Translate -TRANSLATE -

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Νεκραναστήθηκε το πνεύμα του «Γ΄ Ράιχ»




Νεκραναστήθηκε το πνεύμα του «Γ΄ Ράιχ»
 
Του ΚΩΣΤΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ 
πρώην βουλευτή, πρ. ευρωβουλευτή 
και πρ. αντιπροέδρου της Ευρωβουλής

Η Ελλάδα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ η τρισάθλια, η μέχρι μυελού οστέων ΕΝΔΟΤΙΚΗ τρικομματική της κυβέρνηση. Η Ελλάδα εκπροσωπείται από έναν ΠΕΡΗΦΑΝΟ ΛΑΟ, διαθέτει αξιοζήλευτη Ιστορία (που την έχουν αντιγράψει κατά γράμμα οι άλλοτε άξεστοι σημερινοί της επικυρίαρχοι), αντλεί δυνάμεις και έμπνευση από τις παραδόσεις, τα ήθη και τα λαϊκά της έθιμα, βδελύσσεται την ασπόνδυλη «νεωτερικότητα» του υπερφίαλου ΑΤΟΜΙΣΜΟΥ στον ευρωπαϊκό Βορρά και καυχάται δικαίως για τα σύγχρονα πνευματικά και πολιτιστικά της επιτεύγματα.

Πόσες χώρες στον κόσμο έχουν την πλειάδα ΜΕΓΑΛΩΝ ΠΟΙΗΤΩΝ που ανήκουν στην Ελλάδα και στη μοναδική σε αναρίθμητο πλούτο λέξεων γλώσσα μας, με σωρεία επιπλέον λεπτεπίλεπτων νοηματικών και εκφραστικών αποχρώσεων; Ποια χώρα διαθέτει έναν Νίκο Καζαντζάκη, που έχει μεταφραστεί σε κάθε σχεδόν γλώσσα της οικουμένης; Για να μην αναφερθώ στον Δημήτρη Μητρόπουλο, που έχει διευθύνει τις μεγαλύτερες φιλαρμονικές ορχήστρες του κόσμου, χωρίς να συμβουλεύεται παρτιτούρες, και, μαζί με τον μέγιστο Σκαλκώτα, υπήρξε και συνθέτης. (Διαπρέπουμε και στις εικαστικές τέχνες, ζωγραφική και γλυπτική, αλλά επειδή στον τομέα αυτόν δεν είμαι ειδικός, αδυνατώ να παραθέσω τους καλύτερους.)

Μ’ έπιασε ξαφνικά και ΤΥΧΑΙΑ αμόκ εθνικιστικής εξαλλοσύνης; θα αναρωτηθείτε εύλογα. Όχι βέβαια. Έχω πλήρη συνείδηση των τεράστιων λαθών, των επιπολαιοτήτων και των αδιέξοδων συγκρούσεων τόσο στην ελληνική αρχαιότητα όσο και στη σύγχρονη εποχή. Και δεν υποβαθμίζω τα άνομα συμφέροντα που κυριαρχούσαν τότε, κυριαρχούν και τώρα. Σήμερα, όμως, υπάρχει εχθρός. ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΣ ΕΧΘΡΟΣ, που βάλθηκε να μας ισοπεδώσει ΩΣ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΩΣ ΛΑΟ. Γιατί, άραγε;

Οι Γερμανοί, που λειτουργούν με νεκραναστημένο το κακοποιό πνεύμα του «Γ΄ Ράιχ», μας μισούν θανάσιμα. Και μας μισούν θανάσιμα επειδή ΤΟΥΣ ΤΑΠΕΙΝΩΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ. Είμαστε η ΜΟΝΑΔΙΚΗ χώρα που το έπραξε – κι ας είχαμε να αντιμετωπίσουμε τις σιδηρόφρακτες ορδές των χιτλερικών δολοφόνων. Το έχω ξαναγράψει και θα το επαναλάβω: Με τον ηρωισμό και την ακατάβλητη μαχητικότητα του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, κυρίως, τους αναγκάσαμε να παραμείνουν όσο χρειαζόταν ακόμα στην Ελλάδα, εμποδίζοντάς τους να ενισχύσουν τις δυνάμεις των στρατευμάτων κατά την εκστρατεία εναντίον του Στάλινγκραντ. Εάν οι Ναζί είχαν καταλάβει το Στάλινγκραντ, η τότε Ευρώπη θα είχε μετατραπεί σε χιτλερική.

Σήμερα τα πράγματα δεν είναι πολύ διαφορετικά. Η τύποις ευρωπαϊκή Γερμανία επιδιώκει να δημιουργήσει ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ! Το «Deutschland, Deutschland uber alles» (Γερμανία, Γερμανία πάνω απ’ όλα) ηχεί ήδη στ’ αυτιά μας! Το πότε θα συμβεί αυτό δεν έχει τόση σημασία… Σημασία έχει η αχαλίνωτη ΕΠΙΔΙΩΞΗ.

Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών, με τους γενίτσαρους της Ευρωζώνης, προκαλούν αποπληξία στους μνημονιακούς της υπεραισιόδοξης συγκυβέρνησης. Αυτούς δηλαδή που, στραγκαλίζοντας τη μεγάλη πλειονότητα των ήδη οικονομικά εξαθλιωμένων Ελλήνων, ΤΑ ΕΔΩΣΑΝ ΟΛΑ στους σαράφηδες «εταίρους» μας! Οι δωδεκάωρες συζητήσεις των υπουργών Οικονομικών της συγκεκριμένης κομπανίας μέχρι τα ξημερώματα της Τετάρτης υπήρξαν ΑΚΑΡΠΕΣ. Σκέτο ναυάγιο, και μάλιστα σε ρηχά νερά.

Εδώ και τρεις εβδομάδες υποστηρίζω πως η εκταμίευση της περιλάλητης δόσης και θα καθυστερήσει και ΔΕΝ θα είναι εφάπαξ. Και να σκεφτεί κανείς ότι μας τη χρωστάνε –οι… αξιόπιστοι– από τον Ιούλιο! Ο Σαμαράς το μόνο που βρήκε να ψελλίσει για την καθυστέρηση (και όχι βέβαια για την εφάπαξ καταβολή) είναι ότι οφείλεται σε «τεχνικές δυσκολίες»… Το λίαν εξοργιστικό είναι ότι όλα αυτά τα κάνουν σε μια ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση που για χατίρι τους διέπραξε το μεγαλύτερο μέχρι σήμερα ΕΓΚΛΗΜΑ: Κατήργησε τη Βουλή ως νομοθετικό Σώμα, αφαιρώντας της ταυτόχρονα το δικαίωμα να αποφασίζει!

Τι θα υποκαταστήσει τις αποφάσεις της Βουλής; Απάντηση: Ό,τι πιο αντιδημοκρατικό υπάρχει. Δηλαδή τα Προεδρικά Διατάγματα. Με άλλα λόγια: η ενός ανδρός αρχή! Ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν είναι τυχαίο πρόσωπο. Ο Κάρολος Παπούλιας έχει αγωνιστική, δημοκρατική και φιλολαϊκή προϊστορία, την οποία φρονώ ότι δεν είναι διατεθειμένος να προδώσει. Η εκτέλεση τυπικών καθηκόντων δεν τον εκφράζει. Το τι θα πράξει είναι δική του υπόθεση. Ένα, πάντως, είναι βέβαιο: Εάν παραιτηθεί –γνωρίζει ότι τον περιτριγυρίζουν, κολακεύοντάς τον, μωροφιλοδόξως εξουσιομανείς και μετρίων ικανοτήτων, χωρίς θάρρος και πυγμή, πολιτικοί αρχηγοί–, θα γράψει Ιστορία και θα μείνει εσαεί στις δέλτους της Ιστορίας.

Θα τελειώσω το σημερινό άρθρο –άρθρο απερίφραστης καταδίκης της σημερινής Γερμανίας της Μέρκελ και του Σόιμπλε (ο κ. Παπούλιας είχε ξεσπαθώσει εναντίον του Σόιμπλε προσφάτως και είχε πει κατά πρόσωπο στη Μέρκελ ότι με τα μέτρα που επιβάλλει θα πρέπει να αναζητήσει άλλον λαό και όχι τον ελληνικό)– με την ακόλουθη εύστοχη ρήση της Λούκας Κατσέλη: «Ούτε οι δυνάμεις της ναζιστικής κατοχής δεν επέβαλαν στις κυβερνήσεις Κουίσλινγκ τέτοιους όρους πλήρους υποταγής, εξάρτησης και εκχώρησης εθνικής κυριαρχίας». 

http://www.paron.gr/v3/new.php?id=81446&colid=67&dt=2012-11-25%200:0:0

Δεν υπάρχουν σχόλια: