Translate -TRANSLATE -

Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Σκότωσαν 44χρονο ενώ πήγαινε την γυναίκα του να γεννήσει


Από το πρωτοσέλιδο της "Espresso"


Με αίμα βάφτηκε η 3η Σεπτεμβρίου στο κέντρο της Αθήνας όταν άγνωστοι μαχαίρωσαν και σκότωσαν έναν 44χρονο άνδρα. Το περιστατικό συνέβη στις 5 τα ξημερώματα την ώρα που ο Μανώλης Καντάρης πήγαινε να πάρει το αυτοκίνητο του για να μεταφέρει την ετοιμόγεννη σύζυγο του στο μαιευτήριο που θα γεννούσε το δεύτερο παιδί τους. Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ο 44χρονος δέχθηκε επίθεση από τρία άτομα τα οποία τον τραυμάτισαν με μαχαίρι τουλάχιστον τρεις φορές στην πλάτη, στα χέρια και στο λαιμό επειδή αντιστάθηκε και προσπάθησε να διαφύγει, ενώ προσπαθούσαν να του αρπάξουν μία κάμερα.

Η γυναίκα του και η πεθερά του που τον περίμεναν στο διαμέρισμα, επειδή άργησε να εμφανιστεί, κατέβησαν να τον περιμένουν στον δρόμο και εκεί τον βρήκαν νεκρό.

Οι δύο γυναίκες έπαθαν ισχυρό σοκ, ενώ γείτονες κάλεσαν ασθενοφόρο για να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Σύμφωνα με στοιχεία, οι δράστες ήταν τρία άτομα, πιθανόν αλλοδαποί. Από την ασφάλεια γίνεται έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

Από το πρωτοσέλιδο της "Metro"

Ο φριχτός θάνατος ενός ανθρώπου, στο κέντρο της Αθήνας, την ώρα που ετοιμαζόταν να μεταφέρει την ετοιμόγεννη γυναίκα του στο μαιευτήριο, αποτελεί την οδυνηρή επισφράγιση της αποτυχίας να λυθεί έστω και ένα πρόβλημα σ’ αυτή τη χώρα.

Οι μαχαιριές που στέρησαν τη ζωή από έναν νεαρό πατέρα, μόνο και μόνο για να του κλέψουν την κάμερα που κρατούσε στα χέρια του, δεν ήταν απλώς ένα δυνατό σοκ. Ήταν η απόδειξη ότι στη χώρα ακούγονται μόνο λόγια. Μόλις ξεπερνιέται η «δύσκολη» στιγμή, επιστρέφουν όλοι στην απόλυτη αδράνεια.

Πρόσφατα είναι τα γεγονότα της κατάληψης από ορδές μεταναστών του Συντάγματος, το βράδυ της Πρωτοχρονιάς. Αμέσως, προβλήθηκε το προπαγανδιστικό (όπως αποδεικνύεται) εγχείρημα του φράχτη στον Έβρο.

Πρόσφατα είναι τα γεγονότα της Νομικής και της Υπατίας. Το θέμα λύθηκε όπως – όπως και η κατάσταση συνεχίστηκε με τους ίδιους και χειρότερους ρυθμούς. 

Αμέσως, άρχισε η αντιμετάθεση ευθυνών. Ο Δήμαρχος ζήτησε καλύτερη αστυνόμευση και η κυβέρνηση, δια του υπουργού Προστασίας του Πολίτη και του κυβερνητικού εκπροσώπου, αποφάνθηκαν ότι δεν είναι ζήτημα αστυνόμευσης, αλλά «ευρύτερο πολιτισμικό, οικιστικό και κοινωνικό ζήτημα». Και πως το πρόβλημα δεν είναι μόνο αστυνομικού χαρακτήρα.

Πιθανόν. Αλλά κάποιοι έχουν αναλάβει να λύνουν τα προβλήματα. Κάποιοι (ο πρωθυπουργός για την ακρίβεια) μας μιλούσαν (προεκλογικά) περί «δόγματος μηδενικής ανοχής». Κάποιοι επιδίδονται μέχρι σήμερα εξαγγελίες και προειδοποιούν ότι η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι και τα λοιπά, και τα λοιπά.

Η στυγνή δολοφονία στο κέντρο της πόλης, που στάθηκε η αφορμή για να επιρρίπτει τις ευθύνες ο ένας στον άλλο, αλλά και για να ξεσπάσουν επεισόδια αργά το απόγευμα, υπήρξε η σταγόνα που έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει.

Από το πρωτοσέλιδο της "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"



Πηγές:
Εφημερίδες : Metro, Espresso, Τύπος Θεσσαλονίκης, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
και απόσπασμα από άρθρο της Σοφίας Βούλτεψη
στην Ελεύθερη Ζώνη

Δεν υπάρχουν σχόλια: