Translate -TRANSLATE -

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Προκαλούν με δήλωση – ΣΟΚ οι Βρυξέλλες

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΙΘΕΡΟΒΑΤΟΥΝΤΕΣ ΤΟΥ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΟΣ 

ΚΑΙ ΤΟΥ SUCCESS STORY


«Θα σας δανείζουμε λεφτά για να μοιράζετε εσείς χρήματα από το δήθεν πρωτογενές πλεόνασμα;», δήλωσε ανώτατος αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Με μία δήλωση-σοκ σε εκπροσώπους των ξένων μέσων στις Βρυξέλλες, ανώτατος αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, φροντίζει και πάλι να προκαλεί δίνοντας όμως και το στίγμα των όσων θα επακολουθήσουν για την Ελλάδα...

Ο δρόμος είναι ανηφορικός και οπως λένε οι καλά γνωρίζοντες "ό,τι δοθεί στην Ελλάδα, δεν θα δοθεί... αβρόχοις ποσί". Στην Ευρώπη καλλιεργείται το έδαφος για νέο πακέτο στήριξης προς την χώρα μας, ήτοι σημαίνει ότι το χρηματοδοτικό κενό ύψους περίπου 15δις ευρώ που θα προκύψει για την διετία 2015-2016 δεν θα καλυφθεί χωρίς ανταλλάγματα.

Η κυβέρνηση επιλέγει να μην το ονομάζει νέο Μνημόνιο, όμως αυτό έχει πολύ μικρή σημασία. Γιατί στην πραγματικότητα η χρηματοδοτική τρύπα που θα προκύψει στο ελληνικό πρόγραμμα, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την επίκληση του πρωτογενούς πλεονάσματος από μέρους της Ελλάδας. Η δήλωση του ανώτατου Ευρωπαίου αξιωματούχου είναι δηλωτική του κλίματος που θα κυριαρχήσει μετά τις Ευρωεκλογές, όταν θα αρχίσει το σκληρό παζάρι για τις τύχες της χώρας μας.

Το κλίμα αυτό έχει ήδη αρχίσει να διαμορφώνεται ως εξής: οι Ευρωπαίοι δεν ενδιαφέρονται για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013. Θα το απαξιώσουν όταν έρθει η ώρα, με το επιχείρημα ότι "μας ενδιαφέρει να δούμε πιο κομμάτι από αυτό το πλεόνασμα είναι συγκυριακό και πιο μόνιμο". Αυτή θα είναι και η πρώτη ψυχρολουσία που θα έρθει τον Απρίλιο για την ελληνική κυβέρνηση.

Σε δεύτερο στάδιο θα επιχειρηθεί να γίνει πράξη η απαγόρευση προς την κυβέρνηση να μοιράσει το πρωτογενές πλεόνασμα. Το επιχείρημα για να το πετύχουν αυτό; Η δήλωση του αξιωματούχου το αποκαλύπτει.

Ήδη οι Βρυξέλλες αρχίζουν να πλάθουν την "γραμμή" πάνω στην οποία θα κινηθούν: ότι όσο η Ελλάδα χρειάζεται χρηματοδοτική στήριξη με δανεικά από τους Ευρωπαίους, δεν είναι δυνατόν να αφήνεται ελεύθερη να μοιράζει δεξιά κι αριστερά τα λεφτά του πρωτογενούς πλεονάσματος.
Το συμπέρασμα; Δεν είναι τόσο απλοϊκά και απλά τα πράγματα όσο περιγράφονται...
Και ειδικά όταν στο ευρωπαϊκό πεδίο, επικρατεί πάντα ο νόμος της ζούγκλας, δηλαδή το δίκιο του ισχυρού...

newsbomb.gr
http://www.freepen.gr/2014/02/blog-post_1220.html
“Ολική υποδούλωση” της Ελλάδας προβλέπει η RBS.

Τρίτο πακέτο στήριξης και νέο κύκλο λιτότητας στην Ελλάδα, προβλέπει η Βρετανική ROYAL BANK OF SCOTLAND (RBS), θεωρώντας σε σχετική έκθεση ότι η επόμενη φάση της ελληνικής διάσωσης θα εξαρτηθεί αποκλειστικά από τις πολιτικές εξελίξεις. Η RBS εκτιμά ότι η τρόικα θα έρθει σε συμβιβασμό με την ελληνική πλευρά πριν τις Ευρωεκλογές τον Μάιο, αλλά μετά από αυτές θα σκληρύνει εκ νέου τη στάση της, απαιτώντας περαιτέρω λιτότητα. Η απαίτηση αυτή θα οδηγήσει σε κατάρρευση της ελληνικής κυβέρνησης και νέες εκλογές, που θα αποτελέσουν δημοψήφισμα παραμονής της χώρας στο ευρώ, εκτιμά η RBS. Στην τρέχουσα φάση, όπως τονίζεται, η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να εγκρίνει νέα μέτρα λιτότητας, λόγω της ισχνής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας.

Με αρκετές από τις εκτιμήσεις της Royal Bank of Scotland συμφωνεί και η Deutsche Welle, η οποία υπογράμμισε ότι οι πολιτικές ελίτ των χωρών της ευρωζώνης θέλουν να αποφύγουν τη συζήτηση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους πριν από τις Ευρωεκλογές.

Είναι ευκαιρία λοιπόν στις Ευρωεκλογές και ίσως η τελευταία, να αποδείξουν οι Έλληνες και όλοι οι Ευρωπαίοι την εναντίωση και την απέχθειά τους στις πολιτικές λιτότητας, στην γερμανική κυριαρχία στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στους εγχώριους πολιτικούς που με ζήλο υπερασπίζονται τα Μνημόνια εξαθλίωσης, φτωχοποίησης και κατακερματισμού της ελληνικής κοινωνίας. Είναι ένα ξεκάθαρο δημοψήφισμα για το ποιά Ευρώπη θέλουμε. Αυτή των Μνημονίων, της εξαθλίωσης και της σκληρής λιτότητας, ή αυτή των εθνών-κρατών που διατηρούν ακέραιη την εθνική τους κυριαρχία.

 http://olympia.gr/2014/02/20/ολική-υποδούλωση-της-ελλάδας-προβλέπ/

Δεν υπάρχουν σχόλια: