Translate -TRANSLATE -

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ : 1ος ο ΣΥΡΙΖΑ, 3η η ΧΑ - Το 60% δεν έχει να πληρώσει φόρους





Πρώτο κόμμα στην πρόθεση  ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ (χωρίς αναγωγή των αναποφάσιστων) με διαφορά 2,2% που σημαίνει πάνω από 3,5% με αναγωγή των αναποφάσιστων, αλλά σταθερή η ΝΔ σε ότι αφορά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά (έστω και αν η Marc ανέκαθεν τα χρόνια του Μνημονίου έβγαζε θετικές δημοσκοπήσεις για τις μνημονικές κυβερνήσεις) με καταλληλότερο πρωθυπουργό τον Αντώνης Σαμαρά.  Πιο κατάλληλη  κυβέρνηση για να διαχειρισθεί την  κρίση η σημερινή σε σχέση με μια  κυβέρνηση με βασικό πόλο τον ΣΥΡΙΖΑ κλπ κλπ. αναδεικνύει δημοσκόπηση της εταιρείας για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha. 

Πάντως προκαλεί εντύπωση η απαισιοδοξία του κόσμου και αυτό αποτελεί έναν δείκτη που δεν πρέπει να αφήσει αδιάφορη την κυβέρνηση: Περισότερο από το 60% των πολιτών βλέπει να έρχεται ανάκαμψη από πέντε χρόνια μετά από σήμερα ή και πολύ αργότερα από το 2020! Ας δούμε τους πίνακες:

Είναι ενδεικτικό το γεγονός  πως σε ποσοστό 59,5% οι συμμετέχοντες  στη δημοσκόπηση εκτιμούν πως  μέσα στην επόμενη χρονιά δεν θα καταφέρουν να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις και αυτό είναι ένα σημάδι εντελώς αρνητικό που δείχνει ότι μπορεί οι σχεδιασμοί από χάρτου της τρόϊκα και της κυβέρνησης να δείχνουν ότι "Θα πληρώσουν οι Έλληνες", αλλά οι πολίτες έχουν διαφορετική γνώμη! 
Εντύπωση προκαλεί και  το εύρημα που θέλει τους ερωτηθέντες, στο συντριπτικό ποσοστό του 76,7% να θεωρούν ως μείζον πρόβλημα της  οικονομίας την φοροδιαφυγή, για  την οποία μάλιστα δηλώνουν πως  δεν μειώνεται καθώς δεν υπάρχει  η αντίστοιχη πολιτική βούληση.
Στα αμιγώς πολιτικά ερωτήματα  της δημοσκόπησης, ποσοστό 25,8% των ερωτηθέντων εκτιμά πως η σημερινή κυβέρνηση μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα της χώρας, έναντι ποσοστού 19,9% που επιλέγει μια κυβέρνηση με βασικό πόλο τον ΣΥΡΙΖΑ. Σε κάθε περίπτωση το 54,3% των ερωτηθέντων απάντησε πως καμία από τις δύο δεν είναι η … ιδεατή για να διαχειρισθεί την κρίση.
Στη δημοτικότητα των πολιτικών  αρχηγών πρώτος είναι ο Φώτης  Κουβέλης με 47,3%, έναντι 43,2% του Αντώνη Σαμαρά και 37,3% του Αλέξη Τσίπρα, καταλληλότερος για πρωθυπουργός όμως είναι ο Αντώνης Σαμαράς με ποσοστό 46,4% έναντι 31,7% του Αλέξη Τσίπρα.
Στο ερώτημα τέλος του εάν είχαμε σήμερα εκλογές ποιο κόμμα  θα ψήφιζαν, οι ερωτηθέντες έδωσαν πρωτιά στην πρόθεση ψήφου στο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 23% έναντι 20,8% στη ΝΔ. Τρίτο  κόμμα η Χρυσή Αυγή με 9,8%, τέταρτοι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5,7% και  έπονται ΠΑΣΟΚ με 5,1%, ΔΗΜΑΡ με 4,8% και ΚΚΕ με 4,5%.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: