Translate -TRANSLATE -

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Xαιρετίσματα στη εξουσία (απο τον Λινκολν)


Xαιρετίσματα στη εξουσία (απο τον Λινκολν)


του Ηλία Καραβόλια,

Δεν είναι μόνο η προσβολή της νοημοσύνης, η υποτιμηση της λογικής, που με αηδιάζει εδώ και ενα μήνα με τα όσα γίνονται στην βόυλή και στις τηλεοράσεις. Είναι το απερίγραπτο θράσος της εξουσίας και κάποιων πολιτικών, να θέλουν να μας πεισουν ότι αγωνίζονται για ...εμάς (!), οτι κάνουν σωστά την δουλειά τους.

Σε λίγο καιρό, και όποιος δεν το ξέρει απλά αγνοεί την πραγματικότητα, θα ξανασυρθεί η χώρα στην λαιμητόμο των περικοπών, των επώδυνων μέτρων, στην μέγγενη της ατέλειωτης βίας και τρομοκρατίας στον ψυχισμό, στον ιδρώτα, στο μέλλον μας. Στην αυθαίρετη επιβολή ''αναγκαστικών'' νόμων για να μην χρεοκοπήσουμε, για να μείνουμε στο ευρω, για να παίρνουμε τα δανεικά.
Εκτός απο τους ασύλληπτους τρομοκράτες όμως... (που αν δεν τους καταδικάσεις τους... νομιμοποιείς(!) άκουσον-άκουσον, θαρρείς και είμαστε όλοι συνεργοί τους) υπάρχουν και οι πολίτες. Που - όσοι τουλάχιστον δεν κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου- - δεν θα βάζουν μολότοφ, δεν θα ασκούν τυφλή βία, δεν είναι εξτρεμιστές που σπέρνουν τρόμο. Αυτοι απλά, θα σας στείλουν σπίτια σας. Και όχι μόνο εκεί.
Μπορεί ενίοτε να μην θέλει να ξυπναει ένα κοιμισμένο πλήθος.Αλλά δεν θα κοιμούνται για πολύ καιρό ακόμη, οι πολλοί σε αυτό τον τόπο. Καμιά τηλεόραση, καμιά προπαγάνδα, καμιά τρομοκρατία δεν θα τους εμποδίσει να δράσουν τότε. Χωρίς βία, χωρίς εξτρεμισμό, χωρίς ακραίες συμπεριφορές. Με την ψήφο τους, με την δημοκρατία, με την συμμετοχή τους.
Και τότε, θα σας ''τρομοκρατήσει'' ο κόσμος και θα στείλει τα χαιρετίσματα του στην εξουσία. Οποια εξουσία και αν είναι αυτή.Και οποια και αν είναι η επόμενη. Όσο στριμώχνετε την κοινωνία στην μέγγενη της εξαθλίωσης, εκτελώντας ''συμβόλαια θανάτου'' για τις μελλοντικές γενιές, τόσο θα ζείτε με την αυταπάτη οτι αυτή η κοινωνία πάει σε ''δύο άκρα'', που σκοπίμως τα εξισώνετε, αλλά όσο το κάνετε, τόσο ξυπνάτε τον κόσμο. Και επειδή πολλοί Έλληνες θα δουν αυτες τις μέρες την ταινία για τον Λινκολν στον κινηματογράφο, να ξέρετε ότι οι περισσότεροι γνωρίζουν την περίφημη ρήση του.''Μπορείς να τους ξεγελάς όλους τους ανθρώπους για λίγο καιρό, λίγους ανθρώπους όλο τον καιρό, αλλά όχι όλους τους ανθρώπους όλο τον καιρό''
http://atithasos.blogspot.gr/2013/01/x.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια: