Translate -TRANSLATE -

Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

OXI στην πολλαπλή προσπάθεια αποπροσανατολισμού του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ



ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ
Στο κενό η πολλαπλή προσπάθεια αποπροσανατολισμού
Του ΚΩΣΤΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ τ. βουλευτή, τ. ευρωβουλευτή και τ. αντιπροέδρου της Ευρωβουλής

Απ’ τη μια μεριά οι αχυράνθρωποι μιας στυγνής και ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΗΔΕΜΟΝΕΥΟΜΕΝΗΣ κυβέρνησης (που διαψεύδεται συνεχώς) κι απ’ την άλλη η μεγάλη πλειονότητα της κοινωνίας των πολιτών που μαστίζονται ΕΜΠΡΑΚΤΑ από ΑΤΕΛΕΣΦΟΡΑ, ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΚΑΙ ΑΚΑΤΑΠΑΥΣΤΩΣ ΕΠΙΔΕΙΝΟΥΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ.

(Ο Όλι Ρεν που το επιβεβαίωσε πανηγυρικά –«χρειάζονται πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα», δήλωσε– εκθέτει τον «άνθρωπό τους», ο οποίος εξακολουθεί να ψεύδεται ασυστόλως και να δίνει αφειδείς προεκλογικές υποσχέσεις.)

«Δεν θα υπάρξει αύξηση των φορολογικών συντελεστών», διαβεβαιώνει ο επικεφαλής τής υπό την «τρόικα» κυβέρνησης. «Θα τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας», διαλαλεί ο ίδιος, που διεκδικεί δάφνες Μινχάουζεν, του μεγαλύτερου δηλαδή, διασημότερου και ευρηματικότερου ψεύτη όλων των εποχών. (Ναι, του «ευρηματικότερου». Διότι τα χονδροειδέστατα ψεύδη είναι ευρηματικότερα από τα ψεύδη διά της τεθλασμένης, καθότι εντελώς απίστευτα.)

Ο Παπανδρέου ο τρίτος, τον οποίο είχα χαρακτηρίσει προ δεκαετιών σε εβδομαδιαίο άρθρο μου στην «Ελευθεροτυπία» πατροκτόνο, μιμείται όλο και περισσότερο τον Ανδρέα ΣΤΑ ΕΠΟΥΣΙΩΔΗ, ενώ εφαρμόζει συστηματικά την εκ διαμέτρου αντίθετη πολιτική από εκείνον. Αψευδής μάρτυρας το ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ Μνημόνιο, που καταργεί ουσιαστικά το Σύνταγμα της χώρας μας, καθώς και τα περί απώλειας «τμήματος της εθνικής μας κυριαρχίας». Πράξεις και ρήσεις όχι μόνο αδιανόητες, αλλά και ΑΠΕΧΘΕΙΣ για τον πατέρα του. Και όμως, στις τελευταίες εκλογές, όπως έγραψα και την προηγούμενη Κυριακή, ψηφίσαμε έναν «ΕΠΩΝΥΜΟ», χωρίς να συγκρίνουμε ποιότητες, ικανότητες και πατριωτικές προσηλώσεις... (Βενιζέλος ήταν και ο Σοφοκλής, υιός του Ελευθερίου Βενιζέλου. Αμερικανόφιλος όμως και όχι εκφραστής πολυμερούς και πατριωτικής εξωτερικής πολιτικής, όπως ο ιδιοφυής και οξυδερκέστατος πατέρας του. Γι’ αυτό και ο θάνατός του στα τέλη Δεκεμβρίου του 1963 προκάλεσε ευρεία ανακούφιση, αν δεν πανηγυρίστηκε κιόλας από τους ακραιφνείς πατριώτες της χώρας μας.)

Εν μέσω γενικευμένης κοινωνικής κατακραυγής, η απομονωμένη πολιτικά κυβέρνηση των ανδρείκελων, η οποία μέχρι πρότινος μας τρομοκρατούσε, ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΤΑΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΘΕΙ. Και έχει κατατρομοκρατηθεί διότι επίκειται Η ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΡΙΒΗ. Αυτήν τη φορά δεν θα υπάρξει έλεος για τους στραγγαλιστές των οικονομικών και ειδικότερα των συνταξιοδοτικών και εργασιακών ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ των συλλήβδην... διεφθαρμένων Ελλήνων (που επιβαρύνονται επιπλέον με πρωτοφανείς ΕΜΜΕΣΟΥΣ και πλειάδα άλλων φόρων). Δεν θα υπάρξει ίχνος οίκτου για εκείνους που μας φόρτωσαν με το ψευδώνυμο «δανειστές» ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ.

Ο Νίκος Κοτζιάς γράφει χαρακτηριστικά στα «ΕΠΙΚΑΙΡΑ», τεύχος 53ο, ότι οι «δανειστές» μας «μας συμπάθησαν καθότι είμαστε οι πρώτοι στην ιστορία της τοκογλυφίας που ΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ να νιώθουμε ευγνωμοσύνη για την τοκογλυφία», ενώ στο ίδιο τεύχος της έγκριτης πολιτικής επιθεώρησης ο Νότης Μαριάς επισημαίνει: «Σύμφωνα με στοιχεία του ΔΝΤ, η Ελλάδα θα καταβάλει στο “κόμμα των τοκογλύφων” στο διάστημα 2010-2014, ΜΟΝΟ για τόκους, συνολικά 83,7 δισ. ευρώ»!

Με αυτά τα δεδομένα (που συνεπάγονται ΤΗ ΣΥΝΕΧΗ ΕΚΤΙΝΑΞΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ) το Μνημόνιο και όσοι Έλληνες και ξένοι το υποστηρίζουν μετά μανίας, σκοπεύουν, διαιωνίζοντάς το, ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΩΣ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΩΣ ΛΑΟ. Αυτοί είναι οι διεφθαρμένοι μέχρι μυελού οστέων, με πρώτο και καλύτερο τον... ΑΘΩΟ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ Παπανδρέου τον τρίτο, ο οποίος επαξίως –και δεν το λέω αυτό ειρωνικά, εξυπακούεται– απέκτησε τον τίτλο «ο άνθρωπός μας στην Αθήνα».

Και φυσικά «ο άνθρωπός μας στην Αθήνα» –παρά την προαναφερθείσα στην αρχή ειλικρινέστατη δήλωση του Όλι Ρεν ότι «χρειάζονται πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα» που αποτέλεσε επικοινωνιακή του γκάφα– θα υποστηριχτεί με κάθε τρόπο. Ήδη η επίσκεψη του κλιμακίου της «τρόικας» που ήταν προγραμματισμένη για τα μέσα Οκτωβρίου (και θα έβγαζε λαβράκια εις βάρος της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ) μετατέθηκε για μετά τις εκλογές. Πάντως ό,τι να πουν και ό,τι να κάνουν υπέρ του ανθρώπου τους στην Αθήνα, ΟΙ ΚΑΤΑΔΥΝΑΣΤΕΥΟΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΤΟΝ ΤΙΜΗΣΟΥΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ και στους δύο γύρους των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Το γνωρίζει και ο ίδιος ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΕΜΕΙ. Γι’ αυτό στην απόγνωσή του έχει δώσει εντολή στους υφισταμένους του (οι οποίοι τρέμουν ομοίως και φροντίζουν ΩΦΕΛΙΜΙΣΤΙΚΑ να κρατάνε πισινή ΕΝΑΝΤΙΟΝ του Μνημονίου) να πολώσουν και να οξύνουν τις προεκλογικές τους προσπάθειες. Πράγμα ουδόλως εύκολο, αφού βλέπουν –και αρκετοί από αυτούς ζηλεύουν– τα αντάρτικα ψηφοδέλτια ψυχωμένων συναδέλφων τους στο ΠΑΣΟΚ τόσο σε επίπεδο υποψήφιων περιφερειαρχών όσο και σε επίπεδο υποψήφιων δημάρχων.

Η πόλωση και η οξύτητα στις οποίες καταφεύγουν θα λειτουργήσουν αντίστροφα. Ο λαός μας, την αξιοπρέπεια του οποίου –πλην των οικονομικών του δεινών– έθιξε βάναυσα ο αρχηγός τους με τον χαρακτηρισμό περί «διεφθαρμένης χώρας», έχει δώσει ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ στις επικείμενες εκλογές, ανεξάρτητα από τα σφόδρα ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ κόμματα που κινητοποιούν τους αδρανείς πολίτες και περιστέλλουν την αποχή, ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ. Και αυτό επειδή ο λαός μας, έχοντας πλήρη επίγνωση του τι τον περιμένει αν δεν συντρίψει το Γεωργιοπαπανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΟΝΘΥΛΕΥΜΑ ΜΑΖΟΧΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΑΜΥΝΘΕΙ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ.

Προσπαθούν, είν’ αλήθεια, να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο, βοηθούντων και κάποιων ραδιοτηλεοπτικών μέσων (που αρχίζουν διακριτικά ν’ αποστασιοποιούνται μαντεύοντας την επερχόμενη πλήρη αποδυνάμωση του σημερινού καταστροφικού ΠΑΣΟΚ), με τον... φοβερό και... τρομερό Πεταλωτή, συνεπικουρούμενο και από τον... διάσημο ποιητή Χυτήρη. Η... φιλότιμη προσπάθειά τους όμως θα πέσει στο κενό. 

Τρίτη (και όχι τελευταία) επωδός εν όψει των εκλογών: Προσοχή! «Ουδέν λάθος αναγνωρίζεται μετά την απομάκρυνσιν εκ του ταμείου», όπως λέει η γνωστή ρήση. Και ο νοών νοείτω.  

Πηγή:
http://www.paron.gr/v3/new.php?id=60077&colid=67&dt=2010-10-24%200:0:0

Δεν υπάρχουν σχόλια: