Translate -TRANSLATE -

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Ένωση Εισαγγελέων: "Το δικαίωμα έκφρασης από δικαστικούς προστατεύεται αλλά..."



ΕΙΠΑΝ ΑΛΗΘΕΙΕΣ, ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ 
ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΟ.......



Ένωση Εισαγγελέων: "Το δικαίωμα έκφρασης από δικαστικούς προστατεύεται αλλά..."

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος για τη δημοσίευση στο Διαδίκτυο της επιστολής του εισαγγελέα Πρωτοδικών Χανίων Γιάννη Πενταγιώτη, στην οποία έκανε λόγο για «κυβέρνηση δωσίλογων που προσφέρει γη και ύδωρ στους δανειστές».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το δικαίωμα δημόσιας έκφρασης από δικαστικούς λειτουργούς προστατεύεται αλλά το δικαίωμα της έκφρασης δεν πρέπει να ασκείται με σκοπό τη μείωση του κύρους της Δικαιοσύνης ή υπέρ ορισμένου κόμματος ή άλλης ορισμένης πολιτικής οργάνωσης.
Σημειώνεται ότι την επιστολή του, στην οποία ο εισαγγελέας Γ. Πενταγιώτης άφηνε σαφείς αιχμές κατά των μελών του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκριναν συνταγματικό το πρώτο Μνημόνιο αλλά και κατά της ηγεσίας του Αρείου Πάγου υποστηρίζοντας ότι δεν στηρίζει τις κινητοποιήσεις των δικαστικών λειτουργών, είχε επικροτήσει και η εισαγγελέως Πρωτοδικών Κεφαλλονιάς Βικτώριας Μαρσιώνη.

Μετά τη δημοσίευση της επιστολής, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες, διέταξε προκαταρκτική πειθαρχική έρευνα σε βάρος των δυο εισαγγελέων ζητώντας να ερευνηθεί εάν έχουν διαπράξει το αδίκημα της αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς, η οποία δεν συνάδει με το ήθος του δικαστή εντός και εκτός υπηρεσίας.

Τώρα, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «το δικαίωμα έκφρασης από τους δικαστικούς λειτουργούς της γνώμης τους δημοσίως, προστατεύεται με τη διάταξη του άρθρου 91  του Ν. 1756/1988, «εκτός αν γίνεται με σκοπό τη μείωση του κύρους της Δικαιοσύνης ή υπέρ ορισμένου κόμματος ή άλλης ορισμένης πολιτικής οργάνωσης»».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: