Translate -TRANSLATE -

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ




ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ
Μετά τους πολλαπλούς "τραμπαλισμούς" στις ΗΠΑ εκλέχτηκε πρόεδρος ο ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ. Ποιοι τον ψήφισαν; Οι λαϊκές τάξεις, η μεσαία τάξη, οι άνεργοι και όλοι αυτοί που αισθάνονταν παρίες του συστήματος.
Η εκλογή του αποτελεί ένα καλό παράδειγμα για ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ από τους δικούς μας παλαιούς και νέους οπαδούς του νεοφιλελευθερισμού, της Ευρωζώνης και της παγκοσμιοποίησης ΑΣΧΈΤΩΣ της δεξιάς ή "αριστερής" απόκλισης τους.
Το ερώτημα είναι αν αυτή η εκλογή σημαίνει ότι ανοίγουν οι δρόμοι της ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ στην ΕΥΡΩΠΗ; Αυτό θα το διαπιστώσουμε σύντομα. Πάντως η παγκοσμιοποίηση, ο νεοφιλελευθερισμός και τα κατά τόπους ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΣΤΗΚΑΝ από δεξιούς και δεξιο-αριστερούς δημιούργησαν ανθρώπους άνεργους άστεγους, πεινασμένους. Διέλυσαν την μεσαία τάξη, χαντάκωσαν τα λαϊκά στρώματα, κατέστρεψαν το κράτος δικαίου και την κοινωνική ασφάλιση.
Η κατρακύλα ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ φοβάμαι ότι θα συνεχιστεί εξαιτίας των συνεπειών που φέρνει η συνεχιζόμενη σπορά ανέμων καταστροφής από το υφιστάμενο κυβερνητικό σχήμα και από την ανυπαρξία δυναμικής αντιπολίτευσης που θα μπορούσε να εκφέρει ένα άλλο λόγο ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ μακριά από τα μνημόνια και το προσκύνημα στους εξωτερικούς τοκογλύφους....
Το ταρακούνημα που έρχεται με την εκλογή Τράμπ θα πρέπει να τους ξυπνήσει. Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι εκατομμύρια Αμερικάνοι λειτούργησαν αντιδραστικά σε αυτό που όλο το σύστημα γύρω τους (media, δημοσκοπήσεις, αναλυτές, πολιτικοί, κόμμα) προδίκαζε ως «βέβαιο αποτέλεσμα». Ένιωσαν πως το σύστημα τους υποτιμούσε, πως γινόντουσαν θύματα μιας εκτεταμένης προπαγάνδας υπέρ ενός υποψήφιου και κατά ενός άλλου. Ένιωσαν πως υποτιμήθηκε η νοημοσύνη τους και εξέλαβαν την ψήφο τους στον Τράμπ ως πράξη αντίστασης σε όσους θεωρούσαν την κρίση τους δεδομένη. Απίστευτη βέβαια η ασχετοσύνη του επιτελείου της Κλίντον με τους εκατομμυριούχους τραγουδιστές, ηθοποιούς, αθλητές που μετέτρεπαν τις προεκλογικές της ομιλίες σε πανηγύρι και έκαναν τους φτωχούς Αμερικανούς να αγανακτήσουν. Αντί για Χίλαρι, λοιπόν ψήφισαν Τραμπ, γιατί έτσι θα ψήφιζαν αντίθετα σε αυτό που «το σύστημα» τους προέταξε να πράξουν. Αυτό συνέβη και με το BREXIT, το ίδιο συνέβη και σε μεγάλο βαθμό και με το δημοψήφισμα στην Ελλάδα τον Ιούλιο του 2015 κάτι που όμως δεν κατάλαβε ο αποδέκτης του.
Μήπως τέλος πάντων είναι ΠΛΕΟΝ η ώρα να βάλουν νερό στο κρασί τους όλοι οι πολιτικάντηδές μας  ΠΡΙΝ ΕΠΕΛΘΕΙ ΤΟ ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ της κατ' επίφαση "δημοκρατίας" τους...
Κων. Γραικιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: