Translate -TRANSLATE -

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Θέλουν να τα πάρουν όλα για ένα κομμάτι ψωμί!




Για να τα πάρουν όλα για ένα κομμάτι ψωμί!
 
Ξεπούλημα στα κρυφά 
της δημόσιας περιουσίας 
θέλουν οι δανειστές!

ΕΝ κρυπτώ, με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς κανέναν ουσιαστικό έλεγχο επιθυμούν και απαιτούν οι δανειστές να γίνει το «ξεπούλημα» της δημόσιας περιουσίας και να παραδοθεί έναντι πινακίου φακής στους ξένους ή ντόπιους αγοραστές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας από τους λόγους για τους οποίους καθυστερεί η εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ είναι η απόφαση της κυβέρνησης που επιτρέπει στη Βουλή να έχει λόγο σε κάθε ιδιωτικοποίηση δημόσιου οργανισμού. Στη διάρκεια των πολυήμερων διαπραγματεύσεων οι επικεφαλής της «τρόικας» είχαν ζητήσει από τους αρμόδιους υπουργούς τις αποφάσεις για τις αποκρατικοποιήσεις να τις λαμβάνει το ΤΑΙΠΕΔ, χωρίς κανένας να παρεμβαίνει ή να εμπλέκεται στη διαδικασία. Το Μέγαρο Μαξίμου είχε αποφασίσει να ικανοποιήσει την απαίτησή τους, κι αυτό ακριβώς προέβλεπε αρχικά η νομοθετική πρωτοβουλία. Ωστόσο, μετά τις έντονες αντιδράσεις τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΔΗΜΑΡ, η τελική τροπολογία δίνει τη δυνατότητα στη Βουλή να παρεμβαίνει και, αν χρειαστεί, να «μπλοκάρει» την ιδιωτικοποίηση. Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει την έντονη δυσφορία της «τρόικας», που «οχυρώνεται» πίσω από την άποψη ότι κανένας ξένος επιχειρηματικός όμιλος δεν θα επενδύσει στην Ελλάδα αν γνωρίζει ότι ανά πάσα στιγμή η Βουλή μπορεί να παρέμβει και να ακυρώσει τη συμφωνία.

Στην πραγματικότητα, οι δανειστές αυτό που θέλουν είναι η δημόσια περιουσία της χώρας μας να «ξεπουληθεί» με αδιαφανείς διαδικασίες σε ξένους επιχειρηματίες, που ενδεχομένως θα υποδειχθούν από έξω, ή σε έλληνες που όλο αυτό το διάστημα βρίσκονται σε αγαστή συνεργασία μαζί τους. Υπενθυμίζεται ότι το ζήτημα των αποκρατικοποιήσεων είχε κυριαρχήσει και στις συνομιλίες του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά με την Άνγκ. Μέρκελ κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στην Αθήνα. Λέγεται, μάλιστα, ότι η καγκελάριος είχε ζητήσει... απλοποίηση των διαδικασιών και συγκεκριμένα «φιλέτα» για λογαριασμό γερμανών επιχειρηματιών. Ενδεικτικές της αντίληψης που έχει η κ. Μέρκελ για τον τρόπο που πρέπει να γίνουν οι αποκρατικοποιήσεις στη χώρα μας ήταν οι πρόσφατες δηλώσεις της, στις οποίες καταφέρθηκε κατά των Ελλήνων που... τολμούν να απεργούν και να διαμαρτύρονται σε κάθε προσπάθεια για ιδιωτικοποίηση ενός δημόσιου οργανισμού. 

http://www.paron.gr/v3/new.php?id=81258&colid=&catid=27&dt=2012-11-11%200:0:0

Δεν υπάρχουν σχόλια: