Translate -TRANSLATE -

Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

ΕΓΡΑΨΑΝ ΚΑΙ ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΤΟ GAMATO.INFO


Χθές στην ανάρτησή μας http://boraeinai.blogspot.com/2010/03/wwwgamatoinfo.html καταχωρήσαμε το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ καθώς και την επίσημη ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με συλλήψεις για την περίπτωση του δημοφιλούς ιστοχώρου gamato.info.

Σήμερα παρουσιάζουμε την ανακοίνωση των Οικολόγων-Πράσινων και αναρτησεις κάποιων ιστοχώρων που εκφράζουν τις δικές τους αποψεις για το θέμα. Αυτό που μας εκανε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν το γεγονός ότι μέσα σε 24 ώρες το fan page του gamato.info στο facebook έφτασε τα 60.000 μέλη.


Διαβάστε παρακάτω:

Οικολόγοι Πράσινοι για το gamato.info



Τα πνευματικά δικαιώματα να προσαρμοστούν στην ψηφιακή εποχή, όχι το αντίστροφο.

Το αναγκαστικό κλείσιμο διαδικτυακού χώρου που διευκόλυνε χρήστες να ανταλλάσουν μεταξύ τους ψηφιακά αρχεία, και η σύλληψη των υπευθύνων του, βρίσκονται στα ακραία όρια της νομιμότητας, αν όχι πέρα από αυτά.
Είναι εξαιρετικά ανησυχητικό ότι η Ελληνική Αστυνομία στην ανακοίνωσή της υιοθετεί και αναπαράγει τους ανακριβείς ισχυρισμούς της Εταιρείας Προστασίας Οπτικοακουστικών Έργων (ΕΠΟΕ), που είχε καταθέσει τη μήνυση εναντίον του συγκεκριμένου ιστότοπου (gamato.info) και είχε σοβαρό οικονομικό συμφέρον για τη διακοπή της λειτουργίας του. Στην πραγματικότητα:
• Αρχεία διαμοίραζαν μόνο οι απλοί χρήστες του ιστοτόπου, οι διαχειριστές τους διευκόλυναν μόνο να....
.

...... βρουν ο ένας τον άλλον).
• Φοροδιαφυγή ήταν αδύνατο να υπάρξει σε ένα ιστότοπο στον οποίο δε γινόταν καμιά οικονομική συναλλαγή.
Η αστυνομία παρέλειψε να αναφέρει πότε κατατέθηκε η μήνυση και πότε ξεκίνησε η αστυνομική έρευνα. Θα θέλαμε περισσότερη και πιο επαρκή ενημέρωση από την αστυνομία για τις δικές της πράξεις, όχι την αναπαραγωγή των όσων ισχυρίζονται οι ανταγωνιστές του ιστοτόπου.
Πολιτική σημασία όμως έχει το συνολικότερο ζήτημα των πνευματικών δικαιωμάτων στην σύγχρονη ψηφιακή εποχή. Δυστυχώς στο θέμα αυτό οι ιδιοκτήτες των πνευματικών δικαιωμάτων και μαζί τους η αστυνομία, επιμένουν να δίνουν μια μάχη χαρακωμάτων εκ των προτέρων χαμένη, με πρώτο θύμα την ελευθερία του λόγου και της επικοινωνίας στο διαδίκτυο.
Το υπάρχον μοντέλο εμπορευματοποίησης της γνώσης και του πολιτισμού, με τους περιορισμούς που θέτει, περιορίζει την πρόσβαση στα αγαθά αυτά σε ευρεία κοινωνικά στρώματα που στερούνται οικονομικών πόρων και κυρίως στους νέους. Αυτό εντείνει τις κοινωνικές ανισότητες τόσο στις αναπτυγμένες χώρες, αλλά ακόμη περισσότερο διευρύνει το χάσμα μεταξύ των χωρών αυτών και του λεγόμενου Τρίτου Κόσμου, προς όφελος εταιριών διανομής που ελάχιστη σχέση έχουν με την πνευματική δημιουργία.
Εξίσου αδιέξοδο είναι βέβαια είναι το μοντέλο της απεριόριστης δωρεάν χρήσης που έχει επικρατήσει στην γκρίζα πλευρά του διαδικτύου. Η κυβέρνηση οφείλει να δημιουργήσει προϋποθέσεις ώστε οι δημιουργοί να αμείβονται και οι χρήστες να έχουν πρόσβαση στην καλλιτεχνική δημιουργία. Στην κατεύθυνση αυτή υπάρχουν ήδη διαθέσιμες διεθνείς πρακτικές, όπως πχ. ένα τέλος πρόσβασης στο internet που θα αποδίδεται στους κατόχους πνευματικών δικαιωμάτων.
Εκτός αν κάποιοι πιστεύουν ότι μπορούν να συλλάβουν τους σχεδόν 1 εκατομμύριο χρήστες του διαδικτυακού χώρου που αντιμετωπίζει την επίμαχη δίωξη…

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12.3, 5:00 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ
Στην Αθήνα, μπροστά στη Βουλή
Στη Θεσσαλονίκη, στην Καμάρα



Ανώνυμος είπε...

θα πρέπει να ντρέπονται αντί να οδηγήσουν στην δικαιοσύνη όλους αυτούς που επί 35 χρόνια κατάκλεψαν τον Ελληνικό λαό, συλλαμβάνουν ανθρώπους οι οποίοι εν γνώση τους ανταλλάσουν αρχεία λόγω του ότι η αγορά τους είναι ασύμφορη. Ας ήταν πιό φθηνά να τα αγοράζαμε .

Πηγή:
http://ksipnistere.blogspot.com/2010/03/gamatoinfo_11.html


Η Τζούλια έκλεισε το gamato. Έρχονται μηνύσεις διώξεις σε χρήστες μέλη

Πέμπτη, 11 Μαρτίου 2010

Σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία και συγκεκριμένα η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος που είχε στη μπουκα το Gamato εξαιτίας πιέσεων από εταιρίες για πνευματικά δικαιώματα και προστασία οπτικοακουστικών έργων βρήκε την αφορμή για το "ντού" που ζητούσε στο torrent για την τσόντα της Αλεξανδράτου αφου η υπόθεση δεν αφορά μόνο πνευματικά δικαιώματα αλλά και προσωπικά δεδομένα σε κακουργηματικό βαθμό.
Οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες αφού ετοιμάζονται μηνύσεις σε χρήστες.
Η διαδικασία ανακάλυψης των IP των χργηστών είναι η εξής:

1) Ανοίγουν έναν λογαριασμό (συνήθως αρκετούς)
2) Επιλέγουν καμιά 15αριά αρχεία που ξέρουν ότι υπάρχει copyright πρόβλημα και τα οποία είναι εξαιρετικά δημοφιλή.
3) Το bittorent είναι peer-to-peer. Δηλαδή κατεβάζεις κατευθείαν απο τον χρήστη... οπότε με το που κατεβάζεις απο κάποιον seeder ξέρεις την IP του... χωρίς να χρειαστείς καμία ιδιαίτερη πρόσβαση/κατάσχεση στους servers του gamato.
5) Αφήνουν τους ψέυτικους χρήστες να κατεβάζουν για μήνες απο διάφορους seeders... μαζέυουν IP και αποδείξεις ότι όντως κάνουν seed τα συγκεκριμένα αρχεία με το παράνομο υλικό (το επιβεβαιώνουν με το να κατεβάσουν ένα κομμάτι του αρχείου) ...
6) Τέλος.. Μηνύουν όλους τους seeders των αρχείων

http://papatzides.blogspot.com


Group στο facebook για το GAMATO



Δημιουργήθηκε group στο facebook για την σύλληψη των παιδιών του GAMATO.
http://www.facebook.com/pages/Lefteria-Sta-Paidia-Tou-Gamatoinfo

Υ.Γ. Τα μηνύματά σας είναι παρα πολλά προσπαθούμε να δημοσιεύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα.



Share on Facebook





Πηγή:
http://troktiko.blogspot.com/2010/03/facebook-gamato.html


Δεν υπάρχει ...στις 60.000 τα μέλη του facebook! για την στήριξη στο GAMATO.INFO

Δεν ξανά έχει γίνει κάτι αναλογο στην Ελλάδα! Μέσα σε 24ωρες και το fan page του facebook για το Gamato.info έφτασε τα 60.000 μέλη ! (κλικ στην εικόνα)
Τελικά οι χρήστες του facebook και οι νέοι που χρησιμοποιούν το διαδύκτιο δεν μασανε απο το κράτος και το παρακράτος, τους μηχανισμούς εξόντωσης και δυσφήμισης των blogs του διαδικτύου απο κομπογιαννήτες και μηχανισμούς εξυπηρέτησης συμφερόντων ...που δυστυχώς χρησιμοποιεί και η σημερινή κυβέρνηση ...

Γίνεται μια αντίσταση στην κοροιδία του κόσμου περί δήθεν εφαρμογής των νόμων και της διαστροφής κάποιων να στήνουν ηλεκτρονικά εγκλήματα...Δηλαδή πιάσαμε τους κλέφτες ...και τους παράνομους του διαδικτύου ... και έχουμε έξω τους ληστές τους ελληνικού κράτους!
Τώρα ο κοσμος βγαίνει στο δρόμο ...από τον ίδιο τον κόσμο Δεν θέλει καθοδηγητές και ψεύτες διαπλεκόμενους πολιτικούς και αλλούς δήθεν θεσμικούς !


http://papatzides.blogspot.com/2010/03/60000-facebook-gamatoinfo.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: