Translate -TRANSLATE -

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Ο τεχνοκράτης απλώς παρέλαβε το τελεσίγραφο του Άξονα!



360 δις ευρώ το προδοτικό χρέος 
Ο τεχνοκράτης 
απλώς παρέλαβε το τελεσίγραφο του Άξονα!
Χρειαζόμασταν ηγέτη και απλώς αποκτήσαμε άχρωμο και άοσμο τεχνοκράτη. Αυτό προκύπτει από τον τρόπο που έχει μέχρι στιγμής χειριστεί τα πράγματα στο εξωτερικό ο μεταβατικός πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.

Το χθεσινό τελεσίγραφο Γιουνκέρ, σύμφωνα με το οποίο στην Ελλάδα δίδεται προθεσμία ως την Τρίτη, 29 Νοεμβρίου (οπότε θα συνεδριάσουν οι πάνσοφοι υπουργοί των Οικονομικών του Eurogroup) για να αναγνωρίσει και επισήμως την απόλυτη υποταγή της, σε συνδυασμό με την ανακοίνωση ενός φρικιαστικού χρέους που ξεπερνά τα 360 δις ευρώ, αποδεικνύουν πως η χώρα έχει απολέσει πλήρως την εθνική της κυριαρχία.

Το τελεσίγραφο επεδόθη στον μεταβατικό πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, με τον ίδιο να θεωρεί το γεγονός «φυσιολογικό» και να διακηρύσσει την βεβαιότητά του πως «οι πολιτικοί αρχηγοί θα πράξουν το καθήκον τους».

Είναι δε «καθήκον» τους η επίσημη υποδούλωση της ήδη υποδουλωμένης λόγω θηριώδους χρέους χώρας, γεγονός που αποδεικνύει ότι η επιλογή Παπαδήμου, ως ανθρώπου που θα έλυνε όλα τα προβλήματα διαπραγματευόμενος με τους δανειστές και βρίσκοντας λύσεις μαζί τους, δεν ήταν η καλύτερη.

Όπως αποδεικνύεται, σ’ αυτήν την δύσκολη φάση, με τη χώρα καταχρεωμένη και γονατισμένη, δεν χρειαζόταν ένας καλός γραφειοκράτης, αλλά ένας αποφασισμένος και δυναμικός ηγέτης, που θα μπορούσε να χτυπήσει την γροθιά στο μαχαίρι.

Αν αναζητούσαμε διεκπεραιωτή των μηνυμάτων των δανειστών μας και πειθήνιο – άνευ διαπραγμάτευσης, όπως αποδεικνύεται – μεταφορέα των επιταγών τους, τότε μπορούσαμε να κρατήσουμε στη θέση του το δίδυμο Παπανδρέου – Παπακωνσταντίνου ή το άλλο «επιτυχημένο» δίδυμο Παπανδρέου – Βενιζέλου.

Και αυτοί, από τον περασμένο Φεβρουάριο πάνε κι’ έρχονται σε Eurogroup και Ευρωπαϊκά Συμβούλια χωρίς να φέρουν την παραμικρή αντίρρηση και χωρίς να βάζουν στο τραπέζι κανένα από τα διαπραγματευτικά χαρτιά της Ελλάδας (που ακόμη και αν δεν υπήρχαν – που υπάρχουν – έπρεπε να τα έχουν εφεύρει)!

Η χώρα χρωστά αυτή τη στιγμή – σύμφωνα με τα επίσημα, χθεσινά που αφορούν στο τέλος του Σεπτεμβρίου, στοιχεία του υπουργείου των Οικονομικών – 360,379 δις ευρώ. Το χρέος της έφθασε στο 165%. Επί δύο χρόνια η κυβέρνηση δεν έκανε τίποτε για την μείωση των δαπανών.

Μέσα σε τρεις μήνες, από το τέλος του Ιουνίου, το χρέος αυξήθηκε κατά 7 δις ευρώ. Ουσιαστικά η έκτη δόση με την οποία μας εκβιάζουν δεν φθάνει ούτε για ζήτω!

Το 2012 λήγουν ομόλογα ύψους 35,1 δις ευρώ και έντοκα γραμμάτια ύψους 4,6 δις ευρώ. Το 2013 λήγουν ομόλογα ύψους 37,6 δις ευρώ, το 2014 λήγουν ομόλογα 60,2 δις ευρώ και το 2015 λήγουν ομόλογα ύψους 45,3 δις ευρώ.

Σύνολο, 182,8 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ!
Αυτό σημαίνει πως και το νέο πακέτο στήριξης επίσης δεν φθάνει ούτε για ζήτω. Και το κυριότερο: Ούτε ένα από αυτά τα ευρώ νέων και παλαιών δανείων δεν θα πάει στις ανάγκες της χώρας ή στην ανάπτυξή της.

Και το ακόμη χειρότερο: Όλοι εκείνοι οι πολιτικοί γίγαντες που την επομένη της 21ης Ιουλίου πανηγύριζαν, χειροκροτούσαν, έπαιρναν αυτάρεσκες έως γελοίες πόζες, διακηρύσσοντας πως σώθηκε η Ελλάς, παραμένουν σχεδόν στο σύνολό τους σε υπουργικούς θώκους,  μετέχοντας μάλιστα σε… κυβέρνηση σωτηρίας!

Όσο για τον επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, κατά τη χθεσινή συνάντησή του με τον κ. Παπαδήμο, επανέλαβε τον εκβιασμό του όσο πιο… κομψά μπορούσε:

«Θα συζητήσουμε την εκταμίευση της έκτης δόσης (σ.σ. στις 29 Νοεμβρίου)  και είμαι αρκετά αισιόδοξος ότι, ως τότε, θα είμαστε σε θέση να αποφανθούμε θετικά σχετικά με την εκταμίευση της έκτης δόσης».

Είναι σαφές πως «για να είναι σε θέση» να ανάψουν το πράσινο φως, πρέπει οι επιστολές υποταγής να βρίσκονται στο γραφείο του το πρωί της 29ης Νοεμβρίου.

Μάλιστα, ακόμη πιο σαφής υπήρξε και η «ελληνική πλευρά»: Ο κ. Παπαδήμος, αντί να ξεκαθαρίσει πως επιστολή οφείλει να στείλει μόνο ο κ. Παπανδρέου που αποπειράθηκε να αθετήσει την συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου – σε λίγο θα… συνεννοούμαστε αναφέροντας μόνο ημερομηνίες -  απλώς μετέφερε την άποψη ότι «οι γραπτές δεσμεύσεις, οι οποίες ζητούνται, αποτελούν προϋπόθεση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου προς τη χώρα μας».

Και πως, όπως είπε μιλώντας σε ξένους δημοσιογράφους χωρίς προφανώς να έχει την παραμικρή αντίρρηση, «το ζήτημα των ενυπόγραφων δεσμεύσεων πρέπει να επιλυθεί οπωσδήποτε έως το τέλος του μήνα προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες εκταμίευσης της έκτης δόσης».

Νάτος πάλι ο Άξονας
Στο μεταξύ, επανεμφανίστηκε και ο γνωστός για την προκλητική συμπεριφορά του Ολλανδός υπουργός των Οικονομικών Γιαν ντε Γιάγκερ, που μιλώντας στον τηλεοπτικό δίκτυο RTL 7, έφθασε στο σημείο να εκστομίσει τα ακόλουθα

«Πρέπει να γίνει σαφές ότι πρέπει να υπάρχει και η δέσμευση του αρχηγού του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης για την εφαρμογή του πακέτου των μεταρρυθμίσεων. Έχουμε ξεπεράσει αυτό το στάδιο, το να λες ότι οι δηλώσεις σου αρκούν. Θέλουμε την υπογραφή αυτού του κυρίου Σαμαρά, αλλιώς δεν θα πάρουν χρήματα, σε καμία περίπτωση».

Ανάλογες απαξιωτικές δηλώσεις για τα ελληνικά κόμματα έκανε και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Βέρνερ Χόγιερ, που μιλώντας σε Έλληνες δημοσιογράφους, εξέφρασε μεν την εκτίμησή του στο πρόσωπο του κ. Παπαδήμου, αλλά διατύπωσε και τους φόβους του ότι μετά την καταβολή της έκτης δόσης τα ελληνικά κόμματα θα αρχίσουν πάλι τα «παιχνίδια» τους. 

Ο παλιός Άξονας έχει αναβιώσει από καιρό και τώρα δείχνει το πιο αποτροπιαστικό του πρόσωπο.

Η πιο αποκρουστική εκδοχή του είναι ο υπουργός μιας χώρας, την οποία τα χιτλερικά στρατεύματα χρειάστηκαν τέσσερις μόλις ώρες για να διασχίσουν.

Φυσικά, δεν υπάρχει κανείς για να τραβήξει τα λουριά στον προκλητικό ντε Γιάγκερ, που αποκαλεί τον αρχηγό πολιτικού κόμματος «αυτός ο κύριος Σαμαράς».

Διότι στην Ευρώπη έχουμε στείλει έναν άχρωμο και άοσμο τεχνοκράτη – τον οποίο επίσης, όπως εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται, δεν εμπιστεύονται.

Υ.Γ. Ακολουθεί η πινακοθήκη των… (βάλτε όποιον χαρακτηρισμό θέλετε), με φωτογραφίες από την συνεδρίαση (μετά χειροκροτημάτων) του υπουργικού συμβουλίου, την επομένη των «γενναίων αποφάσεων» της 21ης Ιουλίου. Σχεδόν όλοι παρόντες και σήμερα, υπό την... καθοδήγηση του «τεχνοκράτη».
 
http://www.elzoni.gr/html/ent/874/ent.15874.asp

Δεν υπάρχουν σχόλια: