Translate -TRANSLATE -

Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

ΞΑΝΘΗ : ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΨΕΥΤΟΜΟΥΦΤΗΔΩΝ;;;

Πυροδότησε φήμες η συνάντηση Ξυνίδη-Ψευδομουφτή Ξάνθης.Αλλαγή στο καθεστώς επιλογής τους;

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Λίγες ώρες πριν ο κάλπες ανοίξουν για το δεύτερο γύρο των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών ο αναπληρωτής υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης Σωκράτης Ξυνίδης συναντάται σε κεντρικό ξενοδοχείο της Ξάνθης με τον ψευδομουφτή Α.Μετέ,παρουσία και το έτερου βουλευτή Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ Τσετίν Μάταντζη.Χειρότερη στιγμή για να γίνει αυτή η συνάντηση δεν μπορούσε να επιλέξει ο πρώην γραμματέας του κυβερνώντος κόμματος και νυν βουλευτής Ξάνθης και υπουργός.

Οι πληροφορίες ότι θέμα της συνάντησης ήταν η αναγνώριση των ψευδομουφτήδων από την ελληνική κυβέρνηση μπορεί να επιβεβαιωθεί ή να διαψευστεί μόνο από τον ίδιο τον κ.Ξυνίδη. Είναι λογικό σε μία περιοχή όπου τα πάθη δεν λείπουν αλλά αντιθέτως συντηρούνται από μια μερίδα «σκληρών μειονοτικών»,τέτοια ζητήματα να ξεκαθαρίζονται άμεσα .

Ακόμη κι αν ο κ.Ξυνίδης διαψεύσει το αντικείμενο της συζήτησης που οι φήμες αναφέρουν, παραμένει ανεξήγητο γιατί έπρεπε ένα στέλεχος της κυβέρνησης και του κόμματος που ασκεί την εξουσία να συναντηθεί με τον ψευδομουφτή που όπως και να το κάνουμε με δηλώσεις του και συμπεριφόρες του δεν βοηθάει και πολύ στην εκτόνωση των παθών που προαναφέραμε.

Είχε προηγηθεί μία εβδομάδα κατά την οποία ο κ.Ξυνίδης είχε βρεθεί στο επίκεντρο της κριτικής με κορυφαίο γεγονός το δημοσίευμα του ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ που έκανε λόγο για αποδέσμευση κονδυλίου 400.000 ευρώ προς τη γραμματεία Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Ο κ.Ξυνίδης έκανε λόγο για πόλεμο λάσπης εναντίον του.

Από την προηγούμενη Κυριακή με την καταγραφή των ποσοστών των «ανεξάρτητων» συνδυασμών Μουσταφάογλου και Αχμέτογλου σε Κομοτηνή και Ξάνθη αντίστοιχα η συζήτηση για το που θα πάνε οι περίπου 4000 ψήφοι που που πήραν οι δύο συνδυασμοί άνοιξε.

Υπάρχει μία διάσταση του αποτελέσματος της προηγούμενης Κυριακής η οποία θα πρέπει να προβληματίσει τα δύο μεγάλα κόμματα κυρίως,τα οποία σε κάθε εκλογική αναμέτρηση «κυνηγούν» τις ψήφους της μειονότητας. Παρά τη κινητοποίηση και την απροκάλυπτη στήριξη του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής οι δύο «ανεξάρτητοι» υποψήφιοι που δήλωναν Τούρκοι δεν πήγαν καλά.

Η πλειοψηφία της μουσουλμανικής μειονότητας δεν άκουσε το κάλεσμα και κυρίως δεν υπέκυψε σε πιέσεις που σε πάρα πολλές περιπτώσεις ξεπέρασαν τα όρια. Αυτό είναι το ζήτημα κι όχι το «πόσους ψήφους θα πάρουμε». Η μειονότητα αποτελείται κυρίως από ανθρώπους που απλά θέλουν να ζήσουν καλύτερα στο τόπο τους όπως και οι χριστιανοί συμπολίτες τους. Ήρεμα και απλά. Δεν έχουν ανάγκη από «μητέρα πατρίδα». Έχουν ανάγκη από δρόμους,σχολεία ,έργα υποδομής όπως όλοι οι έλληνες πολίτες σ΄ όλη την επικράτεια.Αυτό θα έπρεπε να είναι το μήνυμα των εκλογών της πρώτης Κυριακής. Και γι΄ αυτό η συνάντηση του κ.Ξυνίδη με τον ψευδομουφτή γίνεται ακόμη πιο ανεξήγητη.

http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=907

Δεν υπάρχουν σχόλια: