Translate -TRANSLATE -

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Αντεργατική-αντιλαϊκή κυβερνητική επίθεση. Μας γυρνάν σε πολύ σκοτεινές εποχές



«Η Δικαιοσύνη αποδεικνύεται και πάλι θεραπαινίδα της σάπιας νεοφιλελεύθερης ελίτ», όπως θα έλεγε και ο πρόωρα χαμένος σύντροφος μας δικηγόρος Γ. Γκουντούνας.
 
Η αφορμή αυτή την φορά η απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας που επικύρωσε την επιστράτευση των εργαζομένων του Μετρό και την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου να βγάλει παράνομη την απεργία σε λεωφορεία και τρόλεϊ, μετά από προσφυγή στην οποία προέβη η Διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ με εντολή της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τα όσα ακούσαμε να λέει η Μ. Σπυράκη, στο δελτίο ειδήσεων του Mega η κυβέρνηση προσανατολίζεται –αν οι εργαζόμενοι δεν υπακούσουν στα «διατάγματά της»- να προχωρήσει στην επιστράτευση των απεργών, των λεωφορείων και των τραμ ίσως και αύριο.

Όπως τόνισε σε ραδιόφωνο ο Παναγ. Λαφαζάνης η κυβέρνηση αφού «κατάργησε Συλλογικές Συμβάσεις και τις Ελεύθερες Συλλογικές Διαπραγματεύσεις, έρχεται τώρα να καταργήσει ουσιαστικά και το δικαίωμα της απεργίας. Το πολίτευμα από κοινοβουλευτική δημοκρατία μετατρέπεται σταδιακά σε ιδιόμορφη κοινοβουλευτική Χούντα».

Σε σχόλιό του για την κήρυξη της απεργίας των εργαζομένων στα λεωφορεία και στα τρόλεϊ ως παράνομης, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει: «Η συγκυβέρνηση συνεχίζει να προκαλεί και να κλιμακώνει τον αυταρχισμό σε βάρος των εργαζομένων στις συγκοινωνίες και του δικαιώματός τους στην απεργία. Δεν κρατάει κανένα πρόσχημα. Κυριακάτικα βρήκε δικαστήριο να ανατρέψει προηγούμενη απόφαση που έκρινε την απεργία νόμιμη.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους στις συγκοινωνίες να μην υποκύψουν στον ωμό εκβιασμό και τις απειλές της κυβέρνησης. Ο αγώνας τους είναι δίκαιος και πρέπει δίπλα τους να σταθούν αποφασιστικά όλοι οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα που δοκιμάζονται από την άγρια αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης- ΕΕ. Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη!» 
 
 
http://merambellonews.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: