Translate -TRANSLATE -

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Όταν ο θάνατος χωρίζει άλογο και αναβάτη




Όταν ο θάνατος χωρίζει άλογο και αναβάτη
Ο αποχαιρετισμός
Όταν το άλογο είπε αντίο στον καλύτερο του φίλο στην κηδεία έσπασε τις καρδιές όλων των παρισταμένων.
O Wagner Figueiredo de Lima ένας Παραγουανός αγρότης 34  ετών και o Sereno το άλογό του ήταν οι καλύτεροι φίλοι, μέχρι που τους χώρισε ο θάνατος.
Ο Wagner σκοτώθηκε ξαφνικά σε ένα τροχαίο ατύχημα στην αρχή του 2007 στην Βραζιλία. Ο αδελφός του Βάγκνερ, ο Γουαντό Λίμα γνωρίζοντας ότι το άλογο σήμαινε πολλά για τον αδελφό του αποφάσισε να πάρει τον Sereno στην κηδεία του αδελφού του ιδιοκτήτη και στενού φίλου του αλόγου. «Ήταν σαν το άλογο να ήξερε τι συνέβαινε και ήθελε να πει αντίο,» είπε ο Γουαντό στις ειδήσεις του βραζιλιάνικου καναλιού Globo.


«Ο Sereno μόλις τον έφερα άρχισε να περπατά γύρω από το φέρετρο, μυρίζοντας το. Στη συνέχεια χλιμίντρισε με απελπισία, Ο Αμπρέου Kyioshi σχολίασε για τις εφημερίδες. «Ήταν μια πολύ δυνατή συγκινητική στιγμή για όλους μας που παρακολουθούσαμε την κηδεία.»
Ξαφνικά το άλογο σταμάτησε και τοποθέτησε το κεφάλι του πάνω στο φέρετρο, λέγοντας το στερνό αντίο στο φίλο του. «Σε όλη τη διαδρομή προς το νεκροταφείο, κλαψούριζε και χτύπαγε με τις οπλές του στο έδαφος,» λέει ο αδελφός Βάγκνερ.


Αυτό είναι μια επιβεβαίωση ότι και τα ζώα επίσης πενθούν το χαμό αγαπημένων τους ανθρώπων. Ο Sereno θα ζήσει πια κοντά στη ζεστασιά της οικογένειας του  Λίμα Γουαντό, που το θεώρησε αυτό σαν ελάχιστο φόρο τιμής στον αδελφό του και στο αγαπημένο του άλογο. Οι φίλοι του Βάγνερ είπαν ότι αυτό ήταν το πιο σωστό  και πρόσθεσαν: «αυτό το άλογο ήταν τα πάντα για αυτόν».


Δεν υπάρχουν σχόλια: