Translate -TRANSLATE -

Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΤΕ ΤΟ ΕΥΡΩ






Το ευρώ

Το ευρώ είναι το κοινό νόμισμα που χρησιμοποιούν (επί του παρόντος) 16 από τα 27 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που όλα μαζί συγκροτούν τη ζώνη του ευρώ. Η εισαγωγή του ευρώ το 1999 ήταν ένα σημαντικό βήμα για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Ήταν επίσης μια από τις πιο αξιοσημείωτες επιτυχίες της: περίπου 329 εκατομμύρια πολίτες της ΕΕ το χρησιμοποιούν σήμερα ως το νόμισμά τους και απολαμβάνουν τα οφέλη που τους προσφέρει, τα οποία θα αυξηθούν ακόμα περισσότερο καθώς και άλλες χώρες της ΕΕ υιοθετούν το ευρώ.

Ο διαγωνισμός

«Τι σημαίνει για μας το ευρώ;» είναι ένας διαγωνισμός φωτογραφίας για κατοίκους της ΕΕ από 14 ως 18 ετών, που εργάζονται ομαδικά για να εξερευνήσουν το θέμα του ευρώ στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Για να συμμετάσχετε πρέπει να στείλετε μια φωτογραφία που έχει τραβήξει η ομάδα σας, σε πρωτότυπο, και η οποία απεικονίζει την ιδέα σας για το ευρώ. Τι σημαίνει το ευρώ για σας; Τι είναι αυτό που σας αρέσει σχετικά με το ευρώ; Η εικόνα πρέπει επίσης να συνοδεύεται από μια σύντομη επεξηγηματική λεζάντα.

Τα βραβεία

Το διαγωνισμό οργανώνει η Γενική Διεύθυνση Οικονομικών και Χρηματοδοτικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ο πρώτος γύρος του διαγωνισμού θα γίνει σε εθνικό επίπεδο: θα υπάρχει μία νικήτρια ομάδα από κάθε διαγωνιζόμενο κράτος μέλος της ΕΕ. Όλα τα μέλη της ομάδας θα λάβουν βραβείο. Οι επτά καλύτερες ομάδες από τις 27 νικήτριες εθνικές ομάδες θα προσκληθούν στις Βρυξέλλες, όπου τα μέλη της τελικής νικήτριας ομάδας θα λάβουν τα βραβεία τους στην τελετή απονομής.

(Διαγωνισμός φωτογραφίας έως 31.3.2010 τηλ. επικοινωνίας 2117501217 & 2117501226. Εγγραφή στην ιστοσελίδα :

http://www.euroinphoto.eu/registration/init.shtm?lang=el&ctry=el)



Δεν υπάρχουν σχόλια: