Translate -TRANSLATE -

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

ΔΗΜΗΤΡΗ Κ. ΣΕΡΓΙΟΥ : Προσευχηθείτε, δεν πάμε καλά!



Προσευχηθείτε, δεν πάμε καλά!
Του ΔΗΜΗΤΡΗ Κ. ΣΕΡΓΙΟΥ
Προξενεί μεγάλη κατήφεια η ταυτόχρονη σώρευση τόσων πολλών σκοπέλων στην πλεύση του σκάφους της χώρας, με την είσοδο του νέου έτους. Ειλικρινά, δεν θυμάμαι, σε όλες τις λοιπές πρωτοχρονιές της ζωής μου, τόσο φορτωμένο τον ορίζοντα με τόσα πολλά και τέτοια προβλήματα. Που συμπίπτουν όλα μαζί, σαν να συναποφάσισαν να μας γλυκάνουν την καρδιά χριστουγεννιάτικα, χορεύοντας ομού τη... «Λίμνη των Κύκνων»!
Μετρήστε:
α)Οι δανειστές-δυνάστες ζητούν τελεσιγραφικώς απολογία της κυβερνήσεως επειδή έδωσε ύστερα από εφτά χρόνια «φαγούρας» των συντάξεων, ένα γλίσχρο χριστουγεννιάτικο δωράκι (άκου!) στους χαμηλοσυνταξιούχους. Η κυβέρνηση, παρά την αρχική αντίστασή της, υπόσχεται στους δανειστές γραπτώς ότι οριστικοποιώντας τον ισολογισμό της για τις οικονομικές χρήσεις των ετών 2016, 2017 και 2018, αν διαπιστώσει πλεόνασμα που δεν φθάνει -αντιστοίχως προς τα τρία έτη- το 0,5%, το 1,75% και το (θηριώδες...) 3,5%, θα πάρει τη... χατζάρα για να ξανακόψει ετησίως, σχεδόν αποκλειστικώς, τις συντάξεις! Υπήρξα ενεργός δικηγόρος επί σαράντα χρόνια, αλλά τέτοιου είδους κατάντημα της αξιοπρέπειας της χώρας δεν έχω μήτε ματαδεί μήτε ποτέ υποψιαστεί!
β) Πάνω στη σύγχυση, ετοιμάζεται μάζωξη πολυμερής στις 12 Ιανουαρίου στην Ελβετία, ώστε να λυθεί, λέει, το... Κυπριακό ακριβώς εδώ και τώρα! Το «κλου» στην υπόθεση -απλώς κατά την ταπεινή γνώμη μου!- είναι ότι ετοιμάζεται να εκπροσωπήσει την Τουρκία στην πολυμερή μάζωξη ο ίδιος ο σουλτανάκος της αποκεί όχθης του Αιγαίου αυτοπροσώπως. Ώστε να μας ξανατραγουδήσει ποια είναι τα σύνορα της... καρδιάς του! Ενώ, ακόμη, κανείς δεν ξέρει ποιος θα εκπροσωπήσει εκεί πέρα τη συντεταγμένη σε αυτοδύναμο, διεθνώς αναγνωρισμένο, κράτος, εδώ και εξήντα περίπου χρόνια, Κυπριακή Δημοκρατία! Που, επιπλέον, είναι και μέλος της ΕΕ και της Ευρωζώνης αγνότητος! Διότι ο κ. Ν. Αναστασιάδης, ως διεθνώς διαδίδεται, ίσως είναι απλώς και μόνο ο... κοινοτάρχης των ελληνοκυπρίων «χαζοβιόλων». (Όχι ο Πρόεδρος του κράτους!)
γ) Τα μεγαλοπρεπή hotspots όπου διαβιούν στα νησιά μας οι μετανάστες βάζοντας φωτιές στα... τόπια (και στους ντόπιους), αλληλοδερνόμενοι, συμπλεκόμενοι με αστυνομικούς και πλιατσικολογώντας χωράφια, κοτέτσια και μαγαζιά, απεφάσισε ο υπουργός μας επί της Μετανάστευσης κ. Γ. Μουζάλας να τα μεταφέρει από τον Απρίλιο του 2017 και μετά στο εσωτερικό της χώρας. Ταυτόχρονα πρόσθεσε ότι από τον Φεβρουάριο του 2017 θα σταματήσει τα συσσίτιά τους, διότι η κυβέρνηση θα τους δίνει λεφτά να τρώνε... έξω!
δ) Τουρκικά πολεμικά αεροπλάνα πηγαινοέρχονται από Οινούσσες και Λήμνο μέχρι Κρήτη και Κυκλάδες και τουρκικά πλοία χορεύουν μπάλο γύρω από το Καστελλόριζο και κάτω από τη... Γαύδο, αλλά εμείς θεωρούμε ότι η κατάσταση αποπνέει χαλκοπόδαρη σταθερότητα!
ε) Κάθε λίγο και λιγάκι πληροφορούμαστε ότι μεταξύ των πλεόντων από Τουρκία μεριά στα νησιά φυγάδων αλιεύονται ανακριτικώς και κάποια τζιχαντάκια, αλλά, δεν βαριέσαι, εμείς να ’μαστε ανθρωπιστές του Διαφωτισμού, ανεξαρτήτως πάσης θρησκείας!
στ) Κάθε λίγο και λιγάκι εξορμούν από Πολυτεχνείο μεριά μέσα στην (κάποτε ωραιότερη και πλουσιότερη...) λεωφόρο του αστικού ιστού της Αθήνας, την οδό Πατησίων, ντόπια, πολύ οργανωμένα αντιεξουσιαστικά τζιχαντάκια και μπουρλοτιάζουν δύο-τρία τρόλεϊ μαζεμένα, ώστε να μην τους μένουν και πολλά υπόλοιπα για αργότερα...
ζ) Ταυτόχρονα, κάποια άλλα ντόπια αντιεξουσιαστικά τζιχαντάκια αναρτούν ανακοινώσεις στο διαδίκτυο ότι έχουν δηλητηριάσει δεκάδες παρτίδες τρόφιμα στα σουπερμάρκετ, ανάμεσα σε αυτά και πρώτης ανάγκης προϊόντα, όπως γάλατα, τυριά και φρουτοχυμούς, αναγκάζοντας τις επιχειρήσεις που τα παράγουν να εκδίδουν ανακοινώσεις ότι τα αποσύρουν...
η) Συμμορίες ποικίλης οργανωτικής (και... διεθνούς ακόμη!) προελεύσεως και κατασκευής εισορμούν σε κατοικίες γερόντων μέχρι και σε λαϊκές γειτονιές παλαιών προσφύγων από τη Μικρασία, τους γδύνουν, κυριολεκτικώς, και τους αφήνουν λιπόθυμους από το ξύλο!
θ) Επιτρέψτε μου, τέλος, ένα κερασάκι στην τούρτα, χρονιάρες μέρες που είναι... Εμβρόντητος διάβασα ότι μια καλλίπυγος κυρία της Νέας Δημοκρατίας, με σπουδές στην Ιστορία της Τέχνης, υποψήφια βουλευτίνα και φανατική επί της ανεγέρσεως ισλαμικών τεμενών στην Ελλάδα, που, μάλιστα, χαρακτήρισε στο διαδίκτυο και «θεό» τον αρχηγό της Κυριάκο Μητσοτάκη (!) πρόσθεσε εκεί, επί λέξει, και τα ακόλουθα: «Τη σιχαίνομαι αυτή τη χώρα. Όχι τώρα, αλλά πάντα. Από το 1993 και μετά ζω σε κατάσταση ναυτίας από την υποκρισία, τη θρησκοληψία, τον συντηρητισμό. Θέλω να καταστραφούν τα πάντα. Να πέσουν οι τρούλοι από τις εκκλησίες της χώρας. Να γλιτώσει ο πλανήτης από έναν άχρηστο λαό. Τέλος!» (!) Διερωτώμαι, τώρα, και εγώ ο αδαής: Τέτοια είναι, άραγε, και η... φιλελεύθερη πλευρά του φάσματος (και... φάσγανου) της εξουσίας; Τόσο πολύ «διαφωτιστικώς ευρωπαϊκή»; Να μην ξέρει την τύφλα της από την ιστορία του Γένους, να χαρακτηρίζει τον λαό μας «άχρηστο», να διακηρύττει ότι πρέπει ο πλανήτης να απαλλαγεί από αυτόν και η γλυκόλαλη αυτή αηδόνα να στέκει δίπλα στον... «θεό» πρόεδρό της ως υποψήφια στις εκλογές; Οι οποίες, τάχα, «πρέπει να γίνουν το... συντομότερο», για να εισέλθουν τέτοιες καλλικέλαδες καρακάξες στη Βουλή; Να ζήσει ο... «θεός» της να τη χαίρεται! Να ζήσουν και όσοι έτεροι, όμοιοι με αυτήν, διατίθενται από την αξιωματική αντιπολίτευση ως υποψήφιοι κοσμοδιορθωτές!
Εκτός... όλων αυτών των πολύ ωραίων, να ’χετε, αναγνώστες, καλή χρονιά!

Δεν υπάρχουν σχόλια: