Translate -TRANSLATE -

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Οικονομικές συμβουλές που... σκοτώνουν


Το 1987 στο Ευρωμπάσκετ της Αθήνας, όταν η εθνική μας ομάδα κέρδισε στον ημιτελικό την ενωμένη Γιουγκοσλαβία, ο Γκάλης δήλωσε «Είναι η μεγαλύτερη στιγμή μας, μέχρι την επόμενη» (επαληθεύτηκε στο αμέσως επόμενο παιχνίδι, δηλαδή στον τελικό). Όπου «μεγαλύτερη» λοιπόν, εμείς βάζουμε «κρίσιμη», όπως κρίσιμη είναι η εβδομάδα που ξεκίνησε, με τα νέα μέτρα και τις αποκρατικοποιήσεις να είναι προ των πυλών και οι επόμενοι μήνες να αναμένονται με ιδιαίτερη αγωνία.

Κρατιστής δεν είμαι και δεν τάσσομαι ιδιαίτερα κατά των ιδιωτικοποιήσεων (εκτός αν πρόκειται για την Παιδεία και την Υγεία), αλλά η αλήθεια είναι πως μου προκαλούν ανησυχία οι χειρισμοί της κυβέρνησης. Ελπίζω η εκποίηση δημόσιας περιουσίας να μη γίνει όπως στη Σοβιετική Ένωση μετά τη διάλυσή της (την οποία εκμεταλλεύτηκαν ολιγάρχες σαν τον Αμπράμοβιτς και βγάλανε δισεκατομμύρια με σχεδόν μηδαμινό όφελος για το κράτος).

Ο πρωθυπουργός οφείλει να κινηθεί προσεκτικά. Και να απευθυνθεί πρώτα σε ειδικούς, όπως ο γνωστός Νίκος Σαμοΐλης της εκπομπής «Για λογαριασμό σας»:










 
 
Πηγή:
http://www.drseeng.com/2011/04/blog-post_26.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια: