε τον πατριωτισμό μας και να τον απαρχαιώσουμε, να ξεκόψουμε από την πραγματικότητα. Δεν θα κυκλοφορούμε στην Ευρώπη εν έτει 2014 με μια ασπίδα και ένα ακόντιο της Σπάρτης στην πλάτη. Πατριωτισμός σημαίνει και ενσωμάτωση κάθε νέου και προοδευτικού στην ιδεολογία μας.

Αν πράγματι ζούσαμε σε μια σοβαρή χώρα και θέλαμε να λυθείτο μεταναστευτικό, και να σταματήσουν τραγωδίες όπως αυτή στο Φαρμακονήσι, θα βγαίναμε όλοι μαζί στους δρόμους και θα πιέζαμε την κυβέρνηση, τις οργανώσεις, όλη την Ευρώπη να βρει λύση για την Ελλάδα. Γιατί όχι: να δημιουργηθεί ένα νέο «Κίνημα Αγανακτισμένων» αλλά αυτή τη φορά κατά της εκμετάλλευσης των προσφύγων, κατά της Τουρκίας που επιτρέπει να φεύγουν για την Ελλάδα χιλιάδες μετανάστες. Κατά της ΕΕ που επιτρέπει να μετατρέπεται ένα μέλος της σε χοάνη ανθρώπων.

Αρκετά πια με την παθητική στάση όλων. Δεν μπορούμε να βλέπουμε άλλο συσκέψεις επί συσκέψεων για το πώς θα λυθεί το μεταναστευτικό, αλλά να μην λαμβάνονται αποφάσεις. Οι ξένοι να μας κατηγορούν για τους θανάτους των προσφύγων αλλά να κάνουν την πάπια όταν τους ζητάμε κονδύλια για τη φύλαξη των συνόρων και πίεση στην Άγκυρα να σοβαρευτεί.

Εμείς αισθανόμαστε ντροπή για όσα έγιναν στο Φαρμακονήσι ή για όσα άλλα θα γίνουν ξανά. Δεν θα ξεχάσουμε ότι πάνω απ’ όλα είμαστε άνθρωποι. Πονάμε για τους Έλληνες που γίνονται θύματα λαθρομεταναστών, αλλά πονάμε και για τις αθώες ψυχές των παιδιών και του πατέρα που τα κλαίει.

antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: