Translate -TRANSLATE -

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ



Προς τον κ. Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

Αν κε Τσίπρα, θέλετε απλά να καταγραφείτε και εσείς στην ιστορία ως Πρωθυπουργός, τότε ο χρόνος και τα γεγονότα σας ευνοούν. Είναι σίγουρο ότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, θα καταρρεύσουν από μόνα τους, γιατί με την πολιτική που ασκούν, σε λίγο δεν θα έχουν έλληνες ψηφοφόρους για να τους στηρίξουν, με εξαίρεση ίσως ορισμένους αμετανόητους και φανατικούς που δεν βλέπουν, δεν ακούν και δεν γνωρίζουν γιατί μόνο τρώνε, αλλά και διότι τα γεωπολιτικά συμφέροντα που αναπτύσσονται στην περιοχή μας, μετά την "μαγική" ανακάλυψη της ύπαρξης του ορυκτού πλούτου, θα επιχειρήσουν να απομονώσουν όλους όσους έχουν καεί πολιτικά και να δώσουν στον λαό μία ψευδαίσθηση ελπίδας. Σε μία τέτοια περίπτωση, κε Τσίπρα, θα έχετε πραγματοποιήσει, ίσως ένα όνειρο ζωής, να ονομαστείτε Πρωθυπουργός, όμως δεν θα διαφέρετε καθόλου από πολλούς προκατόχους σας.

Αν αντίθετα θέλετε να μείνετε στην ιστορία ως ένας πολιτικός που οδήγησε την χώρα να βρει και πάλι την χαμένη της αξιοπρέπεια, τότε πρέπει να κινηθείτε γρήγορα, ενώνοντας με σόφια όλες τις αντιμνημονιακές φωνές, εντός και εκτός Βουλής. Αν παραμείνετε στην αδράνεια, υπάρχει σοβαρότατος κίνδυνος ακόμα και αν γίνουν εκλογές και προηγηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε ποσοστό, να είναι αμφίβολο αν θα μπορέσει να σχηματίσει μία δυνατή κυβέρνηση.

Βεβαίως, επίσης, όλες οι αντιμνημονιακές δυνάμεις της χώρας, οφείλουν να αφήσουν στην άκρη προαιώνιες ιδεοληψίες και οράματα που τοποθετούνται στο ακαθόριστο και θολό μέλλον, και να προσγειωθούν στην πρακτική του παρόντος. Αυτό το έχουμε ξαναγράψει μέσα από τον ιστότοπό μας. Και είναι φυσικό να το επαναλαμβάνουμε, γιατί, αν αντί για οικονομικό πόλεμο, βρισκόμασταν σε πόλεμο με όπλα και σφαίρες, με την σαλαμοποίηση ιδεών που έχει επικρατήσει στην κοινωνία μας σήμερα, τα νεκροταφεία θα είχαν γεμίσει με νεκρά σώματα έλληνων κάθε ηλικίας, και τα περισσότερα θύματα θα είχαν πεθάνει από χέρι άλλου έλληνα, αντίθετης ιδεολογίας. Ίσως θλιβερός παραλληλισμός είναι ο αριθμός των αυτόχειρων που κατέρρευσαν από την απόγνωση.

Παρ΄αυτά, αν το καλοσκεφτείτε Πρόεδρε, σήμερα, αν και δεν βρισκόμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση με όπλα και σφαίρες και δεν υπάρχουν τριγύρω μας νεκρά σώματα, ΥΠΑΡΧΟΥΝ έλληνες με νεκρές ψυχές χωρίς όνειρα.

Αν δεν κινηθείτε γρήγορα, ίσως στις επόμενες εκλογές να "επιτύχετε" τον σχηματισμό μίας κυβέρνησης που θα αναγκαστεί να απλώσει το χέρι στα τέως μεγάλα και νυν αποτυχημένα κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και ίσως τότε βρεθείτε στην ακόμα πιο δύσκολη θέση να δεχτείτε για υπουργούς και συνομιλητές της "πολιτικής σας" αυτούς που σήμερα κατηγορείτε.

Πρόεδρε, δεν χρειάζεται να περιφέρεσαι σε όλην την Ευρώπη και την Αμερική. Αυτό μπορεί να θεωρηθεί και λίγο ύποπτο. Μεγαλύτερη σημασία έχει να δημιουργήσεις ισχυρό κίνημα μέσα στην Ελλάδα και να πείσεις τους Έλληνες ότι υπάρχει ένας ηγέτης που μπορούν να εμπιστευθούν.

Άν συνεχίσεις να ασκείς τόσο χαλαρή, συγκαταβατική και επιλεκτική αντιπολίτευση, περιμένοντας την Κυβέρνηση Σαμαρά να πέσει μόνη της, είναι σίγουρο ότι θα περιμένεις αρκετά ακόμα, γιατί η γριά η αλεπού θα σκεφτεί πολλά κόλπα για να παραμείνει στην εξουσία, ακόμα και όταν τριγύρω όλα έχουν γίνει αποκαϊδια. Ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος, που έχουν πει ήδη τόσες φορές ψέμματα, θα βρούν άλλον τρόπο να ξαναπούν ψέμματα ώστε να σε παγιδεύσουν περισσότερο.

Πιστεύετε κύριε Τσίπρα ότι ο ελληνικός λαός στερείται σοφίας και κρίσης. Να είστε σίγουρος ότι κάνετε λάθος. Και ακριβώς αυτή είναι η αιτία που δίνει την δυνατότητα στους δημοσκόπους να παρουσιάζουν μία μερικώς παραμορφωμένη εικόνα του πολιτικού χάρτη. Αν η εικόνα ήταν καταλυτική, κανένας δεν θα μπορούσε να την αμφισβητήσει ή να την αλλοιώσει.

Απόσπασμα από άρθρο του logiastarata

Δεν υπάρχουν σχόλια: