Translate -TRANSLATE -

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ





Η κυβέρνηση των τροϊκανών  (με την ΔΗΜΑΡ, που θυμήθηκε την αριστερή καταγωγή της, να διαφωνεί)  κατέληξε τελικά  στην απόφαση επιστράτευσης των εργαζομένων και  στην επίταξη των μέσων μαζικής μεταφοράς αφού απέρριψε το αίτημα των απεργών για μορατόριουμ τριών μηνών και νέο διάλογο. Μετά από 5ωρη συνάντηση μαζί τους η κυβέρνηση επέλεξε τη σκληρή γραμμή, και το παραπάνω μέτρο που χαρακτηρίστηκε από ειδικούς καθηγητές πανεπιστημίου ως αντισυνταγματικό και ενάντια στα προβλεπόμενα από την ευρωπαϊκή νομοθεσία.
Ο υπουργός Ανάπτυξης  δήλωσε ότι  η Δικαιοσύνη θα προχωρήσει άμεσα στη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών των συνδικαλιστών για την στάση τους απέναντι στις αποφάσεις των δικαστηρίων. "Η κυβέρνηση δεν μπορεί να αδιαφορεί, οι συνδικαλιστές αποφάσισαν να ακολουθήσουν το δρόμο της τυφλής σύγκρουσης" τόνισε ο κ. Χατζηδάκης.
Από την δική τους πλευρά οι εργαζόμενοι κατηγορούν την κυβέρνηση σαν χούντα.   «Η επίταξη είναι χούντα. Ας έρθουν να μας πάρουν νεκρούς». Με  ιδιαίτερη μάλιστα οργή αντέδρασαν οι απεργοί εργαζόμενοι του μετρό, που έχουν συγκεντρωθεί από νωρίς στο αμαξοστάσιο των Σεπολίων. «Ας έρθουν τα ΜΑΤ. Νεκρούς θα μας πάρουν από δω μέσα» ήταν η δήλωσή τους στο ΑΠΕ – ΜΠΕ , ενώ άδειασαν τον χώρο του αμαξοστασίου από τα ΙΧ τους και  οχυρώθηκαν μέσα κλείνοντας και  την πύλη του αμαξοστασίου.
 Όπως προσθέτει ο πρόεδρος της ΣΕΛΜΑ Αντώνης Σταματόπουλος, «η κυβέρνηση με την απόφασή της δείχνει την αδυναμία της για λύση. Ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Εμείς δεν θα φύγουμε, κάποιοι άλλοι θα χάσουν τη θέση τους».
Η απόφαση της κυβέρνησης πέτυχε τελικά  να συνεχίσουν  οι απεργοί τη στάση εργασίας τους έως τη λήξη της βάρδιας μετά από απόφαση των σωματείων  εργαζομένων σε ηλεκτρικό, τραμ και λεωφορεία.
Όπως αναφέρει το ΑΠΜΕ στην σχετική ειδησεογραφία του οι εργαζόμενοι προχώρησαν στην προκήρυξη 24ωρης απεργίας για αύριο και επαναλαμβανόμενων κινητοποιήσεων τις επόμενες ημέρες αποφάσισαν οι εργαζόμενοι της ΕΘΕΛ και του προαστιακού.
«Η κυβέρνηση αντί να δείξει έξοδο στο αδιέξοδο, διέταξε επίταξη. Από αύριο οι εργαζόμενοι στον προαστιακό κατεβαίνουν σε 24ωρη απεργία, με πρόταση για επαναλαμβανόμενες 24ωρες και στο δρομολόγιο για Χαλκίδα. Δεν πάει άλλο» δήλωσε ο αντιπρόεδρος των εργαζομένων στον προαστιακό σιδηρόδρομο Νίκος Δρίτσας, από το αμαξοστάσιο των Σεπολίων, όπου βρέθηκε στο πλευρό των απεργών εργαζομένων στο μετρό.
πηγη : ΑΠΜΕ / ΣΚΑΪ

Δεν υπάρχουν σχόλια: