Translate -TRANSLATE -

Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Η απάθεια του εκπροσωπουμένου καθορίζει την ασυδοσία του εκπροσώπου








Ού. υουουουου… ώ. Ωωωωω.!..
Πάρτε το μνημόνιο
Και φύγετ’ από δω.!..
Ούστ …ούστ.!..


Κλέφτες, …κλέφτες,…κλέφτες.!..
[και χιλιάδες δεκάρικα (διπλές μούντζες προς τα γραφεία τους στην βουλή)]



Πήγαμε και σταθήκαμε για ώρες.!.. Χιλιάδες κόσμος, νέοι και γέροι, σούρ’ τα και φέρ’ τα και όλοι με την ίδια οργή στο ίδιο μοτίβο «Κλέφτες-κλέφτες-κλέφτες.!.. Νάααααα.!..

Λέγανε πώς την πρώτη μέρα ήταν περισσότεροι. Ίσως.!.. μα και πάλι αρκετές χιλιάδες.!..

Ούτε ένας δεν αυτοκτόνησε, ούτε ένας δεν βγήκε να δηλώσει παραίτηση.!.. Αυτοί είναι οι 300 του “Μαζί τα φάγαμε”.!.. Συνεχίζουν το φαγοπότι και τους διορισμούς. Τώρα.!.. όσο κρατάν ακόμα την κουτάλα (το βλέπουν ότι δεν θα την κρατάν ακόμα γι πολύ).!..

Λίγες σημαίες και ο Εθνικός Ύμνος, απελπισμένες προσπάθειες των «εθνικοφρόνων» του Καρατζαφέρη να κλέψουν το σόου είχαν οικτρή αποτυχία. Κανένας δεν τσίμπησε παρά τους χούλιγκανς της Χρυσής Αυγής που, που και που, σκάγαν μύτη. Κανένα κομματικό σύνθημα δεν έπιασε.!..

Τα  σαΐνια της αριστεράς, ο Ριζοσπάστης, βιάστηκαν να πουν ότι αυθόρμητες εκδηλώσεις δεν μετράν για τους πολιτικούς. Οι ηλίθιοι επαγγελματίες, τα λαμόγια της «αριστεράς», κοιμούνται τον βαθύ ύπνο του κομματικού μονολιθισμού. 

“Δάκτυλος του Σόρος” σκούζουν τα blogs του Καρατζαφέρη. Μα τόσο ζώα.;.. Ούτε το παχνί τους δεν βλέπουν.;..

Εγώ άκουσα τι είπε ο Πεταλωτής, ότι δηλαδή κάτι τέτοια η κυβέρνηση δεν τα λαμβάνει υπ’ όψιν της. Το θεωρώ ιδιαίτερα ενθαρρυντικό.!.. Διότι ο Πεταλωτής ψεύδεται κατά τεκμήριο και διαλαλεί μόνιμα την αντιπραγματικότητα. Αυτό σημαίνει ότι ο αμερικάνος άρχισε να τα χάνει. Απόδειξη είναι ότι σήμερα επανέρχεται και ξαναζητάει “συναίνεση”.!..

Τα παιδιά των ματ ήταν ήσυχα στα πόστα τους και καμιά έκφραση δολοφόνου δεν είχαν στα πρόσωπά τους. Καμιά πρόκληση (ήμουν στην πρώτη γραμμή). Βέβαια κανείς δεν τους προκάλεσε. Ήταν μια αλλιώτικη διαμαρτυρία.


Α-λή-τες …Ρου-φιά-νοι
…δη-μο-σιο-γράφοι.!..


Ήταν κάμποσοι από δαύτους ακροβολισμένοι στις ταράτσες της “Μεγάλης Βρετανίας” και προσπαθούσαν να βιντεοσκοπήσουν τα πλήθη, όσο μπορούσαν δηλαδή, διότι οι αγανακτισμένοι προσπαθούσαν να τους στραβώσουν με τα λέιζερς που υπήρχαν άφθονα στην πλατεία.

Προσωπικά, δεν συμφωνώ απόλυτα με το σύνθημα. Δεν είναι οι δημοσιογράφοι που είναι οι ρουφιάνοι. Είναι οι μπαγάσηδες οι ιδιοκτήτες των καναλιών και των εφημερίδων. Όχι ότι δεν υπάρχουν οι πουλημένοι πεμπτοφαλαγγίτες μεγαλοδημοσιογράφοι. Αλλά αυτοί είναι η εξαίρεση (που ίσως κάνουν το μεγάλο κακό αλλά εξαίρεση οπωσδήποτε). Οι πολλοί, η πλέμπα, έχουν τα ίδια προβλήματα με όλους μας. Κάνετε μια βόλτα έξω από τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ και θα καταλάβετε.


Σπουδαία μεγαλοδημοσιογράφος λέει:
 
«…..Τελικό αποτέλεσμα Μάλαγα 1 - Μπαρτσελόνα 3. Και οι φίλαθλοι της γηπεδούχου, για να πικάρουν τους φιλάθλους και τους παίκτες της Μπαρτσελόνα,  σκέφτηκαν να τους θυμίσουν τις νίκες του Παναθηναϊκού όταν ο πρωταθλητής Ευρώπης στο μπάσκετ έκανε στην ισπανική ομάδα …έξωση από το Final Four μέσα στο σπίτι της. Το πανό σηκώθηκε στο γήπεδο και το είδαν όσοι παρακολουθούσαν τον αγώνα: «Sss silencio, los griegos duermen.» Μπορεί να νικάτε, αλλά κάντε το σιωπηλά, μην ξυπνήσουν οι Έλληνες και σας «κανονίσουν» ξανά…..
………..Μετατρέψαμε μια πληροφορία όπως μας βολεύει. Προσθέσαμε τον μύθο ότι η ισπανική πολιτική σκηνή και η ισπανική κοινωνία μας έχουν στο κέντρο της προσοχής τους. Είτε είμαστε πτωχοί, είτε όχι, βαυκαλιζόμαστε ότι είμαστε πάντοτε το κέντρο του κόσμου. Ο «Ομφαλός της Γης». Έτσι νομίζουμε……
…………Θέλει προσοχή η διαχείριση της αλήθειας. Έτσι ξεκινούν τα «καπελώματα». Και θα ήταν κρίμα αυτό να συμβεί σε μεγάλες αυθόρμητες διαδηλώσεις όπως οι χθεσινές

Η Σπουδαία μεγαλοδημοσιογράφος, παρ’ ότι οι φωτογραφίες από την Μαδρίτη καθόλου δεν συνάδουν με τα γραφόμενά της, Προσπαθεί να μας «συνεφέρει».!.. Ας είναι, ούτε μεταξύ των δημοσιογράφων σπανίζουν τα καθάρματα, ούτε μεταξύ μας.

Κουράστηκα από την ορθοστασία (είμαι και σχεδόν 71 ετών) και πήρα κατά τα μεσάνυχτα τον δρόμο για το σπίτι. Ανέβηκα την Βουκουρεστίου και πήρα την Σκουφά προς την Σίνα. Έτσι πέρασα μέσα από το Ξερατό στην “Via Skoufa” (όπως την ονομάζουν αυτήν την εποχή της “κρίσης”.
[Ζητώ συγνώμη διότι χάριν ακριβολογίας, εδώ, είμαι υποχρεωμένος να χρησιμοποιήσω τα “σωστά” Ελληνικά]

Ήταν λοιπόν γύρω στα μεσάνυχτα στην “Via Skoufa” που κυκλοφορούσαν οι glamorous του Κολωνακίου που πήγαιναν σεινάμενες και κουνάμενες στα μπαράκια να συναντηθούν με τον Αλέξη, τον Ντιντή και τον Λαλάκη, για ένα ποτάκι, κλπ και να καταλήξουν σε κάποια καβάτζα του Λυκαβηττού μέσα στην BMW του Λαλάκη. Τόσα ξέρουν και τόσα περιμένουμε από τους χλιδάνεργους της “Via Skoufa” την ώρα που μουντζώνουμε τους δικούς τους στο Σύνταγμα.

Κάβο Πάπας
(κατά κόσμον) ΜΚ
_____________________________________________________________
Η απάθεια του εκπροσωπουμένου καθορίζει την ασυδοσία του εκπροσώπου.
Τα δικαιώματα δεν δίνονται, κατακτούνται με μεγάλο κόστος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: